Keresés

Részletes keresés

idooogeep Creative Commons License 2024.05.06 0 0 2882

                    https://www.youtube.com/watch?v=wC9bczdarNQ

                      


                                                   NO  WAR!

Morningstar17 Creative Commons License 2024.05.05 0 0 2881

.... és a Nemes Nyolcrétű Ösvény helyett inkább a pokolba vezető utat választottuk, pont úgy, ahogyan Jézus  helyett Barabbást.-:((( Mind a két döntés lényegileg ugyanaz. Képtelenek vagyunk ennek még a felismerésére is!

 

Egyre inkább aktuális sajnos:

 

https://www.youtube.com/watch?v=3kemYK3W2c8

Előzmény: Morningstar17 (2880)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 2880

Ha pedig szenvedünk, akkor az annak a jele, hogy biztosan letértünk a Négy Nemes Igazság és a Nemes Nyolcrétű Ösvény útjáról. 

Előzmény: Morningstar17 (2879)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 2879

Pedig van mód a szenvedés elkerülésére, minimalizálására. Jézus tanai és egyebek mellett ott a Buddhizmus is, amely kiutat mutat ebből a kapzsi világból. Persze, csak ha nem az önérdekű felszínességben látja valaki élete értelmét. 

 

 

"A Négy Nemes Igazság és a Nemes Nyolcrétű Ösvény

 

 

A Buddha általában a konkrét kérdésekre vagy felvetésekre válaszolt, amikor valakit személyesen tanított. Igény mutatkozott azonban arra is, hogy tanításait általánosabb megfogalmazásban összegezze. Legmélyebb fölismerését a belső békéhez vezető úton a Négy Nemes Igazságban fogalmazta meg. Ebben kimutatta, hogy a szenvedést tudatlanságunkkal és hibás ösztönzéseinkkel alapvetően saját magunk idézzük elő és ezek megszüntetésével fel is számolható. A szenvedés okainak megszűntetésének módszerét pedig Nemes Nyolcrétű Ösvény néven ismerjük. Az ösvény tartalmaz etikai alapelveket, az életünk és a tudatunk megismerésével kapcsolatos, valamint a meditációs gyakoláshoz tartozó tanításokat. Az erkölcsi szabályok betartásával kedvező körülményeket teremtünk a tanulmányainkhoz és a meditatív szemlélődéshez. A valóság mélyebb intellektuális megértése pedig támogatja a meditációból fakadó intuitív belátást. A megértés ekkor mély hatás gyakorol a viselkedésünkre, amely immár nem külső szabályok puszta elfogadásától, hanem a megértéstől és meggyőződéstől lesz pozitív, sőt éppen e megértésnek a felragyogása jelenti a nemtudás sötétségének eloszlását. Ez a megvilágosodás.

A felszabadulás útját a Nemes Nyolcrétű Ösvény jelöli ki, amely valamennyi buddhista számára követendő. A Tökéletes szemlélet (1.) révén fölismerjük a szenvedés tényét, annak okát és megszüntethetőségét. Ez nem más, mint a valóság természetének megértése, a szellemi látásmód elsajátítása. A Tökéletes elhatározás (2.) azt jelenti, hogy szakítunk az illúziókon alapuló életcélokkal és elköteleződünk az Út végigjárására. A Tökéletes beszéd (3.) tartózkodás a hazugságtól, rágalmazástól, rosszakarattól, durva beszédtől, haszontalan fecsegéstől. Igazmondás, lényegre törő fogalmazásmód; a barátságot, összhangot elősegítő beszéd; szelídség és mások iránti türelem. A Tökéletes cselekvés (4.) olyan aktivitás, amelynek során tartózkodunk az öléstől, a javak önkényes elvételétől és a pazarlástól. A kedvesség és együttérzés kifejlesztése, a jóakarat gyakorlati alkalmazása. Becsületesség és tisztelet mások és javaik iránt, megelégedettség, mértékletesség, nagylelkűség. A tökéletes cselekvés megelőzi, illetve elkerüli az olyan szexuális kapcsolatot, amely másnak fájdalmat okoz. A Tökéletes megélhetési mód (5.) jegyében tartózkodunk az olyan foglalkozásoktól, amely más lényeknek kárt okozhatnak. Például nem kereskedünk fegyverrel, alkohollal, kábítószerekkel. Törekszünk a szorgalmas és lelkiismeretes munkára, tiszteletre és figyelemre, és ez megalapozza a tisztességes üzleti életet.

Az utóbbi három elsősorban azt a célt szolgálja, hogy az életünket és ezen keresztül a tudatunkat megtisztítsuk, s alkalmas tereppé tegyük a gyakorláshoz és a szellemi fejlődéshez. Ezeket erkölcsi iránymutatásokként is felfoghatjuk. A buddhizmusban az etika nélkülözhetetlen szerepet játszik a mély és nagy jelentőségű, pozitív tudati változások előkészítésében.
A Buddhához sokan fordultak segítségért, közülük jónéhányan maguk is kivonultak az erdőbe, és intenzív gyakorlásba kezdtek. Mások, jóllehet rájuk is nagy hatással voltak a Buddha szavai, visszatértek családjukhoz, és folytatták világi életüket, miközben náluk is kezdetét vette egy belső átalakulási folyamat. Ugyanis a gyakorlás hatékonysága nem attól függ, hogy milyen szerepet töltünk be a társadalomban, hogy kis- vagy nagyvárosban lakunk-e, hogy családosak vagyunk-e, vagy egyedül élünk.

Az agressziótól, hazugságoktól, lopástól való tartózkodás a harmonikus társadalmi életet szolgálja, ugyanakkor a gyakorló számára olyan környezetet alakít ki, amelyben valóban a tanulmányaira és személyiségének feltárására tud figyelni. Ha valaki állandóan összeütközésbe kerül környezetével, s folyton az emberi kapcsolataiban jelentkező problémák töltik ki tudatát, akkor képtelen lesz arra, hogy tiszta tudattal a jelenben éljen.

Az ösvény utolsó három eleme a Tökéletes erőfeszítés (6.), Tökéletes éberség (7.) és a Tökéletes elmélyedés (8.).

Az erőfeszítés hivatott arra, hogy biztosítsa a hosszú és fáradságos út végigjárásához szükséges energiát. Ez teszi lehetővé, hogy gátat vessünk a gondolatainkban feltörő szennyeződéseknek, a már meglévő tökéletlenségek elhagyjuk, jót és üdvöt előmozdító gondolatokat ápoljuk és fejlesszük. Tehát a törekvésnek elsősorban a saját tudatállapotunk megfigyelésére, ellenőrzésére és alakítására kell irányulnia. Ennek segítségével megpróbáljuk megelőzni, illetve elhagyni az olyan káros tudatállapotokat, mint pl. a rosszakarat, tompaság, aggodalmaskodás, és helyükbe állítani az éberség, nyugalom és kiegyensúlyozottság attitűdjét.

Az éber jelenlét azt jelenti, hogy a dolgokat, tapasztalatokat (a testünket, az érzéseinket, a tudatunkat és a külső jelenségeket) nem ítéljük meg, nem minősítjük, hanem egyszerűen hagyjuk azokat saját természetük szerint megjelenni. Nem vonódunk bele az eseményekbe, hanem a jelen pillanat történéseit szemléljük anélkül, hogy a saját érdekeink és nézeteink által gerjesztett gondolati társítások elfednék azokat. Ez gyakorlatilag éber tudatosságot jelent minden cselekedetünkben.

Az elmélyedés vagy koncentráció feladata az össze-vissza csapongó gondolatok és az állandóan felkavarodó érzelmek elnyugtatása. Legtöbbször nem is vagyunk tudatában annak, hogy gondolataink megállás, pillanatnyi szünet nélkül áramlanak. Annyira hozzászoktunk már ehhez, hogy szinte azonosítjuk magunkat a gondolatainkkal. Sokan nem is igazán szeretnék, ha ez a tudati fecsegés alábbhagyna, mert a csend élménye megkérdőjelezné ezt az azonosulást.

Az Ösvény elemei egymásra épülnek és egymásba ágyazódnak. Fel lehet őket úgy is fogni, mint egy hőlégballonnal való utazáshoz szükséges összetevőket:
szemlélet adja az irányérzéket, az elhatározás a célunk elérésére irányuló szándékot. A helyes beszéd, cselekvés és megélhetési mód segítségével kidobáljuk a felesleges súlyokat a gondolából, s a helyes erőfeszítés szolgáltatja a meleg levegőt, ami levegőben tartja a ballont. Az éberség biztosítja a megfelelő körültekintést, hogy az esetlegesen felmerülő akadályokat el tudjuk kerülni, a koncentráció pedig a szükséges összpontosítást, amellyel mindezeket az összetevőket koordinálni tudjuk."

 

https://buddhizmus.hu/hu/a-buddhista-ut/a-negy-nemes-igazsag-es-a-nemes-nyolcretu-osveny

 

Előzmény: idooogeep (2878)
idooogeep Creative Commons License 2024.04.30 0 0 2878

Ezek az őrült állatok addig nem nyugszanak, míg el nem pusztítják a Földet.  Akkor aztán számolhatják a pénzüket és terjeszthetik a hülye ideológiájukat a semminek...

Előzmény: Morningstar17 (2877)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.29 0 0 2877

Homo sapiens (X2)?

 

Legalábbis ekként határozzuk meg magunkat.

 

Amit viszont a Földön művelünk, abból arra lehet következtetni, hogy valamit baromira félreértettünk mi, emberek.

 

Itt van pl. egy igen aktuális kérdés, a Föld nyersanyag készleteinek a végessége, felhasználásának módja, üteme.

 

Mindenhol azzal riogatnak, hogy a klímaváltozás világméretű katasztrófákkal fenyeget, ezért majd a közeljövőben mindenféle megszorításokkal kell szembenéznünk. Már tehén se lehet annyi, mert túl sok szén dioxidot termel. Amúgy is, általában a hús előállítása túl költséges*  és túlzottan megterheli környezetünket. Ezért aztán marha szték helyett majd műhúst és férgeket fogunk enni hamarosan. Az energia szűkössége miatti zöld átállás miatt szintén  mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, mert egyre drágább a - nem megújuló - fosszilis fűtőanyag.  Oda jutottunk, hogy a XXI. században télen kabátban ülünk a szobában, hogy ne rakjanak ki a lakásból a számlák felhalmozása miatt.

 

Ez az állítólag kétszeresen is értelmes lény persze, de az "elitje" csak a tömegeket hülyíti ezekkel a baromságokkal. Globális szinten eszement pazarlás megy minden erőforrással, beleértve különösen a humán erőforrást is! A gázvezetékeket felrobbantják a tenger mélyén, hadd jöjjön a felszínre több milliárd köbméter földgáz.  Kit zavar? Nem igaz? Az Északi áramlat nem tehén!

 

Apropó!!! Ez nem terrorizmus esetleg? Mekkora kuss van már erről (is)???

 

Az oroszok és az ukránok naponta abban versenyeznek egymással, hogy ki tud több hőerőművet, olajtárolót, egyéb infrastruktúrát megsemmisíteni, és ezzel minél nagyobb károkat okozni egymásnak, és persze közvetve másoknak (pl. nekünk) is. 

Mi pedig az adónkkal támogassuk ezt a folyamatot, hogy minél több üzemanyag tárolót lőjenek szét, ugye?

 

Nem beszélve az atomerőművekről, amelyeket drónnal és rakétákkal lőnek a "kétszeresen értelmesek". Istent kísértve, Csernobil emlékére fittyet hányva.

 

Értelem? A tudományt megvették kilóra a multinacionális nagyvállalatok. Hinnék én boldogan a tudománynak, ha nem prostituálódott volna el annyira. Itt is, az egészséges életmód fontosságáról papolnak, miközben műszemetet etetnek velünk, tele gyomirtóval, és mindenféle egészségre káros tartósítószerrel, ízfokozóval, meg tudja a csoda, hogy még mivel. 

 

Vagy beszélhetünk éppen a globális gyógyszaripar szarságairól is, aminek a fent vázolt élelmiszaripar  ágyaz meg, okosban.

 

És ha még ez még mind nem lenne elég, jönnek a járványok, globális emberkísérletek, agyatlan gender ideológiák, a migráció gerjesztése, stb., stb.

 

És amíg magas szinten szarnak mindenre, a kisember számos világi és egyházi törvénynek van alávetve. Csak ránk vonatkozik a tízparancsolat is, és Jézus tanítását is csak nekünk kell szem előtt tartanunk, ugye?

 

 

Nekünk kell mindig elfogadnunk

- a közgazdászoktól, hogy nincs ingyen ebéd,

- a politikusoktól, hogy a gyermekeinknek majd jobb lesz,

- a jogászoktól, hogy a jog nem ismerete nem mentesít a felelősség alól,

- az orvosoktól, hogy a tudomány  jelenlegi állása szerint csak ez vagy az a gyógymód ismert jelenleg,

- a filozófusoktól, hogy Isten halott,

- a "hazafiaktól", hogy a haza védelme erkölcsi kötelezettségünk, akár életünk árán is,

- az "ácsoktól" - (értsd itt: a mai technokrata társadalomtudósokat) , hogy a szemünkben lévő szálka igazából gerenda,

- és a papoktól, hogy majd örök életet nyerünk a túlvilágon, ha a fentiek ellenére elfogadjuk az életünket olyannak, amilyenné a hatalmasok tették.

 

Ezek a kétszeresen okosak, - akik a legokosabbak közöttünk - birtokolják a világ vagyonának 99% -át, míg mi 7-8 milliárdan jó csórók vagyunk, és biztosan buták is. Vagy éppen sokkal inkább az a helyzet, hogy e kevesek többnek gondolják magukat másoknál, mint akik valójában, és számukra semmi sem szent.

 

Teljesen meg tudom érteni, hogy sokan elfordulnak az álszent vallásosságtól, amely jórészt szintén prostituálódott a "hatalmasságoknak".

 

Sokan azt hiszik, hogy az emberi élet értelme egy elvont filozófiai tétel, amelyet a filozófusok boncolgatnak időnként unalmukban, miközben nem vesszük észre, hogy ég a ház a fejünk felett. Mindennek az oka pedig az, hogy nem ismertük fel helyesen a szerepünket a világban.

 

Az élet értelme biztosan nem az, hogy a Földön horribilis vagyonokat gyűjtsünk mások rovására. Jelenleg pedig ez ural mindent. Amíg ez nem változik, a minket körülvevő torz világ sem fog változni. - Évezredek trágyaözöne ömlik a nyakunkba.

 

"Az értelem legkisebb homályának következménye, hogy az ember nem valóságot észlel, hanem káprázatot."

 

Hamvas Béla

 

 

 

 

 

 

*/ A fegyverkezésre elköltött csiliárdokkal mi a helyzet? Az nem túl költséges?

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 2876

Fedezzük fel újra az igazi, bennünk élő Mennyországot! Találjuk meg az Értelmet! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=bjUZmz7CyXE

 

https://www.youtube.com/watch?v=2S8Z91fZGYI

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.27 0 0 2875

SENKI: VÉGJÁTÉK

 

Itt van minden leplezhetetlenül

De fátyolt húz a sok belénk vert “tudás”

És így rágják szét a szíveket belül

Majd alkotjátok a birkák lajstromát

A bizalom ma már megemészthetetlenül

Silány szintű aljas képmutatás

A sebzett kutyák mind egymás ellen feszül

És közös érdeket már senki se lát

Évszázados sötétségnek terhét nyomja ránk

Hogy változtatni nem tudunk már ennyi ostobán

Sokan látják mindezt, mégis néznek tétován

Nem találkoznak, csak tovább élnek mostohán

Valóságnak hisszük, ami nincs

Elfogadjuk nincsnek, ami van

Ne legyen benned kétség, csak higgy

Hidd el csak mind, amit mond

Végjáték ez most, ami zajlik

Lényünket felkavaró ostrom

Utolsó vészkiáltások ezek már talán

Reményt vetni az utókorra érdemes csupán

Változtatni nem tudunk, csak felkészülni rá

Hogy mit teszünk és kivel ezután

Itt van minden leplezhetetlenül

De fátyolt húz a sok belénk vert “tudás”

És így rágják szét a szíveket belül

Majd alkotjátok a birkák lajstromát

A bizalom ma már megemészthetetlenül

Silány szintű aljas képmutatás

A sebzett kutyák mind egymás ellen feszül

És közös érdeket már senki se lát

Várnunk kell míg olvad a jéghegy

Balgák népe majd egymásnak megy

Rabszolgák úgy úsznak a vérben

Hogy mindenki küzd majd mindenek ellen

Sorban rogynak az emberek térdre

Mindenki bűnös lesz, senki se vétlen

Egyetlen dolgunk a vak sötétben

Őrizzük végig a fáklyát ébren

 

https://www.youtube.com/watch?v=kUed9M3LRqk

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 2874

Amerika a szabadság hazája???

 

https://index.hu/kulfold/2024/04/25/egyesult-allamok-tiktok-tiltas-kina-kozossegi-media-szolasszabadsag-nemzetbiztonsag/

 

https://index.hu/kulfold/2024/04/26/amerikai-egyesult-allamok-palesztin-parti-tuntetes-satortabor-nemzeti-garda/

 

Ezért a "szabadságért" kell ukránok millióit a vágóhídra hajtani, és billiárd dollárokat kidobni az ablakon, nem számolva azzal, hogy a fegyverek jó része terroristák kezébe kerülhet? Mitől más ez, mint amit az oroszok tesznek? - Egykutya!

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.25 0 0 2873

Az új Babilon már recseg-ropog, de jómagam is tartok tőle, hogy még nagyon sok szenvedés vár az emberiségre míg ez eltűnik,..... ha egyáltalán túléli.

 

Sok ilyen ember kellene. Vagy pl. itt van Jacque Fresco, a Venus Project megálmodója, aki sajnos 2017 -ben meghalt. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=PMRTyZ_JZkY

 

"Ennek a szarságnak el kell tűnnie!"

Előzmény: erobika (2872)
erobika Creative Commons License 2024.04.24 0 0 2872

Jem Bendell a modern társadalmak környezeti változások eredményeképpen bekövetkező összeomlásának világszerte elismert kutatója. "ÖSSZETÖRVE Őszinte válasz az összeomlásra" c. könyve nemrég jelent meg Magyarországon.

 

Hét fejezetben részletesen elemzi az összeomlás folyamatát az energiaellátás, a bioszféra, az éghajlati rendszerek, az élelmiszer ellátás és a társadalmak vizsgálatán keresztül. Ugyanakkor úgy látja, hogy a fogyasztói kapitalizmus bírálóival és a közösségek védelmezőivel való szolidaritás szerepet játszik abban, hogy emberiségként együtt, közösen legyünk képesek válaszokat találni az összeomlás korszakának kihívásaira.

 

Ez a könyv megmutatja, hogy az érdekek helyett az értékek előtérbe helyezése lehet a természet és a kultúra közös megújításának egyetlen hiteles útja egy élhető jövő irányába.

 

Egyenlőre még csak belelapoztam a könyvbe. A 10. fejezet szól a pénzhatalomról Címe: Megszabadulni a bankoktól - a pénzhatalom és az összeomlás. Ennek alcímei is már sokatmondóak:

Értelmezés a zűrzavarban

Az adósság kényszerítette őket

Hogyan korlátozzák életünket a pénzügyi rendszerek?

Rutinszerű társadalmi-környezeti elnyomás

Rutinszerű kulturális és politikai elnyomás

A teljes körű pusztulás okai

Mindannyiunkat a pénz kényszerített

 

Véleményem szerint sem tartható fenn örökké a jelenlegi igazságtalan és elnyomó rendszer. Egyre többen látnak a kulisszák mögé, a ködösítés ellenére. Ez optimizmusra adhat okot. Azonban - úgy vélem - időben még hosszú folyamat vár ránk, mikorra ez a jelenlegi rendszer véglegesen összeomlik.

 

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 2871

Dehogy 100 milliós, -- milliárdos!!!

Előzmény: Morningstar17 (2870)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 2870

Újbeszél nyelven már a háború finanszírozása is "segélycsomag". 

 

Az USA által a háborúk további gerjesztésére megítélt csaknem 100 millió dolláros csomagot azonban én nem nevezném segélynek. Ezen nyelvezet célja legitimizálni olyan szándékokat, amelyek pőrén kimondva nem annyira hangzanak túl jól, pl. provokáció, a gyűlölet gerjesztése, viszályok szítása, játék a tűzzel.

 

A "jóságos" USA ad pénzt egyes országoknak, hogy még többen veszítsék el az életüket háborúkban. Világhatalomként talán éppen a diplomácia minden eszközével őrködni kellene azon, hogy elkerüljünk a világon minden olyan konfliktust, amely a világégésnek a legcsekélyebb esélyét is hordozza. Sajnos, amit látunk, az ennek pont a fordítottja jelenleg.

 

Ezzel a világgal valami tényleg nagyon nincsen rendben. 

 

Az emberi élet értelme az volna, hogy leuraljuk, legyilkoljuk egymást, és ennek eredményeként mértéktelen vagyont halmozzunk fel másokat kizsigerelve, kihasználva? Tényleg Káin és Ábel történetét akarjuk élővé tenni globális szinten?

 

Nincs nálam a bölcsek köve, de szerintem az emberiség rohadtul nem érti, minek van itt ezen a bolygón.

 

 

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.23 0 0 2869

Köszönöm! Szép reggelt kívánok!

 

https://www.youtube.com/watch?v=x4T76_eSPm0

Előzmény: idooogeep (2868)
idooogeep Creative Commons License 2024.04.21 0 0 2868

Szép estét kívánok!

 

 

 

Friedrich Schiller

 

A hit szavai

 

Három nagy szó, amit megnevezek;
Tovaszállanak ajkról ajkra;
De nem kintről származnak ezek,
Hangjuk csak a szívünk hallja.
Elveszti az ember örökre becsét,
Ha nem hiszi többet e három igét.

 

Szabadnak eredt s szabad, ha még
Láncban született is az ember.
Ezt hidd, ha üvölt is a csőcselék,
S ne törődj vad őrületekkel.
A szolga előtt, ha bilincse szakad,
szabad ember előtt soha meg ne riadj.

 

S az erény sem üres szó, puszta beszéd;
Az élet váltja valóra;
Bár botlik az ember, akárhova lép,
Törekedhet ez isteni jóra.
Mit a bölcsek bölcs esze föl nem ér,
Gyakorolja a gyermeki tiszta kedély.

 

S van Isten, él egy szent akarat,
Az ember akárhogy inog bár;
Túl téren, időkön a legmagasabb
Bölcs Gondolat éberen ott áll,
Fut a lét, változva örökre körén,
De nyugodt Szellem virraszt a cserén.

 

E három igére ügyeljetek,
Adjátok ajakról ajkra,
S bár nem kintről származnak ezek,
Legbensőnk szózata vallja;
Ember soha el nem veszti becsét,
Amíg hiszi ezt a három igét.

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.21 0 0 2867

Köszönöm szépen, viszont kívánom!

Előzmény: idooogeep (2866)
idooogeep Creative Commons License 2024.04.20 0 0 2866

Szép napot, kellemes hétvégét kívűnok:

 

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.20 0 0 2865

Valami Amerika II. --

 

Sokáig nem hittem el, hogy az EU migránskvótát akar bevezetni. Az ellenzék váltig tagadta. Emlékszem, hogy a Klubrádióban nem egyszer olyan képtelenségnek nevezték ezt, ahogyan a gender téma nyugati erőltetése is hihetetlennek tűnt. Úgy lett beállítva, hogy ezeket mind Orbán találja ki, hogy elterelje a figyelmet a jogállam lebontásának folyamatáról. Aztán pedig:

 

https://www.portfolio.hu/global/20230609/megvan-az-eu-nagy-megallapodasa-igy-mukodik-majd-a-migranskvota-620406

 

https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2015-being-trans-eu-comparative-summary_hu.pdf

 

Aztán szép lassan kiderül, hogy az amerikai álom nekünk bizony rémálom. Az új Babilon tényleg ide akarja telepíteni Európába a bábeli zűrzavart. Soros Gyuri bácsi pedig tényleg hullazsákot szán nekünk. Az ukrán katonákkal - köztük kárpátaljai magyarokkal is (!!!) - már megkezdték, tehát ez a hír is igaz.  Van Soros-terv! - hiába tagadták ezt is.

 

Orbán ettől persze nem lett szent, de a fenteik a nézőpont markáns átértékelésére adnak okot. Ezerszer hitelesebb, mint bármelyik  ...........- én nem nevezem őket liberálisnak, mert nem azok!!! Látjuk, hogy szólásszabadság a liberálisnak hazudott bagázsnál miben áll:

 

https://hu.euronews.com/2024/04/16/europai-populistak-woke-mentes-ovezet-orban-viktor - és ez a hírforrás nem szándékosan az Origo!!!

 

- mert  minden vélemény - tartalmától függetlenül - alkotmányos védelmet érdemel egy jogállamban, ugye???

 

 

No és akkor a gender huzavona okán jön egy műbalhé, hogy a NER-ben kitenyésztett Szurtos Peti - ki tudja még milyen anyagi támogatással és háttérrel - szembe fordulhasson egykori gazdáival, és sokan messiásként imádják ezt a ficsúrt.

 

Hagyjuk inkább a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának, mert a mese - a nyugatról - rohadtul nem volt igaz:

 

https://www.youtube.com/watch?v=6CcjK8kqwgY

 

Nem akartam politizálni, de ennyivel tartozom az igazságnak, és a tárgyilagosságnak!

 

Előzmény: Morningstar17 (2864)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 2864

Valami Amerika --

 

"238 milliárd dollár! Tavaly „fegyverdiplomáciával” gazdagodott az USA2024-01-31 15:35:56 

2023-ban új rekordot, 238 milliárd dollárt értek el az Egyesült Államok fegyvereladásai, közölte január 29-én az amerikai külügyminisztérium. Egy minisztériumi nyilatkozat szerint a fegyvereladás és -átruházás jelentős eszköze az amerikai diplomáciának és külpolitikának, továbbá potenciálisan hosszú távú hatást gyakorolhat a régiós vagy a globális biztonságra.

A Politico mellett több amerikai médiaorgánum szerint az orosz–ukrán konfliktus hatalmas megrendeléseket hozott.

Song Zhongping kínai katonai szakértő a GlobalTimes kínai médiának elmondta, hogy ez az adat is bizonyítja az USA sikerét a fegyverdiplomáciában. A fegyvereladásból az USA gazdagodik, ugyanakkor erősítheti ellenőrzését a régióban, sőt az országban. „Ezért az amerikai politikusak akkor a legpozitívabbak, amikor konfliktusok törnek ki a világban” – mondta a szakértő."

 

Forrás: https://hungarian.cri.cn/2024/01/31/ARTIsnueUqfk4NBxuFn98aES240131.shtml

 

A háborúban eleső katonák millióiról, és a megnyomorított családokról nem szól a fáma. 

Előzmény: Morningstar17 (2863)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 2863

"Az USA tengerentúli fegyvereladásai rekordot értek el 238 milliárd dollárral. A legnagyobb vásárlók között Lengyelország és Németország is megtalálható, főleg ukrajnai konfliktus miatt megnövekedett kereslet hatására – írta a BBC. "

 

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20240130/rekordra-porgette-az-ukrajnai-haboru-az-amerikai-fegyveripart-hatalmas-sereget-epitenek-az-ukranok-ukrajnai-haborus-hireink-kedden-665929

 

Egyszóval megteremtették a keresletet az amerikai fegyveriparnak.  Erről szól ez az egész. 

Előzmény: Morningstar17 (2862)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 2862

Ezeknek semmi nem szent, csak a pénz. Nem számít, hogy hányan halnak meg, hány árva marad, mekkora nyomorúság jár mindezek nyomában, csak ők profitálni tudjanak ezen. A legnagyobb halak lassan megeszik még a nagyobbacskákat is, és nem marad más, csak néhány őskövület megalodon, amely a mélyben rejtőzve les újabb áldozatokra. 

 

Nem hiszem, hogy ennél ne lehetne jobbat kitalálni. Ennél csak jobb lehet. Nem kellene megvárni a kapitalizmus (gátlástalan önzés világa) végkifejletét.

 

Érdemes pl. elgondolkodni az amerikai pénzdemokrácia működési mechanizmusa, és a fegyveripar piaci lehetőségeinek bővítése összefüggéseiről, valamint arról, hogy mi a jó franc köze kellene legyen ehhez szerencsétlen vén Európának?

Előzmény: idooogeep (2861)
idooogeep Creative Commons License 2024.04.19 0 0 2861

A minap olvastam:


Az Izraeli Vaskupola elhárító rendszerhez tartozó ellenrakéta költsége  darabonként 50 ezer dollár,ami több mint a támadó iráni drónok ára.
Ebből csak azon egyszerű következtetést vonom le, hogy a gyártóknak ez qrva jó üzlet. Az egyik fellövi, a másik lelövi és sercperc alatt elment közel 100 ezer dollár.( cirka 40 millió Forint.)  Ahányat kilőnek  annyival szorzandó, és ebből egy éjszaka alatt már egész szép összeg kikerekedhet..  És az egész csak arra volt jó, hogy egy kis tűzijátékot rendezzenek valahol a sivatagban.

És tényleg  mire jó az egész?  Pár ember  pénztárcájának vastagsága folyamatosan növekszik, és ezáltal több millió embert tartanak rettegésben.

És mint tudjuk, ilyen rendszerek nem csak Izraelben működnek.

 

 

 

Előzmény: Morningstar17 (2858)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 2860

Röviden: Isten nem halt meg, nem bújt el, csak az ember vak!!!

Előzmény: Morningstar17 (2859)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 2859

Az igazi probléma a világgal az, hogy az emberek közül sokan úgy gondolják, hogy bármi okból, de mások fölött állnak, több joguk van az élethez, javakhoz. egyebekhez, mint kevéssé szerencsés társaiknak. Pedig ez szerintem rohadtul nincs így, még ha a társadalmak szerkezeti felépítése szintre mindenhol ezt is tükrözi. Van egy fényűzően élő uralkodó osztály, és vannak a nyomorultak, akik robotolnak, és meghalnak a "hazáért" ha kell.

 

A társadalom kötőszövete mindenütt a hatalom, nem pedig az egymás iránti emberbaráti szereteten alapuló önzetlen szolgálat.

 

Mindez feszültségeket gerjeszt a társadalmakon belül, amit a tömegpszichológia eszközeivel fegyverként használ az "elit". Legszemléletesebben mutatja ezt Jézus pere, ahol a tömeget rávették, hogy egy gonosztevőt engedjenek szabadon Isten küldötte helyett, akire a kereszt várt.

 

Isten ezzel megmutatta, hogy mekkora birkák vagyunk. Az, hogy ezt mégsem látjuk, nem Isten hibája.

 

 

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 2858

"...Európa lesz kénytelen Ukrajna ellátást is biztosítani – fokozva ezzel a bizonytalanságot –, hogy az legalább a háború folytatásához mindenképp szükséges energiával rendelkezzen."

 

Milyen beszédes ez a mondat is! Még csak nem is a lakosság energiaellátásáért aggódnak, hanem sokkal inkább azért, hogy nem tudják folytatni  az átkozott háborújukat, amely - néhány üzletemberen kívül - senkinek nem volna érdeke. 

 

Nem túl nagy ár ez azért, hogy páran örüljenek???

 

Előzmény: Morningstar17 (2857)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 2857

Tovább játszunk a tűzzel. -:(( 

 

Gyűlöletre gyűlölet.

 

Tűzzel nem lehet tüzet oltani!!!

 

"Péntek hajnalban Izrael drónokkal támadta meg Iránt, a célpont egy olyan légibázis volt, amelynek közelében nukleáris létesítmény is van. A nyugati hatalmak minden eszközzel próbálták megakadályozni az izraeli válaszcsapást, tartva attól, hogy az egész közel-keleti térség lángba borulhat. Korábban a The New York Times közölt információkat azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi is előzte meg azt a szíriai akciót, amelyre Irán még a múlt hét szombaton válaszolt Izraelnek egy nagyszabású támadással."

 

Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/04/19/kozel-kelet-eszkalacio-iran-izrael-raketa-drontamadas-damaszkuszi-csapas-egyesult-allamok/

 

Elszabadult hajóágyú .... és sátán a lovasa.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Oroszország elpusztította Ukrajna legnagyobb hőerőművét, amely emberek millióinak biztosított áramot Ukrajnában és szerte Európában. A helyzetet tovább rontja, hogy Oroszország elkezdte az ukrán energiahálózat totális elpusztítását, amely amellett, hogy Ukrajnát teljesen ellehetetleníti, Európát duplán is bajba keveri. Amellett, hogy bizonytalanná válik Európa energiaellátása is, Európa lesz kénytelen Ukrajna ellátást is biztosítani – fokozva ezzel a bizonytalanságot –, hogy az legalább a háború folytatásához mindenképp szükséges energiával rendelkezzen.

 

 

https://index.hu/kulfold/2024/04/19/haboru-orosz-ukran-konfliktus-ukrajna-oroszorszag-nyugat-eromu-energia-valsag-aram-gaz/

 

Több szálon is ég a kanóc, és úgy tűnik, az emberi hülyeség határtalan. Ok és okozat. Miért csodálkozunk, ha provokációra és gyűlöletre gyűlölet a válasz? 

 

Minden médium a harmadik világháború rémével riogatja a kisembereket, akiknek szinte semmi beleszólása nincsen ezekbe a "játszmákba". Mi "csak" elszenvedjük, ahogyan az mindig lenni szokott. -:(

 

Előzmény: Morningstar17 (2848)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 2856
Előzmény: Morningstar17 (2855)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 2855
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 2854
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 2853

We are the "small fringe minority"! Keep on Truckin' for a Free World!!! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=zdnTWQrAAOI

Előzmény: Morningstar17 (2847)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!