Keresés

Részletes keresés

erobika Creative Commons License 19 órája 0 0 18881

Szia!

 

Azt azért ne felejtsük el, hogy az ufók tekintetében nagyjából két tábor létezik: az egyik, - a szkeptikusok - akik tagadják a létezésüket, a másik pedig, akik hisznek benne és valószínűnek tartják.

 

Most tennék egy kis kitérőt. Az idő előrehaladtával az alaptudományokból különböző tudományágak alakulta ki, ma pedig már egyre inkább összefonódnak bizonyos tudományágak, és így érnek el hatalmas eredményeket. Gondoljunk csak a nanotechnológiára, mely magában foglalja azokat a fizikai, kémiai és biológiai területeket, amelyek célja nanoszerkezetű anyagi rendszerek vizsgálata, létrehozása vagy nagyobb rendszerekbe építése. „ Ezek a nanoobjektumok most a QLED-technológián alapuló számítógép-monitorokat és televíziók képernyőit világítják meg. Használják már őket gyógyászati alkalmazásokban, érzékelőkben, napelemekben és katalizátorokban. De használják a sebészetben is, daganatszövetek eltávolításakor az operációt végző orvosokat irányíthatják.

 

Mit akarok ezzel mondani? Amit mindnyájan tudunk, hogy a technika rohamos mértékben fejlődik az utóbbi évtizedekben. Ezzel együtt lehetőségeink nagymértékben kiszélesedtek. A legparányibb részecskéket is tudjuk vizsgálni és fantasztikus dolgokra tudjuk alkalmazni ezeket. Ha belegondolunk, kicsit félelmetes, ahol tartunk, hogy mennyire eltávolodtunk a csupán természet adta dolgoktól. Ez részben jó, részben pedig nem az. Ezek a technológiák részben a további kényelem iránti igényeinket elégítik ki, amelyeknek szükségét érezzük, de közben egyre inkább eltávolodunk a természettől, amellyel szoros szimbiózisban kellene működnünk.  Ezzel nem mondok új dolgokat, csak megerősítem, mert így érzem én is.

 

Hova akarok kilyukadni? Nyilván, akik birtokolják a legfejlettebb technikát, hatalmat adhat a kezükbe. Amennyiben nálunk fejlettebb lények is élnek az univerzumban, jó lenne megismerni a tudásukat, mert ezzel még nagyobb előnyre lehetne szert tenni. Az kétségtelen, hogy néha történnek olyan jelenségek a Föld légkörében, és a Földön is, melyre semmilyen elfogadhat tudományos magyarázat nincs. Szavahihető emberek - vadászpilóták, asztronauták - (értelmes, képzett emberek) számoltak be ilyenekről. Mi érdekük fűződne hozzá, ha nem lenne igaz? Ez azért elgondolkodtató.

 

Azonban manapság egyre több olyan műsor jelenik meg a közmédiában, melyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Egyre többen keresnek bizonyítékokat a földön kívüli jelenségekre. Gondolok itt pl. arra a műsorra is, mely korszerű berendezésekkel próbálja letapogatni a „szellemek” jelenlétét, egyes megmagyarázhatatlan események kapcsán.

Az a mondás jutott most eszembe, hogy „Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja”. Nyilván egyre erősödik az emberekben az az igény, hogy bizonyságot szerezzenek arról, nem csak mi vagyunk egyedül az univerzumban. Ez a sorozat is ilyen céllal jött létre. Néhányat én is láttam a sorozatból, de nem nézem rendszeresen. Vannak dolgok, melyeket fenntartással fogadtam ebben a műsorban. Pl. a Te általad írt 9 milliárd éves DNS-ről. De nem hagyott nyugodni a dolog, utána néztem. Sehol nincs olyan bejegyzés, mely alátámasztaná ennek a DNS-nek a létezését.

 

Amit találtam, az a következő:

Index Technika és tudomány

Az eddig ismert legősibb, mintegy kétmillió éves DNS-t mutatták ki tudósok Grönland északi részén, amit talajmintákból sikerült kinyerni.

A Nature tudományos folyóirat legfrissebb számában megjelent tanulmányukban a tudósok különböző fajok DNS-ével vetették össze az ősi töredékek genetikai anyagát, hogy hasonlóságokra leljenek. A minták a Peaey-földön, Grönland legészakibb csücskén található Kap Kobenhavn nevű kőzetformáció üledékéből származnak – adta hírül az MTI.

 

Én ezek után nem hiszek a 9 milliárd éves DNS-ben, de látom Te is elkezdtél kételkedni benne.

 

Azt azért ne felejtsük el, hogy sokszor, amit bizonyítéknak állítanak, nem mindig az. Óvatosan kell kezelni ezeket az információkat, mert nagyon meggyőzőek lehetnek. Gondoljunk pl. a patikákban nem kapható, csak a neten rendelhető orvosságokra is. Egyre meggyőzőbbek ezek a hirdetések, hogy az embernek olyan érzése támadjon; ha nem rendeli meg ezeket, lemondhat az egészségéről.

 

Most én írtam össze jó sok katyvaszt gyorsan, ami éppen eszembe jutott, de legalább kiírtam magamból a gondolataimat (lehet hogy csak magamnak, mert átkozottul hosszúra sikerült, de az sem baj), mert bizonyos dolgokról néha jól esik számomra írásban rögzíteni ezeket. 😊

 

Egyébként az jó, ha vannak kétségek bennünk, mert ez azt jelenti, hogy nem fogadunk el mindent, amit elénk tálalnak. A teremtő azért adott eszet, hogy gondolkodjunk. Az idő előrehaladtával, amikor egyre több hamis információ jelenik meg a különböző kommunikációs csatornákon, erre egyre inkább szükségünk van.

 

Legyen további szép napod!

Előzmény: idooogeep (18880)
idooogeep Creative Commons License 22 órája 0 0 18880

Utána kellett néznem a dolgoknak. Elég jól emlékeztem, az irodalom szerint a Világegyetem 14,5 milliárd évvel ezelőtt keletkezett.  Bár  a pontos időt-  nap, óra, perc  nem közlik,de elfogadom). Lépjünk tovább:  az idő  közel egyharmada semmittevéssel telt el. Ám ekkor  hatalmas fordulat történt, megjelent az elő DNS.
Itt is kételyeim adódtak.   

 

Két lehetőség közül lehet választani. 
1/Nem volt, de lett DNS, amelyből később kialakultak az élőlények.   (Az első  alkérdés, ha még nem volt élőlény, minek kellett a DNS?)

2/Megjelent az  első élőlény telistele különböző DNS-ekkel, amelyek továbbfejlesztéséből keletkezett végül is az ember (is).   

Mester most elvonul és   hatalmas pörölyével  sürgősen ütögeti kobasz fejét, háűtha sikerül neki új szikrát pattintania.

idooogeep Creative Commons License 28 órája 0 0 18879

Szia!   Én úgy gondolom, hogy Bajkálifóka hozzászólásai tudatosan történnek. Nem véletlenül kerül a helyére, ami odakerül.És azt el kell mondani, mint a Te példádból is levonható következtetésként: mindig elgondolkoztatják az embert..

Én a magam részéről ezért is értékelem nagyra a betett hozzászólásait.  

Gegnap sokat dolgoztam a kertben- pótolandó a hatalmas elmaradásaimat- és kellőképp elfáradtam.  Mire ágyba kerültem, már javában ment a sorozat, így az elejéről sajnos le is maradtam. Viszont  megint kaptam egy olyan infót amivel nem tudok mit kezdeni. 
Ez a terület számomra teljesen ismeretlen, tudok létezéséről,  és ennyi.  A lényeg:  elhangzott egy olyan, hogy a Földön korábban 7- esetleg 8 emberszerű lény létezett., melyből végül is csak a mi fajtánk maradt fenn.  A tudomány most már sok olyan dologra képes, ami  ezer, de még  szerintem száz éve is elképzelhetetlen lehetett.

Elkezdték a tudósok vizsgálni a DNS-ek keletkezését, a mostani emberek generációkra való visszavezetését.
Állítólag- sőt megismétlem ÁLLÍTÓLAG találtak olyan elemet, ami 9 milliárd évre vezethető vissza.  Hogy ezt hogyan állapították meg  elképzelni sem tudom mondom ehhez a témakörhöz abszolút tudatlan vagyok.

Ami viszont azonnal szeget ütött a fejembe- persze az övékébe is- a Föld állítólag 4,5 milliárd éve keletkezett. Na most ez a két időpont elképzelhetetlenül távol esik egymásól,  és ebből természetesen azt a következtetést vonták le, hogy az emberi faj nem származgat a Földről. Tehát: végkövetkeztetésként az idegenek valamikor beavatkoztak a DNS-ünkbe, létrehoztak valamelyik földi élőlényből a rájuk hasonlatos alakokat.

Ezek lennénk mi.  Végkövetkeztetés: most már biztos, hogy az idegenek léteznek, és  a Földet, mint valami laboratóriumot használják.

És szóba kerültek azok az emberek is, akiket az idegenek éjszakánként elraboltak-elég jelentős a számuk- és ők állítják, hogy rajtuk is valami kísérleteket végeztek. 

És végül jött a nagyágyú-  A Földön jelenleg sok olyan gyerek él, akik  rendkívüli képességekkel rendelkeznek, ezekkel a létező kormányok (USA, Kína, gondolom Oroszország és valószínűnek tartom a többiek is)  folytatnak kísérleteket, hogy honnan származik ez a tudás....
És a csattanó:  ráadásul az adás végét is elaludtam....

Előzmény: erobika (18878)
erobika Creative Commons License 1 napja 0 0 18878

Bevallom, egy kicsit összezavarodtam Bajkálifóka hozzászólásán. Kerestem, hol állítottál olyat, hogy az élettelenből élő jött volna létre, vagy hogy egyik faj egy másikká alakuljon át. Aztán rájöttem - legalábbis úgy gondolom, hogy rájöttem - az általad felvetett témát hasonlította ezekhez.

Az élet nagy kérdéseire -  jelenlegi tudásunk birtokában - nincs úgymond "kézzelfogható bizonyíték" Épp ezért keresik sokan a lehetséges megoldásokat. Ezzel szerintem nincsen semmi baj. A dolgok mögé nézni mindig izgalmas. Akik magyarázatot keresnek az élet nagy kérdéseire, és logikusnak tűnő teóriákat hoznak létre, azok mögött nem kevés tudásanyag rejlik.

Ezt a teória szó jelentése is írja Idézem:

"Az elmélet vagy teória szó általánosságban a lényeg magyarázatát jelenti. Az elmélet az arra vonatkozó ismeretek és elgondolások összessége, hogy miért létezik, működik, történik úgy egy jelenség, változás, illetve alapvető elgondolások egy tudományban. A szó további jelentései: Az elmélet a tudásanyagra is vonatkozik."

Ennek ellenére egy teória lehet téves is. Hiszen ugyanazokra a nagy kérdésekre többféle teória is létezik. Mindenesetre ezek az emberek mélyen beleásták magukat a témába, rendkívül nagy ismeretanyagot néztek át, és ennek alapján valamilyen következtetésre jutottak. Ami akár igaz is lehet. de a következtetés mindig elmélet marad.

Én szívesen meghallgatok bármilyen okos ember vagy okos emberek által létrehozott következtetéseket, mert érdekel, hogy mit gondolnak az adott témáról. Szerintem ebben mi hasonlítunk egymásra. :)

idooogeep Creative Commons License 1 napja 0 0 18877

Philip Coppens

Ősi idegenek misztériuma - A földönkívüliek emberiségre gyakorolt hatásának vizsgálata és bizonyítékai Könyv

angyali menedék  | 2016  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  313 oldal

Az Ősi idegenek című tévésorozat a History Channel máig egyik legnézettebb műsora. Amit valamikor egy kétórás különszámnak szántak, az egy egyre terebélyesedő műsorfolyammá nőtte ki magát, egyre több évaddal és minden évadban az előzőnél is több epizóddal.

Meglátogattak minket a földönkívüli lények a múltban? Hozzájárultak ezek az ősi idegenek az emberi civilizáció születéséhez? Ősi emlékműveink tartalmazzák a bizonyítékokat az ittlétükre?

Az Ősi Idegenek Misztériuma feltár egy sor elképesztő igazságot, többek között:

- A PIRAMISOK létrejöttének radikálisan eltérő új bizonyítékait
- A KRISTÁLYKOPONYÁK eredetét és történetüket
- Saját szemszögből vizsgálja a TAYOS-BARLANGot, egyéni következtetést von le a legendás KRISTÁLYKÖNYVTÁRról
- Bemutat rendkívüli helyszíneket és felfedi a mögöttük található misztikumot, mint például a NAZCA VONALAK és PUMA PUNKU.
- Bizonyítékokkal alátámasztja, hogy FÖLDÖNKÍVÜLIEK érkeztek a bolygónkra még az emberiség létrejötte előtt
- Vizsgálja az emberi DNS idegen lények által történő megalkotását és létrejöttét
- A földön valaha élt ÓRIÁSOK kérdéskörét
- Az emberiség SZÍRIUSZi kapcsolatát


Elemezve a történeti és régészeti bizonyítékokat, Philip Coppens bemutatja, hogy őseink technológiailag sokkal fejlettebbek voltak, mint az jelenleg ismert, és hogy bizonyos kultúrákban felbukkant a nem emberi eredetű intelligencia is.

Őseink nyilvánvalóan nem voltak egyedül.
Negyven év után a Däniken által feltett nagy történelmi rejtélyeinket érintő kérdésekre, Coppens világos és tömör választ ad könyvében.

Derítsen fényt Ön is Erich Von Daniken-el és Philip Coppens-el a nagysikerű Ősi Idegenek tévésorozat alapján készült összefoglaló kötetből az Ősi Idegenek Misztériumára!      


Valahol mintha dokumentum filmnek nevezték volna.  Én meg inkább az eddig látott  témák egy részére azt mondanám áldokumentum film. 

Most már ott tartok, hogy néha azt sem hiszem el amit filmekben saját szememmel látok.  Ma már mindent lehet manipulálni.

Az viszont kétségtelen, hogy sok új  eddig nem hallott dolgot is megemlítenek, és tanélni sosem szégyen.

bajkálifóka Creative Commons License 2 napja 0 0 18876

Azt, hogy az élettelenből élő jött volna létre, vagy hogy egyik faj egy másikká alakuljon át, még senki nem figyelte meg – még laboratóriumi körülmények között sem. Az evolucionisták szerint ilyen a  

régmultban játszódott le, bizonyítékai tehát legfeljebb történeti bizonyítékok lehetnének… Azonban ilyen bizonyítékok nincsenek. 

idooogeep Creative Commons License 3 napja 0 0 18875

Ha már előbb említettem a csodákat:

Lehetett hallani az ősök (Istenek, akárkik) olyan tehetségéről is, hogy képesek voltak a köveket megpuhítani- lágyítani- majd  felhasználás után visszakeményíteni.

Az ilyen építési technológiát elsősorban Dél-Amerikában használták, ahol a kövekből épített létesítményeknél olyan alakokat formáltak és illesztettek össze, amibe állítólag egy papír pénzt sem lehetne közéjük betenni.

idooogeep Creative Commons License 3 napja 0 0 18874

Köszönet az értékes gondolatokért.
Amúgy én úgy gondolom, hogy a sorozat említésével belekerültünk a darázsfészek kellős közepébe, és minden nap új fullánkokat döfnek belénk ezek az ősi idegenek.
Megemlíteném a tegnapi nap eseményeit, mert bár teljesen más témával foglalkoztak, az előző nap  is visszaköszönt. A téma az volt: miért is is építették őseink  általában a régi templomok romjai fölé az új templomaikat.
Szóba került egy kis szigetecske a Csendes óceánban.Itt is valami ilyesmiről volt szó- a nevét a memóriámnak köszönhetően reggelre már elfelejtettem, és egyelőre nem találom..Pedig szó esett arról is, hogy akár az ókori 8.csodája is lehetne.
De térjünk a lényegre. Ugye  kicsivel korábban a repülő kövekről volt szót. 
Itt is találtak érdekes romokat- Hosszúkás 4-8 méteres kövek tömege volt egymásra volt pl. kocka alakzatban kirakva.  Amikor megkérdezték a bennszülötteket kik építették: a válasz az volt, hogy az Istenek repültették ide a kövedet, a kb. 8-10 kilométerre lévő  helyről,, ahol  bányászták őket. Nekem úgy tűnt meg is munkálták mindjárt, mert sok volt az 5-6 szögletű kő is, ami nem egy természetes előfordulás.

 

Ami kicsit mellbe  vágott. Eddig is hallottunk már nagy súlyú kövekről- piramisok-  pár tonna, Baalbeki terrasz 500 tonna, Stonehenge 50 tonna, de ez itt mindezeket felülmúlta.  Az átreptetett kövek mennyisége  állítólag elérte a 280 ezer tonnát.
Ez már azért nem egy semmi. És szó sem volt zenéről, viszont bejött egy új fogalom.  A kövek állítólag rendkívül erős mágneses tulajdonságokkal bírnak, közelükben az iránytűk megbolondulnak.  És mi van akkor, ha ebben  a rendkívüli tulajdonságban van a repülés titka.

 

Mondjuk az óriások, istenek, vagy akárki vagy akármi pár darab hatalmas mágnest használt fel a tárgyak mozgatásához? És az is lehet, hogy volt zene is, de csak  és kizárólag a jelenlévők szórakoztatására.

 

Szóval még számíthatunk egyéb csodákra is.  (Csak halkan említem meg, hogy az ún. féreglyukakban állítólag lehetséges a fénysebességné gyorsabb utazás).-. Albert 1kőember mit szól mindehhez?

Előzmény: erobika (18873)
erobika Creative Commons License 3 napja 0 0 18873

Igazából te már céloztál arra, amit még írni akartam. Amennyiben léteznének, vagy léteznek olyan lények valahol a világűrben, akik valamilyen hangfrekvenciával mozgatni tudnának nagyobb tárgyakat, akkor ez már olyan fejlettségi szint lenne,  hogy a káros hatást is nyilván ki tudnák küszöbölni. De már egy kicsit túl messzire mentünk... Ez egyelőre még fantáziálás, vagy inkább úgy mondanám, hogy egyfajta feltételezés. A feltételezések azért lehetnek érdekesek, mert vannak közöttük olyanok, amelyek észszerűnek vagy logikusnak tűnhetnek egyes emberek számára, és majd idővel kiderülnek, hogy ezeknek volt-e némi alapja vagy sem. Vannak olyan feltételezések, melyek még életünkben kiderülnek, hogy a feltételezés megállta a helyét, és vannak olyanok, melyeket már nem élhetünk meg.

Abban valóban egyetértünk, hogy az Univerzumban lehetnek más, tudatos élőlények is rajtunk kívül, hiszen felfoghatatlanul nagy a világűr. Hogy találkozunk-e ilyenekkel valaha? Ebben nem vagyok optimista. Ahol jelenleg tartunk, és ha így folytatjuk, előbb pusztul ki az emberiség. Ne felejtsük el, óriási távolságok vannak a világűrben, amelyet a leghihetetlenebb technikával is át kell hidalni, esetleg galaxisokat is, ha hozzánk akarnak elérni más, fejlettebb lények. Persze, ez csak az én elgondolásom, de szívesen elmélkedem néha ilyesmikről. :)

Előzmény: idooogeep (18871)
idooogeep Creative Commons License 3 napja 0 0 18872

Egyébként ha már ketten hiszünk a 7 milliárdból valamiben, az már egész jó arány:)

Előzmény: idooogeep (18871)
idooogeep Creative Commons License 3 napja 0 0 18871

Szia! Érdeklődéssel várom a folytatást.

Az sem lehetetlen, hogy létezik egy  bizonyos frekvencia, amely képes a lebegtetés művészetének végrehajtására, de nem okoz ártalmat az embernek. Ki tudja,. majd idővel talán erre is rájövünk. 

Ha belegondolunk,  Jusson eszünkbe Jerikó. Ott is csak a falak dőltek le, emberi károkról nem érkezett jelentés. Amit írtál azzal messzemenően egyetértek.Ha kiöntünk a földre egy vödör homokot biztos van benne baktérium is, és az is biztos, hogy  nagy számok törvénye alapján nem is csak egy.  Persze ezt csak hüleségből írtam lehet, hogy ebben a kérdésben a nagy számok törvénye nem kapott lehet.  De a fordítottja is , és az tűnik logikusabbnak.

Valamilyen élet biztos van az Univerzumban, lehet, hogy nem is ránk hasonlítanak, mert mi egyelőre csak ilyesmiben gondolkodunk.  Azt hisszük, ha angolul-és még néhány nyelven írunk nekik üzenetet, majd meg is értik.

Előzmény: erobika (18870)
erobika Creative Commons License 3 napja 0 0 18870

El tudom képzelni, és nyilván igaz is, hogy bizonyos hangfrekvenciával meg lehet emelni kisebb tárgyakat, jelenlegi tudásunk birtokában. Amennyiben léteznek földönkívüliek (miért ne létezhetnének? Túl nagy ez a világűr ahhoz, hogy csak mi emberek legyünk az egyetlen értelmes(?) lények benne. Abból kiindulva, hogy a Földön a különböző állatok különböző értelmi fejlettségi szinttel rendelkeznek,  elvileg lehetnek a világűrben nálunk jóval fejlettebb és fejletlenebb értelmi szinten élő tudatos élőlények.

Azonban továbbgondoltam ezt a hangfrekvencia dolgot. Ezekkel az a baj, hogy akár halljuk vagy nem nem ezeket a nagyon erős frekvenciahangokat, feltételezem, hogy károsak lehetnek az emberre. Valahogy nem tudom elhinni, hogy olyan frekvenciahangok, melyek esetleg képesek nagyobb, vagy hatalmas tárgyakat megmozgatni, ne lennének károsak akár az emberre is.

Most indulok dolgozni, sajnos nem tudom befejezni a mondanivalómat, majd folytatom.

Előzmény: idooogeep (18868)
bajkálifóka Creative Commons License 4 napja 0 0 18869

Reményik Sándor

A teremtés hat napja előtt

 

Te láttad az erdőt,

Mielőtt erdő lett volna.

Mielőtt a vizek a szárazföldtől

Elválasztattak volna.

Azért fested most híven, igazán,

Azt is, mit itt nem láttál.

Magadban a dolgok ős-képére

Reá találtál.

A képeiden azért hallik

Szinte-szinte a vizek dübörgése,

Vihar-tört szálfák hörgő reccsenése.

 

Te láttad az erdőt

Mielőtt erdő lett volna.

Mert naiv gyermek-hit az, hogy az Isten

A Hat Nap előtt mit se csinált volna.

A hosszú-hosszú örökléten át

A Művészt szabta, formálta remekbe,

Illesztgette mulhatatlan keretbe,

Bölcsőjét a chaos felett ringatta,

A világ tervrajzába beavatta,

Szoktatta a halhatatlansághoz...

 

Aztán fogott csak hozzá a világhoz.

Előzmény: idooogeep (18868)
idooogeep Creative Commons License 4 napja 0 0 18868

                                                       Ősi idegenek

Korábban már azt hiszem említettem, hogy az utóbbi időben  kedvenc elalvás előtti elfoglaltságom az éjszakába nyúló órákban a sorozat nézése.

A nevéből is kikövetkeztethető, hogy A Föld, az emberiség múltjával kapcsolatban vet fel érdekes gondolatokat, melynek a lényege azt bizonyítani, hogy Föld nevű bolygón valamikor a régmúltban- de jelenleg is elképzelhető-,  hogy előfordultak a Világűrből idegenek.

A tegnapi  adás témája    az idegenek keresése volt a zene, alapjaiban a rezgések által.

Korábban már többször is elhangzott a sorozatban, hogy igen, jártak itt idegenek, sőt  sok építményt nekik köszönhetünk. 
Persze ezeket az építményeket általában kövekből készítették, és azt még nem nagyon tudtuk eddig megfejteni, hogy több ezer évvel ezelőtt  miként mozgattak 50- avagy 100 tonnás köveket a primitív eszközökkel.

Az viszont több , a Föld különböző tájain élő nép mondáiban  is elhangzott, hogy az égből érkeztek., és az Istenek-    idegenek- lebegtették őket  a helyükre.

Most érkezett el az emberiség arra a pontra, ahol  számomra bebizonyították, hogy ez bizony akár lehetséges  megoldás is lehetett.  Ugyanis  az ember készített egy berendezést, ami   egy hang bizonyos frekvenciáján   képes volt legyőzni a gravitációt, és  kb. 20 cm magasra emelt fel egy pingpong labdát.  Persze ezzel a pár grammal még messze vagyunk a 50 tonnától és a 20 centiméterrel a több tíz kilométernél, de  a lényeg: a dolog  úgy tűnik létezhetett, csak ezek az ősi idegenek esetleg technikai (és egyéb más területen is)  többet tudtak nálunk.

zaniko1 Creative Commons License 2024.05.05 0 0 18867

 

Kedves Gép!

 

Köszönöm szépen az anyák napi megemlékezésről.

 

bimboka48 Creative Commons License 2024.05.05 0 0 18866

Kedves "gép"!

 

Köszönöm szépen kedves figyelmességed anyák napjára! :)

farsang11 Creative Commons License 2024.05.05 0 0 18865

Kedves Gép

Nagyon szépen köszönöm az anyák napi köszöntést. Kívánok neked nagyon jó egészséget, és kellemes vasárnapot

idooogeep Creative Commons License 2024.05.05 0 0 18864


Kedves Játékosunk!

A Honfoglaló legújabb verziójával ezentúl mobiltelefonodon vagy tableteden játszhatsz. Töltsd le a játékot most és legyél te a világ legjobb Honfoglalója! 

Ma érkezett legfrissebb reklám.  Csak egy baj van vele.  Jártam már ott, de kirúgtak.

idooogeep Creative Commons License 2024.05.04 0 0 18863

                                      Már miért kellett volna megdöbbenni?

 

 

Teljesen megdöbbent egész Európa, amikor kiderült az igazság a maja piramisokról Kálmán Gábor 2024. május 4. Kipróbáltam: mindenkire mosolyogtam az utcán, döbbenetes volt az eredmény”

Uxmal városában található a Varázsló piramisa, amelyet a maja legenda szerint egy törpe húzott föl boszorkány anyja segítségével, hogy legyőzze a királyt.

Elképesztő titkokat rejt Uxmal városa. A mexikói Yucatán-félszigeten található település sokáig a maja birodalom legfontosabb városának számított, és több izgalmas épülete a mai napig fennmaradt: a leghíresebb ezek közül a Kormányzó palotája, az Apácazárda, illetve a kicsit később épült Varázsló piramisa. Utóbbi építéséről roppant érdekes történet maradt fönn, amely akár egy Benedek Elek-mesekönyvben is szerepelhetne, az épületek hátterében húzódó valóság felfedezése viszont gyökeresen megváltoztatta az európaiak gondolkodását.

 A maja boszorkány gyermeke

A legenda szerint a piramis helyén valaha egy apró kunyhó állt, amelyben egy boszorkány lakott. Egy nap a boszorkány rájött, hogy egyetlen dolog hiányzik az életéből: egy gyermek. Adta magát a megoldás, hogy ezt a problémát is mágikus úton orvosolja.

 

Fogott egy tojást, és a megfelelő varázsige elmondása után bebugyolálta egy takaróba, majd a kunyhója sarkába rejtette.

Mindennap ellenőrizte, és kitartása egy nap meghozta az eredményt: a tojásból egy apró, csecsemőszerű lény bújt elő. A boszorkány fiaként nevelgette teremtményét, és a legenda szerint szerető gondoskodásától a gyermek egy év elteltével már járni és beszélni is tudott. Ám a termete nem nőtt hasonló mértékben, a boszorkány fia apró maradt egész életében. Ennek ellenére az asszony szeretete nem csökkent, sőt, roppant büszke volt fiára. Annyira, hogy megjósolta: egy nap király lesz belőle.

 A legenda szerint valaha egy maja boszorkány viskója állt ittElOjoTorpe / Getty Images HungaryLegendás párbaj a trónért

A boszorkány komolyan is vette saját jóslatát: egy nap elküldte a fiát, hogy hívja ki a királyt párbajra – az erőpróba győzteséé lesz a trón. A fiú így is tett. Mivel az őrök nem érezték fenyegetőnek a törpét apró termete miatt, beengedték a királyhoz, aki hasonló okok miatt ráállt a viadalra. Első feladatként a fiú azt kapta, hogy emeljen föl egy 3 arrobás sziklát. (Az arroba a tömeg spanyol mértékegysége volt, 3 arroba nagyjából 34 kilogrammnak felel meg.) A törpe borzasztóan megijedt, és sírva szaladt haza anyjához, aki azt tanácsolta neki, hogy mondja meg a királynak: minden feladatot először az uralkodó hajtson végre. Így is történt. A király fölemelte a követ, és így tett a törpe is.

A felháborodott uralkodó egyre nehezebb erőpróbák elé állította a fiút, ám ő az összeset végrehajtotta.

A király elképedt, hogyan lehetséges, hogy egy törpe fel tudja vele venni a versenyt, és a dühtől tajtékozva lehetetlennek tűnő feladat elé állította: másnap reggelre építse föl a város legmagasabb épületét, különben halállal lakol. A törpe ismét kétségbeesett, és sírva hazaszaladt. Boszorkány anyja azt mondta neki, ne aggódjon, csak feküdjön le aludni. Másnap reggel a király, a törpe és az egész város hatalmas csodára ébredt: ott állt a boszorkány kunyhójának helyén a Varázsló piramisa. Az uralkodó egy utolsó erőpróba elé állította a törpét: megbízta, hogy

 

 

hozzon egy különlegesen erős és kemény fából két husángköteget – először a király fogja a törpe fején széttörni a botokat, utána fordítva.

 

A fiú, attól tartva, hogy nem éli túl a próbát, ismét felkereste anyját, aki egy varázslatos tortillát tett a fejére, majd visszaküldte, hogy nyugodtan álljon a király elé. A törpe így is tett, és az egész város szeme láttára az uralkodó egymás után széttörte rajta az összes husángot, ám neki semmi baja sem lett. Ezután a fiún volt a sor, a király koponyája azonban nem állta ki a próbát: már a második bot betörte. A király meghalt, és a boszorkány jóslata beteljesedett, a törpéből uralkodó lett.

 Frederick Catherwood rajzai elképesztő élethűséggel mutatták be a maja civilizációtMetropolitan Museum of ArtA felfedezés, amely megrengette az elfogadott világrendet

A legendát a maják sosem jegyezték le: ez a leginkább ismert verzió John Lloyd Stephenstől származik, aki a 19. században utazott Közép-Amerikába többek között azért, hogy tanulmányozza a romvárosokat. Ekkor jegyezte föl a történetet, amit a bennszülöttek meséltek el neki. Stephens érdeklődését Alexander von Humboldt és Juan Galindo (előbbi természettudós és utazó, utóbbi a maja civilizáció úttörő tanulmányozója volt) beszámolói keltették föl a városokkal kapcsolatban, és miután 1837-ben a várakozásokkal ellentétben nem őt választotta Martin Van Buren elnök az USA hollandiai nagykövetének, két évvel később közép-amerikai követ lett. Noha a közös közép-amerikai kormányzat pont ebben az időben omlott össze, Stephens Frederick Catherwooddal bejárta Közép-Amerika maja romvárosait.

Ők fedezték föl, és bizonyították be Catherwood rajzai segítségével, hogy a hatalmas épületeket nem Európából vagy Ázsiából idekerült emberek, hanem a helyi őslakos maják építették.

Ez akkoriban elképzelhetetlennek tűnt: azt gondolták, hogy a közép-amerikaiak és őseik fejletlenek és civilizálatlanok, lehetetlennek tartották, hogy ilyen építészeti és művészeti teljesítményre legyenek képesek.

 

A Varázsló piramisa jó példa erre: 35 méteres magasságával, furcsa elliptikus alapjával és lekerített széleivel kitűnik Uxmal épületei közül. A történészek és régészek szerint a legendával ellentétben az épületet nem egyetlen éjszaka alatt, hanem mintegy 3 évszázadon keresztül építették. Szintenként haladtak, vagyis akkor kezdték el a következő „emelet” építését, amikor az előzővel végeztek. A Varázsló piramisa a késői maja korban készült, amikor a birodalom már hanyatlásnak indult. Talán ezért született a legenda is – így magyarázhatták meg a maja városok fénykorát már nem ismerő emberek ennek a hatalmas épületnek a lehetetlennek tűnő felépítését.

idooogeep Creative Commons License 2024.05.01 0 0 18862

                        https://www.youtube.com/watch?v=fkK7-Joa2LM

                                     Szép estét,éjszakát mindenkinek!

idooogeep Creative Commons License 2024.05.01 0 0 18861

Köszönöm!

bajkálifóka Creative Commons License 2024.04.30 0 0 18860


Csapó Angéla

Anna nem örök

Én nem leszek az arcodon árnyék, 
nem leszek ránc a szemed alatt,       
nem szúrok egy nap aljasul beléd, 
nem leszek nyílt seb, sem a varrat.   

Nem költözöm szemedbe -bár szívesen tenném  - 
a mozdulatod is mind meghagyom neked, 
nem leszek nyomasztó, vagy meghitt emlék, 
se a sötét titkod, se a szégyened. 

Miattam  nyugodtan nézhetsz a tükörbe, 
- ehhez értek- eltűnök nyomtalan, 
nem csúszik szavad se,  életed se félre, 
s a nyakkendőd is helyén megmarad. 

Két szavad közt a köz, a csend leszek. 
Ha meg is maradok - észre nem veszed.

idooogeep Creative Commons License 2024.04.29 0 0 18859

Juhász Gyula: Találkozás

 

Találkozás
 
Amire vártam hosszú éveken:
Találkoztál velem.
 
Kezem fehér kezedben reszketett:
Ó mit mondjak neked?
 
Künn nyári alkony bíbora ragyog
És én - veled vagyok.
 
A mély homályban rám villant szemed,
Szívem emlékezett!
 
E percet százszor hiába lestem én,
És most enyém, enyém!
 
Kicsordult szívem, e kristálykehely.
Élet, most ünnepelj!
 
Pár kurta bók, egykedvű felelet,
Mit is mondjak neked!
 
Mosoly, míg lelkem csöndesen zokog,
Ó perc, szent, átkozott!
 
Éreztem, hogy hazug minden dalom,
Nem ismersz angyalom!
 
Éreztem, hogy egy álom cserbe hagy:
Az üdvöm nem te vagy!
 
Szívemnek hozzád nem lehet joga
Soha, soha, soha! 

 

Csillagfényest kívánok mindenkinek!

idooogeep Creative Commons License 2024.04.28 0 0 18858

                                 Szép estét, csillagfényest kívánok mindenkinek!

idooogeep Creative Commons License 2024.04.28 0 0 18857

Szia!  Ez is nyilván egy a sok újítás közül, yel igyekeznek megkönnyíteni a játékosok életét. Mára már elegem lett az egészből:-)

További szép napot, örüljünk, hogy javul az idő-)

Előzmény: zaniko1 (18856)
zaniko1 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 18856

 

Sziasztok!

 

Windows 10-es a rendszerem. Meg tudnátok mondani, hogy hol keressem a reklámblokkolót?

Már végignéztem a jobb felső részen lévő három, egymás alatti kis vonalnál a lehetőségeket,

de sehol nem találkoztam a reklámblokkolóval. A beállításoktól kezdve mindenhol megnéztem.

Hol nézzem meg?  Kérem aki tudja, segítsen.  köszönöm!

Bajban vagyok a honfoglalónál, mert nem tölt be reklámot, hanem visszadob a bluestackba.

Minden egyes játék után újra kell indítani a honfi oldalát.

 

 

Előzmény: idooogeep (18852)
idooogeep Creative Commons License 2024.04.28 0 0 18855

Bizonyítsa be, hogy nem robot

  • Nem vagyok robot, de ti állatok vagytok, hogy állandóan bsztassátok az embereket
Előzmény: idooogeep (18854)
idooogeep Creative Commons License 2024.04.28 0 0 18854

Elmtek ti a pcsba, de olyan gyorsan ahogy lehet. Megint  szétkúrtak mindent

idooogeep Creative Commons License 2024.04.28 0 0 18853

A technikai zavarért elnézést kérünk.  Most megint nem működik a képküldő szolgálat

idooogeep Creative Commons License 2024.04.28 0 0 18852

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!