Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2012.12.30 0 0 18

Az egyik volt kollegam jart igy ket honapja Quatarban. Egy 6 honapos meloja volt, de az utolso honap fizeteset nem kapta meg.

Előzmény: Private teacher (17)
Private teacher Creative Commons License 2012.12.30 0 0 17

Sziasztok.

 

A Közel-Kelet se nem EU, se nem Nyugat. Viszont a fizetések sokszor elérik a nyugati szintet, a munkaórák száma viszont valamelyest kevesebb.
Viszont ez nem demokrácia, és ha netán valakit nem fizetnek ki, akkor csak bírósági per útján juthatsz a pénzedhez, már ha van kint ismerősöd. Nekem egy barátnőm ment ki kuvaitba és 7 hónap helyett csak 6-ot fizettek ki neki.
Így is azt mondom, hogy megéri, de legyetek óvatosak és hagyjátok ott azonnal azt a céget, ami nem tud időben fizetni. Állítólag az Arab Emirátusokban sem jobb a helyzet.




Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 16

Nem mondom hogy lehetetlen nyelvtudas nelkul, de en azt vallom hogyha valahova kulfoldre mesz dolgozni akkor igenis meg kell tanulni a nyelvet. Vannak persze kivetelek a nagyon specialis szaktudasoknal, de azert ez a ritkabb.

Előzmény: weert (14)
nyman Creative Commons License 2012.11.15 0 0 15

na ez nem jott ossze. proba cseresznye.

Előzmény: nyman (8)
weert Creative Commons License 2012.11.13 0 0 14

Vasbetonszerelésnél érdekes nem volt probléma a holland nyelv hiánya,sőt aki külföldi volt a brigádban senki sem tudott hollandul,de mindegy. Azért szeretnék mondjuk Közel-Keletre menni,hátha ott talán tud az ember angol nyelvtudással és megfelelő tapasztalattal érvényesülni.

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.13 0 0 13

Szerintem amit leirtal (epitesvezeto, hid, lakopark) azutan az egyetlen akadaly hogy ugyanezt Hollandiaban is csinalhasd a holland nyelvtudas hianya.

Es ez szerintem a halpucolon kivul minden szakmara igaz.

Előzmény: weert (11)
nyman Creative Commons License 2012.11.04 0 0 12

Az mar eleve gyanus, ha neked kell fizetni.

 

A nyelvtudas azert fontos, hogy el tudd magad adni akar egy szemelyes, akar egy telefonos interjun. Velemenyem szerint, a szovegertes meg keves. Illetve igy kiszolgaltatotta is valhat az ember.

Előzmény: weert (11)
weert Creative Commons License 2012.11.02 0 0 11

Már kerestem állásokat,egy-kettőre elküldtem,de pl. egy helyről visszaírtak hogy 85 dollár ellenében felfedik a céget,meg tuti esélyem lesz így további dubai állásokara....stb. Na itt hagytam az egészet. Hollandiában dolgoztam fél évig egy holland vasbetonszerelő cégnél,szakmai angol annyiban megy,hogy amit mondtak azt megértettem és megcsináltam ahogy kérték,nem volt velem problémájuk,sőt mondták hogy bármikor visszamehetek. Sima vasbetonszerelő voltam,de itthon legalább 30 hídépítésen voltam építésvezető éveken keresztül,de építettem 200 lakások lakóparkot Budán.

Előzmény: nyman (10)
nyman Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10

mar javul a helyzet, de meg messze van a 6-8 evvel ezelotti helyzethez. 

 

Ha targyalokepes szakmai angol nyelvtudasod van es jo par ev epitoipari, kivitelezo, tervezoi, akkor szerintem nem rosszak. De miert nem probalod meg? Keresel allasokat neten, elmesz interjukra, felhivsz cegeket, stb.

Előzmény: weert (9)
weert Creative Commons License 2012.11.01 0 0 9

Sziasztok!

 

Dubai-ban illetve a Közel-Keleten milyenek az építőipari kilátások? Már régóta foglalkoztat a közel-keleti munkavállalás. Mennyi esélyem van magyarként arra munkát találni korrekt feltételekkel?

 

köszönöm

nyman Creative Commons License 2012.11.01 0 0 8

Jovo heten akar vki menni 4 hetre? Par perce hivtak.

 

"As discussed, I urgently require MEP Design Engineers, QA & QC Engineers and CAD Technicians for 4 week contract in Dubai .

 

Applicants MUST have airport experience and be available to start with my international consulting engineer client.

 

Please note that accommodation and visa will be supplied."

 

 

40 embert keresnek surgosen. Gondoltam benyogok 15 ezer dollart a negy hetre, oszt ha bejon, meg mindig lehet nemet mondani. :)

Delonis Creative Commons License 2012.10.30 0 0 7

Ilyen és hasonló okok miatt írtam le mindezt.

Álljon itt (is), hogy senki ne menjen lépre ilyen kérésnek, mert reménytelenül kiszolgáltatott helyzetbe hozza magát vele.

Tehát, ha az útlevelet kérik bárhol, kell látnod garanciát arra, hogy azonnal vissza is kapod. Pl. útlevél ellenőrzés, ki- és beléptetés határon. Ha ez nincs, akkor nem szabad átadni.

Csak gyanús dolog lehet, amelyhez az útlevelet el akrják venni.

Nagyon különböző szokások - de, akár törvények is - lehetnek szerte a világban. Mi, magyar állampolgárok azonban, semmi olyasmibe keveredni nem szeretnénk, amelyhez az útlevelünktől megfosztanak bennünket.

Előzmény: nyman (6)
nyman Creative Commons License 2012.10.30 0 0 6

vmikor torvenyes volt, most meg mint gyakorlat fennal. Most irta vissza a cimboram, hogy mar nincs ilyen

 

Nemreg cikkeztek az indiai bangladeshi "rabszolgakrol" akikkel ezt teszik. Europaban meg ugye a striciknel volt divat.

Előzmény: Delonis (5)
Delonis Creative Commons License 2012.10.29 0 0 5

Semmi nem indokolja, hogy maguknál tartsák az útleveled.

Illetve, semmi törvényes.

Ha mégis ragaszkodnak hozzá, az csak valami olyan ügy lehet, amibe te nem szeretnél belekeveredni. :-)

Előzmény: Order of Hermes (2)
Delonis Creative Commons License 2012.10.29 0 0 4

Én sem tanácsolnám.

Akinek nincs személyi okmánya, az nincs. Személyében megszünik létezni. Ha megszerezték az útleveled, akkor már veled sem kell elszámoljanak. Sehol. Bármi érhet, nem vagy.

Akkor mehetsz, ha engednek.

Ha mégis mész - passport nélkül - bármelyik ellenőrzés lekapcsolhat.

Belöknek valahová, enni sem biztos, hogy kapsz.

Lesz nagyobb gondjuk, mint neked magyar tolmácsot keresni, vagy pláne külképviseletet keresni, ami esetleg csak másik országban van.

Tehát, bármit elhagyhatsz - pénzedet, telefonodat, ruhádat - megoldod, így vagy úgy, előbb, vagy utóbb. Az útleveledet azonban ki ne add a kezedből. Akaszd a nyakadba egy tokban, és éjjel is legyen rajtad.

Jó ára van egy valódi útlevélnek a fekete piacon is. Ezért néhány fénymásolatot magad készíts róla még itthon szükség esetére, de senkinek ne add át, ne hagyd, hogy eltűnjön az útleveleddel akár csak egy ajtó mögött.

Mit teszel, ha nem látod viszont többé? 

 

Előzmény: sosevooot (3)
sosevooot Creative Commons License 2012.10.29 0 0 3

gaz nem gaz, utlevelet nem adjuk le. masolni masoljak le, legyen a pancelban, de miert is adnad le az utleveled???? eddig dolgoztam mar oar orszagban ( igaz nem kozelkelet, de volt azsia is kozte) meg soha fel nem merult h utlevelet leadjam. ha jon a keres, nincs munkam, mert h nemcsinalom az tuti. 

Előzmény: Order of Hermes (2)
Order of Hermes Creative Commons License 2012.10.29 0 0 2

Hát én se... bár mondjuk ha olyan helyre mész ahol van magyar nagykövetség, talán nem olyan gáz.

 

Előzmény: nyman (1)
nyman Creative Commons License 2012.10.29 0 0 1

Egyebkent anno a http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9106289&la=122065590 is errol szolt. Most mar nem kovetem.

 

Epitoiparban dolgozom, igy par eve nagyon egyszeru volt, de most sem nagyon megerolteto. Engem kerestek mar egy rakas lehetoseggel, utoljara szeptemberben lehetett volna valogatni Egyiptom, Szaud-Arabia es Arab Emiratosok kozott egy-egy nagy projekten, de nem hozott lazba. Illetve a projektek igen, a hely - arab orszagok, meleg - nem

 

A csomagok jellemzoen olyanok voltak ahol a szallast fizetik, autot adnak, bar ez utobbi nem olyan nagy durranas. 

 

Kaptam olyan szerzodestervezetet, amiben az volt, hogy az utlevelet le kell adni a cegnel. Ez allitolag bevett gyakorlat. Legutobb a cimboram egy szaud-arabiai allasnal is ez tartotta vissza. De vegul is elment egy oktober elejen. Mindjart megkerdezem, hogy mi volt a vege ennek az utlevel vitanak. En nem adnam le.

Előzmény: Order of Hermes (-)
nyman Creative Commons License 2012.10.29 0 0 0

Nem 0 lehetoseg van

Előzmény: Order of Hermes (-)
Order of Hermes Creative Commons License 2012.10.29 0 0 topiknyitó

Mostanában nagyon piszkálja a fantáziámat ez a dolog... az IT szektorban dolgozom, és a nemzetközi állásportálokat nézegetve elég jó kis állásokat láttam meghirdetve.

Érdekelne, hogy aki a régióban dolgozik (UAE, Katar, Bahrein stb.) annak hogy sikerült kijutnia, mire érdemes figyelni, mennyibe kerül a megélhetés ilyesmik.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!