Keresés

Részletes keresés

eristof1 Creative Commons License 2020.07.28 0 0 94

Padlófűtés utólag meg lehet oldani szerintetek Fűtőfilmmel vagy fűtőkábellel. Hidegburkolat alá szeretném a kivitelezést, de nincsen már elég magasságom. Erre a termékre gondoltam:

https://www.futofolia.hu/padlofutes

 

Özil Creative Commons License 2019.04.01 0 0 93

Kedves Csirketojás, kérhetek tapasztalatot az uponor minitech-el kapcsolatban ? Illetve bárkitől aki ezt a rendszert használja és van beépítési és használati, üzemeltetési tapasztalata ? Mi is ezen gondolkodunk, társasházi lakás, alattunk laknak, de azt sajnos nem tudom, hogy van-e szigetelés alattunk. Nem szeretnénk felszedni az aljzatot, csak a meglévő burkolatot szednénk fel (2,5 mm parketta), ennek a helyére kerülne az uponor. valahol olvastam hogy a minimális estrich vastagság 35 mm, nos az uponor ennél jóval kevesebbel működik, vajon ezesetben nem reped meg a beton ?

Előzmény: csirketojas (35)
Mike1981 Creative Commons License 2018.06.05 0 0 92

Sziaszzok!

 

Ha minden jól megy akkor nemsokára háztulajdonosok leszünk, viszont a ház korszerüsitesre illetve felújításra szorul. A ház kb 100-105 nm tégla építésü kivülről 7 cm-es szigetelésel. A fütes konvektoros amit szeretnénk kivaltani központi fűtessel. A feleségem szeretne a közös helységekbe (konyha nappali fürdő) padlófutest a szobákba pedig radiáort. Arra lennék kíváncsi hogy a burkolatok felszedese után milyen mélyre kell meg marni a betonba, illetve ennek a költség vonzata mekkora? Mennyire bonyolult időigenyes az előkeszítése? 

 

A válaszokat előre is köszönöm.

15gramm Creative Commons License 2018.04.01 0 0 91

Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy sikerült megoldani a pince fölött a padlófűtést? Hasonló problémám lenne. Válaszodat előre is köszönöm.

Előzmény: Fiddy (90)
Fiddy Creative Commons License 2017.04.20 0 0 90

Sziasztok.

 

 

Olyan problémába ütköztünk az aljzat kiszedése közben, hogy az egyik helyiségbe, ami 4x4méter, alatta pince van és a födémgerendák nem vízszintesen vannak, hanem emelkednek, ez az emelkedés a 4méteren eléri a 10cm-ert. A jelenlegi szintünknél ez annyit jelent, hogy a födémgerendák fölött maradt 3 centi betonnak hely.

 

 

Mellékeltem egy képet hátha jobban érteni így.

Itt hogy lehetne megoldani a padlófűtés hőszigetelését? Illetve lehet olyan megoldás, hogy a gerendák között megy a padlófűtéscső?

 

 

Köszönöm

Palási Creative Commons License 2017.03.26 0 0 89

 Ha van pénzed vágjál bele bátran.

 tehát úgy 30 cm -t kitermelsz az aljzatból, készítesz víz -szigetelését majd rá hőszigetelést  jó vastagon. pl. min. 15 cm vagy több.

 Az összköltséghez semmiség.

 Magát a kazánt meghatároztad, elvileg bőven elég a teljesítmény,   a hőleadást / csövek a padlóban / viszont szakemberre kell bízni.

 Lesz egy jó fűtésed  és szép burkolatod.

Előzmény: Vaskalap kartárs (86)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2017.03.25 0 0 88

Ezek szerint nem írtam nagy zöldséget. Köszönöm a megerősítést!

A kazánnak egy 6 kW-os MIKA (magyar gyártmányú) mini kazánt gondoltam, mert azt a meglévő parepetes konvektor helyére be lehet kötni, engedélyeztetni sem kell, csak bejelenteni. Az új (szigorított) szabályok erre nem vonatkoznak, mert igazából konvekciós fűtésnek minősül, kiegészítő fűtéssel, ami valójában a vízkör. Földszint lévén a kéménybélelés több emeleten át nagyon költséges lenne és valószínűleg nagy teljesítményű kondenzációs kazánt kellene venni, nyilván feleslegesen.

A vegyes rendszert, egy hőcserélővel vagy keverőszeleppel tervezem megoldani, de még puhatolóznom kell a MIKA topicban is, hogy ott hogyan oldják meg ezt a kérdést, esetleg a gyártónak is írok majd.

Természetesen épületgépészt fogok megbízni a tervezéssel. Van is egy ismerős építészmérnöknek egy ilyen kollégája/barátja és az ajánlásra tekintettel bízom benne, hogy csak akkor vállalja majd el, ha valóban van benne tapasztalata.

Azért gondoltam az aljzat feltörésére, mert láttam ugyan a YouTube-on, hogy létezik egy rendszerlemezes, pogácsás megoldás, amit csak a padlóra kell ragasztani, de a videón sehol nem szóltak a szigetelésről és gyanús lett. Aztán a cég honlapján eldugva volt egy pdf, ami valami tréningről készült diasor, és bizony abban már szó van róla, hogy kell alá szigetelés, ha alatta nincs másik szint (alulról senki nem fűt). Namármost, ha a rendszerlemez alá megy szigetelés, akkor ez is kb. 10 centit elvenne a belmagasságból és ezt már sokallom, tehát megnyugtatóbb megoldásnak tűnik az aljzat bontása, annál is inkább, mert alatta nincs pince sem, tehát födém problémák sem fenyegetnek (esetleg közműveket kell kerülgetni).

Előzmény: halaloszto (87)
halaloszto Creative Commons License 2017.03.25 0 0 87

kb jol latod. a padloban a vizzel fel fogsz menni 30-35 fokra, de nem gond.

 

meg melyebben ki kell asd. kell szerelobeton, vizszigeteles a fal szigetelesevel osszedolgozva, 15-20 centi hoszigeteles, aljzatbeton, burkolat. burkolatvastagsagokat elore atgondolni es ugy betonozni hogy ne legyen lepcso a vegen!!!

 

mi lesz a hoforras. ez a gond. kislakasba a gazkazan aranytalanul nagyon draga. az olya  rendszer ami csinal 30 fokot a padlonak es 60 fokot a radiatoroknak is, az plane bonyolult es helyet is foglal. 

 

ha van belmagassag es fent fel tudsz adni 15-20 centit, gondolkozz mennyezetfutesen. akkor legalabb eleg mindenhova a 30fokos viz. 

 

gepesz tervezo es meretezes kotelezo, hoforrason agyalni mi legyen.

Előzmény: Vaskalap kartárs (86)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2017.03.25 0 0 86

Üdvözlet a topicnak!

 

Bár mostanában nincs nagy élet itt, hátha reagál valaki.

Lakásvásárlást tervezek, mégpedig egy 37 nm-es kis földszinti lakást, ami alatt nincs pince. A társasház az 50-es vagy 60-as években épült, tehát egész biztos, hogy nincs alatta szigetelés.

Mivel otthon mezítláb szeretek járkálni, mindenképpen padlófűtést szeretnék az egész lakásba: a szobában laminált padló, a többi helyiségben a járólap alá. A padlófűtési körben legfeljebb 26 fokos vizet szeretnék keringetni, nagyjából szeptembertől májusig, ami nyilvánvalóan nem biztosítaná az egész lakás 23 fokra fűtését pl. januárban, tehát mindenképpen radiátorok is kellenek. Tehát a padlófütés adna egy mindenkori alapot és a termosztát beállítása alapján a radiátorok jelentenék a „nehéztüzérséget” a csikorgó hidegben.

Úgy képzelem, hogy mindenképpen kb. 25 cm mélységben fel kell töretni az aljzatot a szigetelést kiépítése végett, mert a belmagasságból semmit sem szeretnék elvenni.

Tudom, ez így nagyon nem éri meg, mert bonyolult, drága, nem hatékony, ésatöbbi, de mindenképpen vizes rendszert szeretnék.

Kérdésem, hogy első ránézésre az elképzelésem tartalmaz-e valami olyan csapdát, amire nem gondoltam és megtorpedózhatja a tervem.

Szumma=1 Creative Commons License 2016.11.24 0 0 85

Üdv Mindenkinek!

 

Hallottam egy eljárásról utólagos padlófűtés megoldására, miszerint kétszer 45 fokos, kb 3 cm mély bevágással (bemarással)  készül hely az aljzatbetonba a padlófűtés csöveinek. Valakinek ezzel a módszerrel tapasztalata?

benedek i Creative Commons License 2016.08.28 0 0 84

Üdv. csirketojas!

 

 

 

Kérdésem volna!Látom 2010-ben csináltattad meg az utólagos padlófűtést az UPONOR céggel.Kíváncsi lennék,hogy mennyire vagy megelégedve a technológiával munkájukkal és hogy van e vagy volt-e valami hátránya a rendszernek?Vajon ugyanolyan hatékony mint a rendesen "hagyományosan "lerakott rendszer?Árban mennyire lehet számolni?

Elnézést a sok kérdésért de én is most kezdek bele fűtéskorszerűsítésbe és még nem tudom melyik megoldást válasszam.

Előre is köszönöm a választ!Ha egyáltalán megkapod mert elég régen volt hozzászólás!

Előzmény: csirketojas (35)
mandala007 Creative Commons License 2016.01.17 0 0 83

Sziasztok!

 

Nagyon mellényúltunk a kivitelező kiválasztásánál: a földszinti fürdőbe padlófűtést csináltattunk. Képes volt lebetonozni az egészet, mielőtt megnézhettük volna!!! Az agyam eldobtam!! Ráadásul azóta nem írta meg, milyen rétegrendet alakított ki!!! A helyiség 7, 26 nm-es, és nem látok dilatációs hézagot a széleinél. Van ahol azt írják, mindenképp kell, van, ahol nagyobb mérethez kötik. Mi a véleményetek? 

A vízszerelő azt állította, hogy ha a visszajövő ágra kötjük, nem kell hőszabályozó szelep. Persze gyanús volt, erről azóta sok rosszat olvastam, de nem tudom, milyen szelepet és hogyan lehetne beszerelni a visszajövő ágra. Segítsetek légyszi! 

Ha tud valaki egy jó padlófűtés-szerelőt ajánlani, nagyon megköszönném!

 

 

 

Köszi! 

-Tsunami- Creative Commons License 2015.10.03 0 0 82

Szivattyú nélkül nem is fog működni, ezt gondolom nem egy fűtésszerelő hozta így össze.

 

Előzmény: MUKI827 (81)
MUKI827 Creative Commons License 2015.10.03 0 0 81

Sziasztok

Nem müködik az uj lakásban a padló fütés,csak a  radiátorok melegek.Nem értek a padlo fütéshez nem tudom mi lehet a hiba-Probálok képet felrakni.

dinac Creative Commons License 2015.09.11 0 0 80

Üdvözlet! Mennyire vált be ez a vékonycsöves padlófütés? 

Előzmény: xoyox (41)
Szabi__82 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 79

Hi Mesterek!
Lakás felújítás van folyamatban. Lenne pár kérdésem a vizes padlófűtéssel kapcsolatban.
Az alapoktól :) Olvasgattam a dolog után s ezt szeretném letisztázni hogy jól fogtam-e fel:
Szóval van a szerelő beton erre technológia fólia (sima fólia). Lépésálló nikecel, megint sima fólia. Ezután hőtükrös fólia, majd acél háló amire rájönnek  maga a vízcsövek (oxigén diffúziós). Erre nyomáspróba után ~5-10 cm beton amire megy majd a hideg burkolat. Falak szélénél dilatációs hézagok oldal irányban és függő irányban is 1cm körül.
Ez így OK?
Kérdések:
- mekkora átmérőjű csövet ildomos lerakni padlófűtésnek: 16, 18mm-et ?
- a csövekbe hova kell a dilatációs toldás, mindenféle képen kell?
gondolok Én itt arra hogy ahogy kijön a küszöb alatt a fűtendő helységből onnantól  kezdve védőcsőben van amiben ugye tud mozogni. Másik megoldás amire gondolok hogy egy 90° kiállok az aljzatból/padlóból s ott lesz a kötés  a fűtéskörhöz ami szintén tud már mozogni a "kötődobozban". Ezek járható megoldás?
- keverőszelepnek mit ajánlotok? Ugyanis két körös lesz a rendszer, gáz és vegyes kazán is van s emiatt kellene a keverő szelep.
Segítséget válaszokat/tippeket előre is köszönöm!
Ui.: mért van ennyire kevés infó a neten erről, mint ha az ingyen energiának az előállítását keresném.

morgen66 Creative Commons License 2014.08.02 0 0 78

A szigeteléstől függ, ha a födémben van szigetelés akkor a meleg ami felfelé száll nem melegíti a födémet olyan nagy mértékben .

 

Kellene tudni a födém rétegrendjét.

 

Vannak vékony csöves padlofütés csövek, és lehet fördőszobába de akár előszobába is a meglévő fűtési rendszerről levenni speciális szeleppel padlófűtést, és külön szivattyú se kell hozzá.  

 

Én ezt építettem be, és két kör is megy róla hibátlanul.

 

http://www.epuletgepeszaruhaz.hu/index.php/oventrop-unibox-rtl-padlofutesi-szabalyozoegyseg-10-40-c-1022635.html

Előzmény: szucsinet (75)
szucsinet Creative Commons License 2014.08.02 0 0 77

szia,


ilyenben még nem, de szívesen veszem az ajánlásokat! köszi! ;-)

Előzmény: 1980janos (76)
1980janos Creative Commons License 2014.07.09 0 0 76

Szia!

 

Mi utólagosan építettünk be egy második generációs infrafűtőfóliát, nagyon meg vagyunk vele elégedve. Kellemes meleg van tőle a vizes helységekben, plussz a tükör sem párásodik be :P

Te nem gondolkodtál ilyen megoldáson?

Előzmény: szucsinet (75)
szucsinet Creative Commons License 2014.03.26 0 0 75

Sziasztok,

 

Tanácsot kérnék, ugyanis egy eddig nem használt emeleti fürdőszoba és külön wc helyiség burkolása kerül lassan napirendre. Sajnos a kis házikómban nincs padlófűtés és emiatt a földszinti vizes helyiségek padlói nagyon hidegek. 

Az emeleten mire számítsak? Feltétlenül kell-e padlófűtésben gondolkodnom itt, vagy várhatóan nem lesz jéghideg a födém fent?

 

Tapasztalat?

 

köszi!

shortdrink Creative Commons License 2014.02.01 0 0 74

Köszi a részletezést! Asszem meg is oldódott a kérdés. Marad a radiátor:(

Előzmény: halaloszto (73)
halaloszto Creative Commons License 2014.01.31 0 0 73

az a kerdes, hogy most mi az aljzat.

 

tegyuk fel hogy nincs pince.

tovabba hogy nemma epult haz. ergo most nincs hoszigeteles alul, vagy minimalis. de mindegy is hogy mi van, mert a padlofutes ala 2014-ben mar tobb kell, ergo megy ki minden. 

 

alsohangon: 6cm szerelobeton, vizszigeteles, 10cm hoszigeteles (alsohangon), 6-8cm beton csovekkel, 2cm burkolat. ez ugye 24-26cm. ilyen melyen ki kell szedni mindent. 

 

lehet probalni ezt egyszerusiteni meg olcsositani, de nem akarsz hozzanyulni 30 evig, akkor meg muszaj normalisan megcsinalni.

 

Vajk

Előzmény: shortdrink (72)
shortdrink Creative Commons License 2014.01.31 0 0 72

Pontosan nem tudom, de amúgy házba lenne. Elvileg majd aljzatot bontani amúgy is kell, igaz csak egy résznél csak, tudom, annyira nem mindegy.

Ha már igy felhoztad, tényleg, milyen vastagság kell?

Azért érdeklődnék, és kértem a részleteket, mindent, mert gőzöm sincs, mik a feltételei, költségei, stb. Egyelőre nagyon úgy fest, hogy csak álom és vágy marad:(

Előzmény: joevagyok68 (70)
halaloszto Creative Commons License 2014.01.31 0 0 71

nincs olyan hogy szakaszonkent. a padlofuteshez fel kell verni az aljzatot, betonozni, stb. raadasul a tavolabbi helyisegekhez a kozelebbiek aljaban vezetik a csoveket, gondolj bele ennek a kovetkezmenyeibe.

 

a vegyes (radiator+padlo) rendszerek jo bazi bonyolultak, szamolj also hangon plusz 150ezret amiert vegyes a rendszer.

 

Vajk

Előzmény: shortdrink (69)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 70

Ez mi....haz , lakas ?

Kar eloreszaladni a kazanig....

 

Ismert elotted, a padlofutes milyen plussz "vastagsagot" kivan ?

 

Előzmény: shortdrink (69)
shortdrink Creative Commons License 2014.01.31 0 0 69

Hi!

Padlófűtést szeretnék csinálni. Egyelőre a fürdőszobába és a folyosóra gondoltuk, de ártól függ, hogy mi kell hozzá.

Sima kombicirkóhoz is lehet kötni, vagy a legmodernebb kondenzációs kell? Jelenleg nincs semmilyen használható kazán, azt is kell majd cserélni, mert a régi rendszer megy a kukába. Csak az nem mindegy, hogy mennyit kell költenünk, szóval valaki kérem részletezze, mibe fáj? Nemcsak a kazán, hanem a kiépítése is kb 20 négyzetméteren.

halaloszto Creative Commons License 2013.11.24 0 0 68

mindenki a sajat segget vedi, ha tul sokat varatja az ugyfelet, abbol nem lehet baj. 

en nem vartam csak ket napot, meg ovatosan futottem az elejen. ezek az eloirasok csak arra vannak, hogy ki lehessen bujni a garancialis kerdesek alol. 

 

Vajk

Előzmény: gabriel8 (66)
KömKel Creative Commons License 2013.11.24 0 0 67

Komoly, sőt még igazából kevés is.

Előzmény: gabriel8 (66)
gabriel8 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 66

Sziasztok!
Még egy kérdés. A neten amire találtam, aszerint fugázás után 1 hetet kéne várni a padlófűtés bekapcsolása előtt. Erre kérdeznék rá itt, hogy ez komoly ? Avagy kérem, aki ért hozzá, erősítse meg, hogy valóban türelmesen várjam-e ki az egy hetet, ha nem akarok magamnak későbbi bajt ?

 

( Pl itt is írták: http://www.fugazok.hu/tippek-tanacsok-fugazaskor/ )

 

Előre is köszi:
G

gabriel8 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 65

OK, köszi a felvilágosítást, így már értem :)

 

G

Előzmény: halaloszto (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!