Keresés

Részletes keresés

szivecske01 Creative Commons License 2012.12.10 0 0 99

A Neo FM-nek vége lett november 9-én pénteken éjfélkor.

Glázser Bozsó Creative Commons License 2011.03.05 0 0 98

Hallgatja valaki rajtam kívül az 500 dalos zenei tesztet? Anno a Slágeren is volt hasonló.

Mellesleg ez sem különb. Whitney Houston, Stevie Wonder, Bon Bon, Madonna, Phil Collins elcsépelt dalai, egy kis EDDA, egy kis 90-es évek, az 500 dalon belül egy előadó azonos korszakából 3 dalrészletet is bejátszanak, változatosság kb. 0. Stakka Bo, Üllői úti fák, Emberek - jó lenne, ha nem emlékeztetne rájuk senki és a "kismadár" is elszállna örökre.

Viszonylag új számok alig hangzanak el. Teljesen fölösleges volt a tulajdonosváltás.

szivecske01 Creative Commons License 2011.01.21 0 0 97

nagyon nagyon hiányzik a sláger...nehéz tudomásolvenni hogy a Neo az ö frekijén van. Kevesebb a hir, nincsenek éjszakai betelefonálós müsorok.Én a slágert szerettem 12 éve azt hallgattam.Csak a Bumi miatt megyek oda...mert máshova nem mehetek ha Bumit akarok.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.23 0 0 96

Hagyományos rádió adás is olyan raklap fos mint a netes?

 

Mert ez pl. szám közepén abba marad, pár mp csend és benyomnak egy signalt, majd jó esetben folytatódik a műsor, rosszabb esetben viszont percekig csönd honol.

blumpen Creative Commons License 2010.01.16 0 0 94

Éjjen a Nejó!

 

Éjjen az ezeröcsi 

 

 

 

Nem-e lehetne-e reggelente benneteket hallgatni a bocskoros p...k helyett felvételről  

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.12 0 0 93

Én indulása utáni 1-2 nap hallgattam és felállt a szőr a hátamon, Petőfi 2.0-t kaptunk, remek. Ma viszont belehallgattam, sőt azóta is hallgatom és már javulgat. Egyedül az idegesít, hogy a műsorvezető csaj tegez, és hogy a netes adás 5 percenként megkergül és mindig bufferolgat itt nekem.

Előzmény: Gergo77 (91)
Glázser Bozsó Creative Commons License 2010.01.08 0 0 92
Én inkább azért fizetnék ezeknek a figuráknak, hogy minimum 5 évig ne szerepeljenek sehol. Akár dupla ennyi gázsit egy hónapra!

http://www.168ora.hu/itthon/slager-volt-neo-lett-49366.html
Előzmény: Gergo77 (91)
Gergo77 Creative Commons License 2010.01.05 0 0 91

Ki hallgat mostanában Neót?

 

Úgy tűnik, rohamtempóban vesznek vissza az MR2-ből szalajtott altercuccokból (legnagyobb örömömre), és kezdenek egy kissé nagyobb merítéssel, de Sláger jellegű repertoárra ráállni.

 

Január 18-tól jön a Bumeráng, aztán már csak a Maya hiányzik és kész a Sláger Reloaded Rádió. Ahogy sokan tippelték már az induláskor.

Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2009.12.14 0 0 87
Így, hogy lassan egy hónapja üzemel a két új adó, lehet e tudni valamit a hallgatottságukról, illetve mennyit változott a kezdetekhez képest a zenei palettájuk?
Valikett Creative Commons License 2009.12.01 0 0 86
Kedveltem a Bumerángot nagyon. Most Juventust hallgatok inkább.
A zenékkel nekem is az a nagy bajom, hogy unalmas századszor is meghallgatni valamit. Hiába sláger. Sokszor előfordult, hogy meghallgattam egy albumot, és ezerszer jobb dalokat fedeztem fel rajta, mint azt az egy untig ismételt!
Kéne egy tökös zeneszerkesztő, aki meri bevállalni hogy mást is lead.
Tudom, hogy az érdekek úgy diktálják, hogy bizonyos zenekarokat, énekeseket sztároljanak. Azt sem mondom, hogy ezek között nincs jó.
De miért ne lehetne egy Quimby, egy Kispál, egy Kiscsillag, egy HS7 mellett egy Géniuszt is lejátszani? Kéne új tehetségeket is felfedezni, és megismertetni egy szélesebb réteggel. Az ember csak azt a zenét tudja megszeretni, amit hallott!
kukoid0 Creative Commons License 2009.11.29 0 0 85
azt nem birom a magyar rádiókban hogy mindig a világ sláger top 10 eseit játszák és ha nekem a top lista 102. száma tetszik arra magasrol szarnak
Gyros7 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 84

Azért nem jó, mert most fogják azt is megszüntetni.

 

Én se voltam teljesen elégedett a slágerrel, de miután belehallgattam a Neoba ahol valami Belmondo együttes van, a másik meg kurvákról énekel, rájöttem, hogy isteni volt a sláger zenei kínálata.

 

Előzmény: Glázser Bozsó (81)
Lenis Creative Commons License 2009.11.26 0 0 83
Sziasztok!

Szerintem jó alternatíva lehet a Juventus. Jó műsorvezetőkből áll a csapatuk, és nagyon hasonló stílusú zenéket játszanak, mint anno a Sláger rádió. Nekem bevált…
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 82
Azért jobb lett volna ha ott vagy, s azután mondasz véleményt, s nem néhány megvágott videofelvétel alapján. Nem azt a pár elől álló embert vedd alapul egy tömeg minősítésére. Kikérem magam és a többiek nevében ezt a kifejezést.
Előzmény: Glázser Bozsó (77)
Glázser Bozsó Creative Commons License 2009.11.25 0 0 81
...olyan hangulata egy rádiónak sem volt, mint a Slágernek!

Az biztos, de pejoratív értelemben! Egy rokonom szavaival élve: eret lehetett rá vágni! :P

Nektek, akik a régi zenéket szeretitek, ott van a Sztár FM! Az még választékosabb is, miért nem jó?
Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.25 0 0 80
A zenei repertoár olyan, amilyent a reklámoztató cégek elvárnak. Ha szar, akkor szar. De olyan hangulata egy rádiónak sem volt, mint a Slágernek. Szívesen hallgattam a Dumakanyart és a Bumerángot. A műsorvezetőkről meg annyit, hogy képzettségben magasan verték az összes kereskedelmi rádió munkatársáét. Van-e értelme olyant írnom, hogy bizony van olyan zenei anyagom, amit se a neo se a többi a büdös életbe nem fog a műsorára tűzni. Ennyit a minősítésekről! Különben meg már mondtam valahol, hogy ez az akció a két szemét párt korrupciós akciója volt. Gyűlölöm őket és ezért fogok tavasszal valamilyen szélsőségre szavazni, pedig nem akartam...
Előzmény: Glázser Bozsó (77)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.25 0 0 79

Pedig, ha hiszed, ha nem, az általad "lumpenproltariátus"-nak nevezett hallgatóság nagy része pontosan úgy működik, amit itt leírsz. Vagyis, csak az I just call tetszik nekik, mert azt ismerik. És hiába mutatsz nekik más zenét attól az előadótól, hiába próbálod szélesíteni a zenei ismereteiket, nem és nem és nem! Csak az kell nekik, amit már ezerötszázszor hallottak. Rejtély, hogy miért, de így van.

És mivel megfigyelt tény, hogy egy embertömeg igénye mindig a legalacsonyabb színvonalú tagok szintjére süllyed, borítékolható, hogy most se lesz másképp. A Neo egy idő után átalakul Slágerrádióvá, a Klassz lesz a Danubius, és tényleg az lesz, hogy csak a nevek változnak, a lényeg nem.

Előzmény: Glázser Bozsó (77)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.25 0 0 78
www.szabadmedia.hu

Ja, máglyára a fidesszel meg az emeszpével!
Glázser Bozsó Creative Commons License 2009.11.24 0 0 77
Nem szeretnék megbántani senkit, de miután láttam a Sláger búcsúkoncertjéről készült indexes videót, csak "gratulálni" tudok az "illetékeseknek" (köztük Szmájli úrnak), hogy ennyi emberrel gyarapították a lumpenproletariátust. :S

Normális országokban, ahol még az alsó néprétegek is viszonylag igényesek, akkor van tömeges tiltakozás, ha egy olyan rádió- vagy tévéadó lép a színre, mint amilyen a Sláger (és a Danubius) volt. Ellenük!

Ne mondja nekem senki, hogy Stevie Wonder-től csak az I Just Call To Say I Love You tetszene nekik, de a Superstition, Living For The City vagy a Ribbon In The Sky már nem!

Az sem igaz, hogy a "mai slágerek" = tucc-tucc + gagyipop.

Előzmény: Gergo77 (76)
Gergo77 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 76
Nagyrészt igaz, amit írsz, csak kissé leegyszerűsítve.

Annyiban kell pontosítani, hogy a "nagyközönség", amely a rádióhallgatók túlnyomó többségét adja (és jól le van nézve a magukat az igényesség letéteményesének tartó sznobok által), két nagyrészt egyforma táborra oszlik, amik közül csak az egyik a Top50 kedvelő. A másik meg a 10-20-30 éve közismert zenéket szereti, és nem unja meg őket soha, valamint ebbe a repertoárba csak már kellően rongyosra játszott "új" számok kerülhetnek be idővel. De a két tábor nem igazán kompatibilis! Ezért alakult ki egymás mellett a Danubius és a Sláger, egymásnak nem is voltak igazán versenytársai. De a két új rádió ezt még nem igazán látta be, egyelőre a megújulás jegyében vegyíteni próbálják a Top50-es, a slágeres, meg a szűkebb rétegnek tetsző zenéket, de az eredmény csak két majdnem egyforma katyvasz lett (a Class enyhén karakteresebb). De mivel hirdetőkből, tehát hallgatottságból élő adókról van szó, nem lesz választásuk, mint dönteni egyik vagy másik közkedvelt stílus mellett, lehetőleg a két adónak nem egyformán.

(A slágerzenét ráadásul lehet az új rádiók szándékának megfelelően változatosabban is csinálni, mint a Sláger rádió tette, 30-40 évnek épp elég a zenei termése hozzá.)

A műsorvezetés az meg egy egész más kérdés, az nem olyan egyszerű, mint a zene...
Előzmény: Törölt nick (73)
Bubori Tibor Creative Commons License 2009.11.24 0 0 75
Köszönöm....:)
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.24 0 0 74

Igazad van.

A honlapod kitűnő, és a tartalma is!

Előzmény: Bubori Tibor (70)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.24 0 0 73

Nagyon érdekes dolgot feszegetsz.

Ha a hallgatóság több mint 50%-át a top50-nel lehet megcélozni - ergo "piacvezetsz", akkor minek több rádió? Minek kettő egyáltalán?

Elég egy, ami ezt nyomja. Ráadásul 100%-osan vezetne.

 

Miért kellene minden rádiónak nagyközönségnek lennie? Nagyközönség = vacsoracsata = győzike = benkődániel = valóvilla = igénytelenség.

 

De ha abból indulunk ki, hogy ezek kereskedelmiek, és többségi hallgatottságra törekednek, akkor életveszélyes más zenékkel operálniuk, mint a top 50.

Akkor föl kell tenni, és aki több watt teljesítménnyel szól, az messzebbre szól.

 

Eljutunk oda, hogy a zene másodlagos, és elsődleges az "arc" illetve "arcok" egy rádióban? El bizony.

Előzmény: Gergo77 (69)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.24 0 0 72

Igaz, mára Hendrix valóban a zenészek rétegzenéje lett.

Sajnos az áltlad említett egyik rádió sem játszotta soha, ki merem jelenteni.

 

Hendrix viszont nem egy DJ. :-)

Előzmény: vegro (68)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.24 0 0 71
30.-ától a Pirítós csapat is a Classon folytatja.
csak ez "danubius pirítós" volt.kérdés hogy a pirítós név megmarad-e?
Előzmény: Gergo77 (69)
Bubori Tibor Creative Commons License 2009.11.24 0 0 70
....nem a zenékkel van a gond, hanem a műsorvezetéssel. Unalmas és alacsony a színvonal. Hallatszik, hogy megküzd minden értelmes mondatért a csaj. István Daninál lehet egyedül a rutint és a profizmust hallani. Ezekkel az arcokkal nem fog menni ez a rádió.
Gergo77 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 69

"Mert ő vagy a Bravo slágerlista első 50 helyezettjét ismeri csak, vagy a "szóljonhangosanazének" meg a "vonatnemvár"-féle muzsikát favorizálja"

 

Ott a pont. Nem véletlenül alakult úgy a Danubius és a Sláger műsora, ahogy. A piac a két újat is így fogja belőni, kérdés, melyik lesz a retrós és melyik a top50-es, bár tudva, hogy a ClassFM az már ma is egy Danubius Reloaded, a kérdés eldőlni látszik. Főleg ha a Bumeráng beszerződik a Neoba, amit én most már kész ténynek tartok.

Előzmény: Törölt nick (67)
vegro Creative Commons License 2009.11.23 0 0 68
"Hendrix: Crosstown Traffic"

Szerintem ez max. az ilyen jellegű zenéket kedvelőknek "sláger".

Ilyenek mennek non-stop a Petőfin, a Rádió1-en, Roxy-n, RiseFM-en, stb.
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.23 0 0 67

Eddig kétszer hallgattam bele, többek között a következő előadók szóltak:

 

Beatles, Sting, U2, Pink Floyd, Keane, Bee Gees, John Mayer, Chris Isaac, Bob Marley, New Radicals

 

Ez nem egy rossz névsor, persze, voltak nekem kevésbé tetszők is, pl, becsusszant egy Britniszpírsz is, de nem túl zavaróan. Eddig nekem nem tűnik vészesnek.

 

Abban viszont majdnem biztos vagyok, hogy ha a Neo ilyen marad, az átlag rádióhallgatónak sose fog bejönni. Mert ő vagy a Bravo slágerlista első 50 helyezettjét ismeri csak, vagy a "szóljonhangosanazének" meg a "vonatnemvár"-féle muzsikát favorizálja, de mindenképpen olyan zene kell neki, amit már 1000-szer hallott, és oda sem figyelve is tudja dúdolni.

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.21 0 0 66

Nekem is van egy ilyen érzésem. Hogy médiahack van, és hisztéria.

A Sláger az utolsó hetekben minden hallgatottsági, és reklámbevétel rekordot megdöntött. Még Microsoft Navision reklám is volt, és mikor a hallgató olyan transzban van, hogy a "szegény szerencsétlent hallgatom", másképp hat tudat alatt.

 

Országos lefedettség kell? A volt Petőfi, még középhullám frekvenciái szabadok. Áll a nyíregyházi, tárnoki, siófoki KH adó, na, az országos lefedettség.

Reggeli beszélgetsőbe' nem kell sztereó meg RDS.

 

Kétszer telefonáltam be ezzel az "ötletemmel", és nem adtak adásba.

Nem volt ontopic.

Túl kézenfekvő lett volna.

Mer' akkor van megoldás.

Elmarad a hack.

Meg a duda.

 

8.50

Hendrix: Crosstown Traffic.

 

Na. Pont ezt hiányoltam a Slágerből. Slágert.

Előzmény: Tősgyökeres szentesi (65)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!