Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2024.01.26 0 0 33

Ennyi év után jelzem, hogy az unokám az ötödik évében van. Onnan jutott eszembe, hogy egyik haver lányának hasonló gondjai vannak. Ajánlottam neki dr. Tűzkőt, akinek egész életemben hálás leszek!

Előzmény: szkati (32)
szkati Creative Commons License 2019.08.14 0 0 32

Nagyon köszönöm a gratulációt a lányom nevében is! Bármiben- ha tudok- szívesen segítek.

Előzmény: Árgi99 (31)
Árgi99 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 31

Kedves Szkati! Jársz még erre?

Először is szívből gratulálok ahhoz, hogy jól alakultak a dolgok!!!

És ez persze bizakodásra ad okot. Remélem, tudunk beszélni!

szkati Creative Commons License 2019.04.14 0 0 30

Van. És csak jelezni szeretném, hogy az évek óta tartó ciszta őrületünk kedvező változást hozott.

Szóval évekig küzdöttünk a lányom petefészek cisztái ellen. A család hangulata a végső elkeseredés, és az alaptalan optimizmus között volt. Stzámtalan ciszata jött-mint ment az elmúlt 10 év alatt, amikor a lányomnak már 20 éves kora óta csak egy petefészke maradt. 3 cisztaműtét után orvost váltottunk és egy endokrinológus nőgyógyász lett az orvosunk( dr. Tűzkő), és a lányom, a mai napig is hozzá jár.

A lányom jelenleg 37 éves, decemberben kezdték el a párjával a baba projektet,. Rá voltak készülve millió hormon kezelsre, inszeminációra és lombikra. 1 hónap alatt természetes úton lett terhes:)) Jelenleg a negyedik hónapban, szóval mindenkit csak bíztatni tudok, hogy a ciszta nem lehet végzetes:))

Előzmény: sand. (28)
sand. Creative Commons License 2013.02.19 0 0 28

van itt valaki mostanaban?

síküveg Creative Commons License 2011.10.26 0 0 27

Üdvözletem mindenkinek !Segítséget szeretnék kérni .A ciszta lehet külső is? Sajnos kialakult a nemi szervemnél egy borsószem nagyságú ,fájdalmas duzzanat .Érintésre fájdalmas . Nemi kapcsolatom nem volt ,nem tudom mi ,s ,hogy miért alakult ki .Előre is köszönöm ,ha tud valaki írni valamit.

zna Creative Commons License 2011.07.01 0 0 26

Sziasztok!

Meg tudnád adni annak a talpmasszőrnek az elérhetőségét? Nagyon köszönöm!

Előzmény: ornyi83 (19)
afintha Creative Commons License 2010.08.06 0 0 25
Sok, fiatal korban megjeleno petefeszek-ciszta hattereben a Policisztas Ovarium Szindroma allhat.
Ennek megerositesere vagy kizarasara erdemes endokrinologiai kivizsgalas.
lenaeti Creative Commons License 2010.01.23 0 0 23
Sajna nem pesti vagyok.Azóta a fejlemény hogy volt egy eü. kaparásom mert az időre megjött menzesz 3 napján úgy elkezdtem vérezni mintha csapon folyna.Kétszer elvesztettem az eszméletem,úgyhogy 10-kor kerültem be de 12-kor már műtőbe vittek.
No most itt tartok,szövettant várok aztán megyek a dokimhoz Pécsre újjab vizsgálatra 14000-ért.
Előzmény: szkati (22)
szkati Creative Commons License 2009.11.26 0 0 22

Cisztában elég gyakorlottak vagyunk, már 2 orvost elfogyasztottunk, most tartunk a harmadiknál. Azt azért nem mondanám, hogy a cisztát nem kell eltávolítani, mert ha a mérete meghaladja a 4,5 cm-t, akkor nagyon gyorsan el kell távolítani, mert elviheti a petefészket is. Állandóan figyelni kell( 2-3 havonta) a ciszta nagyságát. Ezek a ciszták jönnek-mennek, esetleg felszívódnak( ez most fordult elő a lányomnál előszőr elő:)) Ami a lányom egyik petefészkét elvitte, az egy hatalmas és a petefészken megcsavarodó ciszta volt. Felemésztette a petefészket. Semmiféle előjele nem volt, mert mire észrevettük( nem lehetett nem észrevenni, mert őrületes fájdalmakat okozott), addigra már késő volt.

Szóval a tanácsom, hogy legalább még egy orvoshoz menj el és kérdezd meg a véleményét. Ha pesti vagy, akkor csak javasolni tudom nekem a dr. Tűzkőt, ami ráadásul nem 14, hanem csak 10 ezer, de nem ez a lényeg.

Előzmény: lenaeti (21)
lenaeti Creative Commons License 2009.11.20 0 0 21
Sziasztok!
Engem májusban műtöttek eredetileg cisztával,aztán a műtét közben kiderül hogy nem cisztám volt hanem összenőtt a hashártyám,képzett egy zacskót,feltöltődött folyadékkal és azt látták cisztának.Na ezt szépen kiegyengették,két hónap múlva kontroll és láss csodát megint van egy cisztám ami pont akkora mint az előző volt.Ami nem is az volt.
vagy az volt csak mikor meglátták a hashártyám már azzal nem foglalkoztak és otthagyták? Vagy tényleg 2 hónap alatt lett egy ugyanakkora mint amekkorát előzőleg láttak.Én már nem tudom mit higgyek.Komolyan azon agyalok hogy simán otthagyta a doki.És most azt mondja hogy van egy.
Azt ajánlotta várjunk márciusig akkor menjek vissza megnéz ultrahanggal (megint 14000ft-ért) és akkor ha nem változik akkor "megpungálja" .
Egy internetes fórumon meg ne tudjátok meg mit olvastam!
Hogy a cisztát nem szabad eltávolíttatni mert az csak jó hogy ott van.Sok női hormont termel és a nők attól csak nőiesebbek és szebbek meg egy két ilyen okosság.Ja és hogy a kialakulástól számított 9 hónapig tilos eltávolíttatni mert életveszélyes.
Úgy gondolom most már semmit nem fogok ezzel kapcsolatban olvasni mert teljesen ki vagyok akadva.
Azt azért várom hogy mit szóltok mindehhez!
Üdv. mindenkinek!
szkati Creative Commons License 2009.11.07 0 0 20
Kicsit megkésve: Dr. Tűzkő Nándor. A Bécsi úton van a rendelője. 1x egy héten rendel pénteken. Sokkal hamarabb be kell jelentkezni. Tegnap volt a lányom és az operálásra szánt cisztája teljesen felszívódot:)) Nagyon boldog voltunk!
Előzmény: Napfény1 (18)
ornyi83 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 19

Sziasztok!

25 éves vagyok és két hónapja egy tojásnyira nőtt petefészek ciszta miatt kórházba kerültem - úgy görcsölt, hogy nem bírtam kiegyenesedni. Előtte több orvosnál is voltam, ultrahang alapján többféle dolgot mondtak - meg nem repedt petesejt, amit hagyni kell megától elmúlni / embrionális maradványokat tartalmaó dermoid ciszta, amit azonnal ki kell venni...

Végül a fájdalmaim miatt már a műtétre készültem, amikor 2 napi szenvedés után megszűnt a fájdalom - ezzel egyidőben megjött, hazamentem a kórházból. Az orvosom (akiben a leginkább bíztam) örült, hogy "megúsztuk" a műtétet, de megbeszéltük, hogy 2 hónap időt adunk a cisztának, és ha nem múlik el, akkor kiveszi, mert mégsem jó, hogy ott van.

Úgy éreztem, kaptam egy második esélyt - bár eleinte szkeptikusan, de egy utolsó szalmaszálba kapaszkodva - a barátnőm talpmasszőrét kerestem meg, akiről sok jót hallottam, személyes tapasztalatokat, kifejezetten ebben a témában. Kb. 10 kezelésen vagyok túl, amiből 3-4-et bírtam sírás nélkül, merthogy olyan fájdalmas volt, amikor a problémás területeket nyomkodta. A kezelések után éreztem a cisztát, hogy sajog, ami állítólag jó jel. Mostanában készülök ultrahangra menni, hogy megnézzük, mi a helyzet.

Amit tudok javasolni:

- tengervíz (a horvátországi nyaralás után csökkentek a fájdalmaim és a ciszta mérete is) vagy tengeri só a fürdővízbe

- cickafark tea - inni és ülőfürdőként (legalább 50 g / fél kád víz)

- gyógyvíz, abból is a kifejezetten a nőgyógyászati bajokra való

- sok torna - de! a hasizom, főleg a törzs csavarodó mozgásával járó, ferde hasizom gyakorlatokkal csak óvatosan

- stressz kerülése (nem könnyű, de valahogy meg kell változtatni az értékrendet és nem görcsölni lényegtelen dolokon)

- egy jó talpmasszőr - én tatára járok, de több sikersztoriról hallottam, ami egy budaörsi talpmasszőrhöz köthető, ha valakit konkrétan érdekel, hogy ki, gondolom privátban megoszthatom 

Én azt gondolom, hogy ezek a titokzatos ciszták, amiknek a kialakulásában, kezelésében a hagyományos orvostudomány az eltávolításon kívül tanácstalannak tűnik, igenis gyógyíthatók, csak ebben az ember leginkább magára és természetes gyógymódokra számíthat. Úgyhogy ne hagyatkozzatok a műtétre, hanem higgyetek a gyógyulásban, és próbáljátok ki először a fentieket. Ha mégsem válik be semmi, még mindig jöhet a laparoszkópia vagy a vágás - csak persze az sem mindig tuti és végleges megoldás, meg a műtét az műtét. 

Úgyhogy minden érintettnek: hajrá!  

 

 

 

Napfény1 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 18

Szia! Megkérdezhetem, hogy ki volt az az endokrinológus nődoki, akinél jártatok és hol a rendelője?

Köszi!!

Előzmény: szkati (17)
szkati Creative Commons License 2009.07.02 0 0 17

Vérvétel és hormonnézegetés nem volt, de pénteken voltunk az endokrinológusnál, aki a pirvát rendelőjében lévő alhasi ultrahanggal megállapította, hogy a ciszta nem 5, hanem 3 cm körül van. Azt közölte, hogy minden egyes műtét alkalmával műtéti heg keletkezik a petefészek szélén és egyre nehezebben tud a petesejt kilövellni, ami meg bennmarad, az betokosodik és ebből lesz a ciszta. Berendelte a lányomat a Péterfybe kedd reggel 8-ra, egy 4d-s ultrahangra. 5 orvos volt jelen és egyértelműen közölték, hogy ez a ciszta soha nem volt 5 cm és a jelenlegi mérete 2,5 cm. Műtétet nem, de állandó figyelést igényel. Egyébként azt is megállapították, hogy a petefészke kifogástalanul működik!Majd a lányom elment még aznap a saját kezelőorvosához( saját maga kérte még a  múlt héten, hogy vizsgálja meg mégegyszer és ne hagyja magára 5 hétig, a műtét időpontjáig) aki szintén megultrahangozta és közölte, hogy nem lát semmi különöset, " de maga ezt már tudta"- mondta. A két orvos ismerte egymást, szerintem beszéltek telefonon." Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" mondta az orvos. Ezt ugyan teljes mértékben nem értem, mert a mi szemünk csak nevet. Így a július 17-re kiirt műtétnek nincs aktualitása. Természetesen a lányom kezelőorvost váltott, de azt mondta, hogyha műtétre kerülne a sor, akkor csakis a régi orvosával műttetné meg magát, aki  a ciszta műtéti eltávolításában szaktekintélynek számít.

Köszi az érdeklődést! Itt is az van alátámasztva, hogy egy doktor, nem doktor. El kell menni másodikhoz és ha kell egy harmadikhoz is.

Előzmény: feki3 (16)
feki3 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 16

Meg volt az endokrinológus?

Mit mondott, vérvétel (hormon nézegetés) volt?

 

szkati Creative Commons License 2009.06.23 0 0 15
Az elöbbi bejegyzéshez csak annyit, hogy ez az endokrinolóhus is egyben nőgyógyász és ugyanúgy foglalkozik mindenféle pararpszcopos és egyéb műtétekkel. Lehet, hogy megint váltás lesz!
Előzmény: Jinsong (12)
szkati Creative Commons License 2009.06.23 0 0 14

Pénteken este 19.45-re megyünk az endrokrinológushoz.

 

Köszi!

Előzmény: feki3 (10)
szkati Creative Commons License 2009.06.22 0 0 13

Mi már túlvagyunk egy orvos váltáson. AZ első orvos- aki a jobboldali petefészkét eltávolította és a baloldaliról is levett ezzel egyidejűleg egy cisztát- teljesen fel volt háborodva azon, hogy hogyhogy megint probléma van. A második orvost már ajánlották a II. számú klinikán. Ő meg azon volt felháborodva, hogy az első orvos nem vette a fáradságot arra, hogy a jobboldali petefészekből akár csak egy kicsit is meghagyjon egy 22 éves lánynak. Egyébként a jelenlegi orvos egy ciszta-specialista. A lányom hisz benne, az meg fél siker. Igenám de ez az orvos műtéti megoldásokat javasol, mert ez a területe. Ezért lépünk tovább.

Köszönöm a javaslatot! Ráadásul nagyon közel lakunk ehhez a helyhez.

Előzmény: Jinsong (12)
Jinsong Creative Commons License 2009.06.21 0 0 12
"Kerestem egy másik dokit"-

írta feki3. :) Nagyon helyesen cselekedett. Magyarországon még szokatlan, de érdemes lenne megszokni, hogy egy orvosi szakvélemény, nem szentírás. Tanácsos más orvossal is konzultálni. Persze nálunk működik az a rendszer, hogy kicsi az ország, az orvosok ismerik egymást, és ha visszahallják, akkor megsértődnek. De ennek ellenére meg kéne "kockáztatni" egy másik dokit.

Sajnálom, hogy először rossz talpmasszőrt fogtatok ki, de nem kéne elvetni ezt a gyógymódot. Azért írtam, hogy jó lenne, ha olyanhoz mennétek aki diagnosztizálni tud, mert elvileg a talp végigmasszírozásából rá lehet jönni, hogy hol a bibi. A ciszták valószínűleg csak következményei valaminek, esetleg egy hormonális problémának.

Talán egy gyógycentrumban nem valószínű, hogy ilyen véres szemű sarlatánnal találkoztok. Esetleg még itt megpróbálhatnátok. Úgy vettem ki, hogy a fővárosban éltek, ezért bátorkodom javasolni, de személyes tapasztalatok híján.

És fogadjátok meg feki3 tanácsát, aki más orvost is felkeresett.
És türelem. A megoldáshoz néha nem egyszerű eljutni.
Előzmény: szkati (11)
szkati Creative Commons License 2009.06.21 0 0 11
Nem, még nem voltunk, de érdekes módon a nőgyógyásza sem említette, hogy mennie kellene.
Előzmény: feki3 (10)
feki3 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 10
Endokrinologusnál már próbálkoztatok? Nem is biztos, hogy kifejezetten nőgyógyészati eredetű, mint ahogy az enyém sem volt az, csak a fizikai jelek ott jelentkeztek.
szkati Creative Commons License 2009.06.19 0 0 9

Kinn  voltunk Érden és az általam kiválasztott akupresszúrás orvosnál, aki össze-vissza beszélt.Először közölte, hogy nem tud mit tenni, majd nem sokkal később, hogy ehhez min. 12 kezelés kell, véreresek voltak a szemei és kibogozhatatlan a mondanivalója. A lányom határozottan intett, hogy NEM.

Ezoterápiás ismerőst választott. Ő biztos tudja, hogy miért! Ebben hisz és ez az ő joga.

szkati Creative Commons License 2009.06.18 0 0 8

A legnagyobb problémát jelenleg az okozza, hogy átnéztem az összes internetes, akupunktúrás és akupresszúrás lapot és persze nem tudom eldönteni, hogy kihez kellene mennem, mert egyetlen, általam megnézett akupresszúrás ajánlásba sincs, hogy az illető nőgyógyászati problémákra csinálja. Illetve ajánlja: terhességi hányásra, teherbeesés megkönnyítésére, mestruációs fájdalmak enyhítésére. Senki nem említi a szervi nőgyógyászati panaszokat, mintha azok nem is lennének.

Holnap Érdre megyünk egy Makai nevű akupresszőrhöz.Ő sem mondja, hogy csinálta már valaha is az életben hasonló esetben, de reménykedek.

szkati Creative Commons License 2009.06.18 0 0 7

Ma a lányom egy természetgyógyásznál járt, akihez péteneken is vissza kell menni. Közben én is viszem, nem csak a bátyja pénteken, úgyhogy rajta vagyunk, csak nem tudom, hogy milyen sikerrel.

Drukkoljatok nekünk!

Előzmény: feki3 (6)
feki3 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 6

Sziasztok!

Én is egy 27 éves lány vagyok, és az én petefészkem is teli volt cisztával (2 éve). Nem tudjátok, hogy miből adódik a dolog? Nekem az első jelek azok voltak, hogy nem jött meg, mondtam a dokimnak, amire ő azt mondta, hogy örüljek neki, mert másnak ez úgyis csak nyűg. Kerestem egy másik dokit és ő (vizsgálat előtt) az szóbeli tünet leírás alapján rögtön mondta, hogy ez PCO (policisztás ovarium). És nem nőgyógyászati probléma. Átirányított egy endokrinológushoz és azóta vele tartom a kapcsolatot és minden rendben. Egyébként az agyalapi mirigyemben van egy kisebb fajta daganat, ami túl sok prolaktint termel és ezáltal nem tudott megjönni a menses, ami miatt ciszták alakultak ki. (Olyan volt a petefészkem, mint egy pöttyös labda)

Szóval, ha a probléma eredetét megtaláljátok, akkor tudtok előrébb jutni szerintem.

Jinsong Creative Commons License 2009.06.17 0 0 5
Nem vagyok orvos.
Az 5cm-es ciszta elég nagynak számít, bár gyerekfejnagyságúakra is képesek megnőni. Szerintem érdemes lenne a műtétet elhalasztani (ha elfogadja a kezelőorvosa!) egy hónappal, azalatt gyakorlatilag sor kerülhet a 8-10 alkalomra, és utána ultrahangon meg kéne mérni a cisztát. Ha nem is múlik el, de jelentős kisebbedésnek kéne látszódnia, ami bizalommal tölthetné el az orvost /bár hallani sem szeretnek ilyen "hókusz-pókusz"-ról :(/ és Benneteket is. Utána lehetne folytatni a kezelést. Ha az orvos semmiképp nem javasolja, hogy várjatok, akkor értelemszerűen csak a műtét után lehetséges a masszírozás, az első menses után. Az esetben valószínű, hogy inkább rendszeres havi egy vagy két alkalommal kéne masszírozni a talpait az adott pontokon (menses alatt nem lehet!) mondjuk fél évig. Utána folyamatos kontrollra lenne szükség (mondjuk negyedévenként) ultrahangon, hogy, ha ennek ellenére új ciszta keletkezne, azt kisebb állapotban lehessen talpmasszázzsal fülön csípni.
Remélem, sőt tudom, hogy sikerrel fogtok járni.
Isten nem kérdezi, hogy hiszel-e. Nyugodtan imádkozz. A talpmasszázs ima nélkül is segíteni fog.
Előzmény: szkati (4)
szkati Creative Commons License 2009.06.17 0 0 4

Köszönöm!

Találtam a neten egyet Érden és pénteken délután odamegyünk. Arra lennék kiváncsi, hogy vajon a jelenlegi szituáción tud-e segíteni, vagy majd csak a felépülés,műtét után. De ezt szerintem is csak a Jóisten tudja, akihez - annak ellenére, hogy egyáltalán nem vagyok vallásos- imádkozom.

Előzmény: Jinsong (3)
Jinsong Creative Commons License 2009.06.17 0 0 3
Érdemes néhány egészséggel és természetgyógyászattal foglalkozó havilapot átnézni, rendszeresen hirdetik magukat olyan egészségügyi centrumok és magánszemélyek, akik ezzel foglalkoznak. Tanácsos lakóhelyhez közelebbit választani (mert mondjuk Debrecenből Pécsre járni hetenként kétszer, az erősen megemeli a költségeket), és kicsit utánakérdezni a hirdetőnek. Általában azok a megbízhatóbbak, akik diagnosztizálni is tudnak. Az árak nagyon szórnak, 3000-től egészen 10 000-ig felmehet egy kezelés ára, és mondom, legalább tíz alkalom szükséges. Ha elmúlik, akkor egy-egy havonkénti, kéthavonkénti "emlékeztető" masszírozással megelőzhető a további ciszták kialakulása. Jobbulást a lányodnak!
Előzmény: szkati (2)
szkati Creative Commons License 2009.06.17 0 0 2

Köszönöm szépen!

Esetleg tudnál abban segíteni, hogy hol csinálnak ilyet?

Előzmény: Jinsong (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!