Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.09.14 0 0 469

Sziasztok!

 

Elsősorban olyan husky tulajdonosok segítségét szeretném kérni, akiknek 2-3 kutyája is van egyszerre.

Nos, az a helyzet, hogy szeretnénk venni egy huskyt; az egyetlen dolog, ami megakadályoz bennünket, az az, hogy van egy tacsink (már több, mint 10 esztendős), és nem vagyunk benne biztosak, hogy jól kijönnének egymással. Elég öntörvényű, sértődős; nehezen tudom elképzelni, hogy megbarátkozna egy új kutyával az udvarunkon. 

 

Nektek mi a tapasztalatok? Vetélytársként tekintenének egymásra, vagy inkább társként? Érdemes két kutyát, nevezetesen egy tacsit meg egy huskyt együtt tartani? Mik a tapasztalataitok? Köszi előre is a választ. 

Krinya20 Creative Commons License 2017.01.18 -1 0 468

http://dogsurf.hu/sitter/sitter-profile?id=2578&service=1
sétáltatás, szocializáció, alapengedelmességi gyakorlatok tanítása, viselkedési problémák megoldása, ha többet szeretnél az átlagos sétáknál
keress bátran, a Dogsurf oldalon vagy a krinya20@gmail.hu

H.J Creative Commons License 2017.01.03 0 0 467

Régóta kutyázom,huskym ugyan nem volt de úgy tudom ,hogy házőrzőként nincs a toppon.

Nem egy házőrző típus.Én is inkább a régi nyáj és terület védő fajtákat javasolnám,de csak szukát.Azok könnyebben kezelhetőek.A halas tavadban nem tesznek kárt,max nyáron bele csobbannak.Az ajánlott fajták.Kuvasz!!!!! (nekem is volt,"igénytelen"jó fajta) komondor,közép ázsiai,kaukázusi,sarplanic,.Leonbergi.Ők bírják a hideget.Télen is inkább alszanak a szabadban ,mint házukban.A komondor hátránya a hatalmas szőre,rengeteg koszt bevisz a házba-ha oda is beengeded (de meg lehet nyírni),a kaukázusiról sokan írják,hogy túl kemény,de szerintem minden kutya más egyéniség.Ezért ajánlottam csak szukát.Ezek a fajták nem érzékenyek és jó házőrzők.Ha két kutyát akarsz,(jó ötlet,ha nem vagy otthon,jól eljátszanak együtt,nem unatkoznak)akkor két különböző neműt vegyél,vagy a nagy testű mellé egy jóval kisebb fajtát-lehetőleg ne terriert.Különben ivarérés után elkerülhetetlen lesz a rang sorrendért vívott harc.Ha a két kutya között nagy a méretbeli különbség,akkor a kisebb könnyebben elfogadja az alá rendelt szerepet és megelőzheted a nagy verekedéseket.

Előzmény: StPaulifish (463)
anblock_italia Creative Commons License 2016.12.31 0 0 466

Talán kicsit tényleg erős voltál..., azért elég sokan tartanak kutyát úgy, hogy nem velük töltik az életet. És ha jól emlékszem, két kutya is szóba került, az jó megoldás lehetne..., bár persze kétszer annyi esély a kártevésre. Minden megszületett kutyusnak gazdi kellene, ha nem is tud vele sokat foglalkozni. Boldog lehet a kutya a kertben egyedül is, ha olyan fajta, de ha ketten lennének, biztosan jobb lenne. De valahogyan külön kellene választani a kertet és a kutyát felügyelet nélkül.

Előzmény: nosztalgika02 (465)
nosztalgika02 Creative Commons License 2016.12.30 0 0 465

Írtam hosszút, elszállt.

 

Röviden: minden kutya lelki kínzása, hogyha ki van zárva a falkából, kivéve a zsigeri házörzöket. Ha csak kint akarod tartani, akkor kuvasz, komondor ésatöbbi. Minden más kutya szörnyen szenved a kizártságtól, és kínjának hangot is ad: szétrágott és felásott kertek, állandó csaholás, szökdösés. A kutya az ember társa, így fizikailag is mellé való, kivéve a házörzöket, akiknél a területvédelem felülírja a falkához való vágyódást.

Boxert, bulldogot felejtsd el, ha jót akarsz a kutyának, nem azért mert fázna kint, hanem mert kifejezetten "gazdimatrica"-fajták, lelkiismeretes tenyésztö nem is adna el ilyen kutyát kerti tartásra.

 

Általánosságban:

Arról, amit írsz a családodról, nektek ha (!) kutya, akkor házörzö. Egész nap nem vagytok otthon (ti dolgoztok, a gyerek iskolában), este ha hazaestek, jó esetben egy kis simi, vagy egy negyedóra játék jut a kutyának belöletek (jó idöben), aztán elnyel benneteket a bejárati ajtó, és a kutya ott marad magában odakint. Ez egy házörzöt nem (annyira) zavar, de egy gazdimatrica fajtát nagyon.

 

Husky: nem ajánlott, bár két huskyt lehetne kertben (kennelben) tartani, ök meglennének, egymásnak jelentenék a falkát, de ebben az esetben gondoskodni kellene az intenzív mozgatásukról, ez egy husky esetében hatente minimum (nagyon minimum) 100 km futás bicikli mellett, vagy gyakorlókocsi húzása. Ez idö, pénz. Van? Erre?

 

Biztos hogy kutya kell? Ezt most nem kekeckedésböl kérdem, tényleg nem, hanem mert annyiszor látom, hogy igazán csak egy kis simi kedvéért tartanak az emberek kerti kutyát, séta nem nagyon van, játék a kertben nem rendszeres, a házba nem mehet be, így a gazdi napi 10 perc simiigénye kielégítéséért van egy egyhangú, mindig egyforma kertbe zárva egy kutya napi 23 óra 50 percig. Ha neked ajánlanák ezt az életformát, te beleegyeznél?

 

Tényleg nem bántásból kérdem, csak nagyon szeretem a kutyákat, és nem akarom, hogy újabb példányt zárjanak kertbörtönbe. A ti helyzetetekben sokkal okosabbnak találnám, ha a helyi állatmenhellyel keresnétek kapcsolatot, és arra a heti két órára, amikor elmennétek a kutyával az erdöbe sétálni, kihoznátok egy aranyos gazdátlant, aki nagyon-nagyon örülne a figyelemnek, és ti is kutyázhatnátok, anélkül, hogy egy lelkes állatot börtönlétre és magányra ítélnetek.

 

Kérlek, harag nélkül gondold végig amiket írtam.

Előzmény: StPaulifish (463)
anblock_italia Creative Commons License 2016.12.30 0 0 464

Érdemes lenne kezdetnek kicsit olvasgatni, amik már itt leíródtak, azt hiszem mindjárt kapsz egy képet a huskykról. Annyit mondhatok, hogy nagyon nehéz velük, pláne olyan sok kísértésnek kitett helyen. Jó erős lábazat és nagyon magas, és nagyon masszív kerítés..., vagy lánc. Én a mieinket nem mertem kinn tartani, mert szerettem volna nyugodtan aludni, így aranyos szobakutyák lettek, de azért így is okoztak meglepetéseket nap, mint nap. Még egyszer mondom, imádtam őket, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy csak nyugodtan. Nem tudtam volna újra bevállalni, nem csak az irántuk érzett érzelmeim miatt, de az a sok stressz nem nekem való. Ráadásul azt gyanítom, házőrzőre is számítotok..., hát ebben sem lenne jó választás. Nagyon kedvesek, szelídek. A környék kisgyerekei ide jártak, ha kedves kutyát akartak látni. Egy előnyük van, de nektek talán az sem előny, hogy nem ugatnak..., ezért szerették őket annyira a gyerekek. De nektek biztosan ugatós kutya kellene, ha valami veszély van. Ja, hát tóról én egy husky mellett álmodni se nagyon mernék. Szelídségük ellenére sajnos minden a kertbe tévedő kisállat megnézhette magát..., főleg szegény kis sündisznók. Ezért aludtak inkább benn. Hidd el, én is reméltem, hogy ..., de nem, imádni valóak, de valóban nem erre a szolgálatra születtek. Persze lehet őket láncon is tartani, de akkor meg minek. Nekünk kettő volt 10 évig. Ha visszaforgathatnám az időt visszaforgatnám..., de tudom, hogy rémesen nehéz. És mindemellett valahogyan gondoskodnod kellene a futtatásáról is, ami, mivel szófogadatlan, szintén nem könnyen lehetséges. Mi is vittük amúgy kutyaiskolába, de eltanácsolták, reménytelen volt, csak játszani akart azt oktatóval. De, meg kell mondjam, láttam már csodát, a Deák téren ült egy pasi, mellette, póráz nélkül egy husky, és egyszer az Andrássy út keskeny zöld sávjában is láttam egyet póráz nélkül. El nem tudom képzelni, hogyan érték ezt el. Hát én ennyit tudtam segíteni. :-( Pedig nagyon, de nagyon szerettem őket!

Előzmény: StPaulifish (463)
StPaulifish Creative Commons License 2016.12.30 0 0 463

Üdv!

Segítségeket szeretném kérni!
Idén végre családi házba költöztünk, ezért tavasszal végre kibővítenénk a családot.
Szeretnénk egy kutyát venni. több lehetőség is felmerült a dologgal kapcsolatban.
A ház a Mecsek oldalában van. Átlagosan 2-3 fokkal hidegebb van itt mint a városban.
Én szeretném ha a kutya az udvarban lenne, tehát nem benti kutyát akarunk.
A telek 850m2 és vannak az egyik felén fák bőven.gyümölcsfák, ecetfa, diófa.
A szomszédos telkeken szomszéd nincs, és nem is lesz, viszont kisebb fajta dzsungel van ezáltal.
A teraszról kinézve sokszor látunk őzet, vaddisznót, és lehet hallani esténként ahogy a szomszédos telkeken közlekednek.
a telek jól körbe van kerítve.
Még ugyan nem készült el, de a tavaszi tervek között szerepel egy nagyobb (kb 30-40m3) kerti tó megásása is, ahol tavasztól őszig díszhalakat tenyésztek majd.
(vajon a kutya mennyire akarja majd kifogni a halakat?)
Viszonylag sokat dolgozunk mind a ketten, de szeretnénk egy kutyát, ami a család
(Feleségem, 8 éves fiam és én) barátjaként és valamennyire a ház őrzőjeként is csatlakozna hozzánk.
sokat nézelődtem és olvastam utána a különböző fajtáknak, de mivel szeretnénk hogy ne csak nekünk, hanem a kutyának is jó otthona legyen, megkérnélek titeket, hogy adjatok tanácsokat.
Feleségem gyermekkora óta egy kék szemű husky-t szeretne. Én pedig szeretném ha boldog lenne.
Ami engem illet szép kutya, de nekem jobban tetszene egy német boxer, vagy egy amerikai bulldog.
de az is lehet, hogy a égén menhelyről hozunk majd el egy kutyust. Ami engem illet, mindenképpen szukát szeretnék.
és annak ellenére hogy feleségem csak egy kutyát akar, nagyon gondolkodom azon is, hogy két kutyust vegyünk.
szeretném ha segítenétek abban, hogy ezeket a fajokat kicsit jobban megismerhessem és olyan döntést tudjunk hozni, ami a kutyának és nekünk is jó.
aki ezeket a fajtákat tartja, kérem írjon arról, hogy a huskynak mennyire van melege nyáron, a boxer mennyire fázik kint télen.
milyen igényei vannak a fajtáknak. elég-e neki pl az, hogy az udvarban játszunk és mondjuk hetente elmegyünk egy nagy kirándulásra,
vagy igénylik a minden napi rendszeres sétákat a kerten kívül. mennyire aktívak, mennyire kezelhetőek és nevelhetőek ezek a fajták.
Mennyire fog frászt kapni a kerítés közelében elhaladó esetleges szarvastól, vagy mennyire ugrik majd ilyenkor a kerítésnek hogy megtámadja.
minden infó amit megosztotok velem hasznos lehet, abban hogy felelősségteljesen dönthessünk.
előre is köszönöm a segítségeteket a döntésben.

hasznos lenne az is ha jó tenyésztőket (nem szaporítókat) tudnátok ajánlani hogy tőlük és tanácsot kérjek.

András.

anblock_italia Creative Commons License 2016.12.18 0 0 462

Csak a kék szeműnek piros a képeken a szeme.

Előzmény: anblock_italia (461)
anblock_italia Creative Commons License 2016.12.18 0 0 461

Az első pár év képei még nekem is papíron voltak, de a papírképeket szerencsére le lehet fényképezni (ha nincs jobb megoldás, mondjuk fénymásolás), és azokat is lehet mutogatni ilyen oldalakon :-)

Rég volt, talán már egy sem él közülük..., bár kettőről nem tudok semmit, mostanában 15 évesek lennének, simán élhetnek még.

Önkínzásban nagy vagyok! :-(

 

 

 

Előzmény: nosztalgika02 (458)
krazoli Creative Commons License 2016.06.14 0 0 460

Szia hurkabela,

 

Sajnos elég töredezetten lehet információkat beszerezni az ilyen praktikus "kutyaházas" témában, de leírom, amire mi jutottunk.

 

Az OSB lap belülre elég lesz, ha már átfúj a szél a ház lécei között (milyen gyártó?). Huskynak nem igazán szükséges szigetelés, akkor sem ha kint tartod, de ha legközelebb mentek az állatorvoshoz, érdemes a biztonság kedvéért rákérdezni. Ezt minden esetben javasolni szoktuk.

 

Mi most éppen egy olyan 3-4 oldalas kutyaház választási útmutatót raktunk össze, ahol pont ezek a szempontok vannak leírva. Ha gondolod, elküldöm e-mailen.

 

krazoli

Előzmény: hurkabela (459)
hurkabela Creative Commons License 2016.05.31 0 0 459

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni kutyaház ügyben. Vásároltam egy házat hamarosan érkező Husky kutyámnak. A lak szigeteletlen, és a lécek közt néhol átlátni. Kell szigetelnem egy ilyen fajta kutyusnak télre, vagy elég belülről egy 12mm-es osb lapot felszerelnem, esetleg a két réteg közé rakjak max 1 centis szigetelést? Mindenhol mát olvastam, és kicsit tanácstalan vagyok :( 

A válaszokat előre köszönöm!

nosztalgika02 Creative Commons License 2016.01.15 0 0 458

Ebblöl látszik, milyen régen volt nekem malamutom, annak idején még a polaroid is nagy és megfizethetetlen volt, digitális fotókról még nem is álmodtunk. A papírképek elhalványultak.... már csak én látom rajtuk, milyen szép volt.....:(

Előzmény: anblock_italia (457)
anblock_italia Creative Commons License 2016.01.13 0 0 457

 Az én egykori gyönyörűségeim. Akkoriban néha még hó is volt, nagyon tetszett nekik!

Előzmény: nosztalgika02 (456)
nosztalgika02 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 456

Nekem egy malamutom volt egy évig (aztán sajnos elpusztult, elütötték), nagyon zavaró volt a vadászszenvedélye (és sokba is került, meg volt haragszomrád a szomszéddal, a végén meg a halálát okozta). Viszont volt egy elmondhatatlan varázsa azoknak a ferde borostyánszemeknek, na meg amikor vonyítani kezdett az udvaron, a ször is felállt a karomon, az a dal a messzi Észak dala volt..... Éppen azt fontolgattam, hogy veszek egy gyakorlókocsit, mikor elütötték szegényt, ha az nem történik, ki tudja, hogy alakult volna, hol lennék ma én :)

Előzmény: anblock_italia (455)
anblock_italia Creative Commons License 2016.01.13 0 0 455

Kiszállni meg már nem nagyon lehet, ha valaki rákap arra az életformára. De miért is kellene, ha valaki belekezd. Főleg ha képes megtalálni az összhangot a kutyákkal.

 

Azért tudjuk, nem könnyű természetűek, nagyon sokat kell tenni azért, hogy ne okozzanak galibát. Mondjuk elköltözni a világ végére :-) Most lepergett bennem sok minden a múltból, mi csak úgymond "házikedvencnek" tartottuk őket (anya és lánya), de nem volt könnyű!Ám annyira, de annyira lehetett őket szeretni.

Előzmény: nosztalgika02 (454)
nosztalgika02 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 454

Hát ez az :))))

Az a vicc, hogy a szövegben foglaltak tényleg megtörténnek, nem is ritkán. Az egyik szánhúzóversenyen beszélgettem egy musherrel, aki elmondta, hogy pár éve még nagyváros emeletes házában, civilizált lakásban élt, civil munkája volt. Aztán vett egy huskyt, mert többet akart mozogni, gondolta, majd a huskyval fog. Mondjuk bejött a számítása, mert most, pár évvel késöbb, félprofi musher, félig abból él, hogy a fogatával télen-nyáron gyerek- (és felnött-...)fogatoztatást vállal, meg tenyészt, meg versenyez. (Másik fele a régi munkája, amit most remote végez.) Lakni meg Világvége-Alsón lakik, egy faluvégi házban, mert csak így nem dilizik be senki a vonyításkoncerttöl, na meg erre volt píze. Azt mondja, nem cserélne senkivel :) Másnap ugyanezt a sztorit hallgattam makkba´, de egy háromgyerekes házaspártól. Ök a gyerekeiket is bevonták a mániájukba, voltak már Kanadában is (nem saját fogattal, hanem ismerös mushernél), ott többnapos túrát tettek Északon, az akkor 13 éves nagyfiú megtanult sátrat állítani, a Középsö etette a kutyákat, a Kicsi meg csak csetlett-botlott, de imádta :)

Ez szerintem egy nagyon mágikus létforma, nagyon atavisztikus, nagyon nyers, nagyon romantikus. Aki nem tud neki ellenállni, azt beszippantja.

Előzmény: anblock_italia (453)
anblock_italia Creative Commons License 2016.01.13 0 0 453

 :-) Na de olyan cukik! :-)

Előzmény: nosztalgika02 (452)
nosztalgika02 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 452

Basszus, csak a poént hagytam le! Szóval az írás címe: Mennyibe kerül egy huskykölyök?

Előzmény: nosztalgika02 (451)
nosztalgika02 Creative Commons License 2016.01.12 0 0 451

Nem tudom, volt-e már, szerintem frenetikus. Németröl fordítottam, több német oldalon is kering:

 

 

 

A világ legédesebb fekete-fehér, kékszemü husky-kölyke: 1500 euro

 

Oltások, féregtelenítés: 200 euro

 

Póráz, nyakörv, kutyajátékszerek, könnyü húzóhám kölyköknek: 100 Euro

 

Felelösségbiztosítás: 100 euro

 

Felnöttnyakörv, új hám a szétrágott helyett, új játékszer: 200 euro

 

Kutyusunkat 10 percre egyedül hagytuk az autóban, mindent szétrágott: 1500 euro

 

Veszünk még egy huskyt, hátha akkor nem érzi magát olyan egyedül: állatorvossal, tartozékokkal 2000 euro

 

Egyszerü szán, hátha húzni akarnak: 1100 euro

 

Kurvára begyorsultak, rendes hám kell nekik, nekünk meg egy még rendesebb fékhorgony: 500 euro

 

Megmagasítjuk a kerítést: 6000 euro

 

Szomszéd pszichiáterhez jár miattunk, számla: 5000 euro

 

Szánhúzólázba estünk, veszünk még 6 huskyt a nyolcas fogathoz: 7500 Euro

 

A versenyzés miatt megemelt biztosítási díj: 800 euro

 

Versenyszán, profi gyakorlókocsi: 7000 euro

 

Legnagyobb VW-transzporter, amibe bele is férünk: 50 000 euro

 

Adomány a mentöegységnek, akik kimentettek, mikor eltévedtünk az Isten háta mögött: 1500 Euro

 

Perel a szomszéd, ügyvédi és bírósági költségek: 10 000 euro

 

Új házat veszünk vidéken: 380 000 euro

 

8 kutyára és késöbb születendö kölykeikre méretezett kennel: 20 000 euro

 

Összesen: 500 000 euro

 

 

 

Balla Róbert Creative Commons License 2016.01.11 0 0 450

Szia igen szerintem egyértelműen vörös:)))!!  Az egyik kedvenc szín árnyalatom a Huskyknál!!!

 

Előzmény: anblock_italia (449)
anblock_italia Creative Commons License 2016.01.03 0 0 449

Te vörösnek látod? Szerintem csak a fény játéka. Szépek nagyon a vörös huskyk, pláne, ha sötét a szemük, de ez ritkaság.

Előzmény: Balla Róbert (448)
Balla Róbert Creative Commons License 2016.01.03 0 0 448

Szia szép a kutyusod:))) 

Érdeklődnék hogy fedeztetést vállalsz e esetleg?? Mert nekem is van egy gyönyörű kis husky szukám igaz hogy még csak fél éves, de ha eljön az ideje, akkor egy szép vörös kannal szeretném bepároztatni. És a kép alapján nagyon szép.  És még esetleg ha megmondanád melyik megyében laksz mert igazán nem szeretném a fél országot beutazni az apa jelölt miatt. Mivel én Csongrád megyei vagyok azon is belül Ruzsai. Addig is köszöntem és várom a válaszod.

Előzmény: szanci93 (136)
IoD Creative Commons License 2015.03.11 0 0 447

Sziasztok!

A következő kutyákkal és kutyatartással kapcsolatos okos eszközöket, alkalmazásokat, de hasznos hétköznapi tippeket is bemutató oldalt szeretném a figyelmetekbe ajánlani:

 

https://www.facebook.com/internetofdogs

 

wdriver Creative Commons License 2015.02.04 0 0 446

mi minden jó játékra:

 

 

 

wdriver Creative Commons License 2015.01.26 0 0 445

un Husky sur le marché parisien :-)

 

 

 

anblock_italia Creative Commons License 2015.01.14 0 0 444

Az előbb olyan kedvem támadt sétálni egyet, és persze merre másfelé mentem volna, mint a patakpartra, ahol annyit sétáltunk velük..., és akkor és ott jutott az eszembe, hogy pont ma van 5 éve, hogy "sintérkézre" adtam az imádott kutyuskámat, Cleót! Mi ez, ha nem valami telepátia..., pont ma jelentkeztél itt, ami nem gyakori, pont ma lett kedvem sétálni, ami nem jellemző rám. Amúgy a dátumok se nagyon szoktak foglalkoztatni, de most valami miatt éppen tudtam, hányadika van. Persze nyilván csak a véletlenek összeállása, de amúgy elfelejtettem volna. És talán nekem jobb lett volna, bár folyamatosan érzem a hiányukat, de nem ennyire.

Édes a kutyusotok, az a pofi..., szerettem ott az orruk és a szemük között megpuszilni őket.

Előzmény: wdriver (443)
wdriver Creative Commons License 2015.01.14 0 0 443

Előzmény: anblock_italia (441)
wdriver Creative Commons License 2015.01.14 0 0 442

a husky természetesen meg sem rezdül. igaz a nyelve nem lóg :-)

fázni nem láttam még az biztos :-)

Előzmény: anblock_italia (441)
anblock_italia Creative Commons License 2015.01.14 0 0 441

:-)

Akkor inkább pulit illett volna odatenni!:-)

 

A ti kutyusaitok jól vannak? Ez a tél sem kedvez a huskyknak, nincs hó, pedig mennyire szeretik!

Előzmény: wdriver (440)
wdriver Creative Commons License 2015.01.14 0 0 440

jaj várj,

 szóval a magyar Velencén fotóztam ezt a táblát, az új korzónál a parton.

:-)

de nem csodálkozom, hogy egyből az olasz Velence ugrik be Neked

:-))

Előzmény: anblock_italia (439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!