Keresés

Részletes keresés

Spy der Man Creative Commons License 2023.10.02 0 0 43

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

 

Szerző: MTI 2023-10-02 Kategóriák Címkék

 

Karikó Katalin magyar biokémikus és Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért – jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.

 

ChrisRea Creative Commons License 2019.05.03 0 0 42

Szerintem amikor Soros gyuribácsi indítja a hajóflottát, állj ki a nápolyi  kikőtőbe egy raklap ampullával és szúrjad őket vírusirtóval.

 

(vigyed a gumibotot is mert lehet ők is szúrnak majd téged)

Előzmény: ThoorPapi (39)
ChrisRea Creative Commons License 2019.05.03 0 0 41

ma egy amerikainak 70 oltás adnak. ..ezelőtt 70 éve nullát. 

 

hogy  nem haltak ki nagyapáink attól a sok okosság nélkül amit a tévében mutatnak:

püffedés gátló okos-fosás a nehéz napokra.

 

hogy fenébe tudta megérni  eddig is wifi,védőoltás , okostelefon és nájlonszatyor nékűl?!

 

 

 

 

Előzmény: Zajoncful (-)
ChrisRea Creative Commons License 2019.05.03 0 0 40

ja mivel gyerek az állam tulajdona. 

 

 

 

 

Előzmény: ThoorPapi (39)
ThoorPapi Creative Commons License 2019.03.06 -1 0 39

Kedves Topiknyitó!

 

Nincs "másik oldal".

 

Az oltáselleneseket a törvény erejével, gumibottal kell az orvoshoz terelni.

A gyereküket pedig állami gondozásba adni.

 

A szülőnek nem tulajdona a gyerek, hogy azt csináljon amit akar.

 

 

 

Üdvözlettel,

 

Thoor

Előzmény: Zajoncful (-)
Lorne Malvo Creative Commons License 2018.07.15 0 0 38

Tényleg olyan emberektől várod az igazságot, mint Del Bigtree és Wakefield? Utóbbi egyébként meg nem értett és száműzött "zseniként" csalóként jobban él, mint egykor orvosként; Bigtree pedig tényleg laikus, egy tévés személy. Aztán itt van Brian Hooker, aki dr. ugyan, de mérnök, de immunológusnak, virológusnak, és epidemiológusnak képzeli magát, mert elvégezte a "Google egyetemet".

 

De ha ez nem elég, itt van William Thompson, az állítólagos whistleblower, akit egyébként Hooker csőbe húzott azzal a bizonyos titokban rögzített felvétellel, majd azt Wakefield-del együtt manipulálta, hogy úgy tűnjön, a CDC valamit elhallgat.

 

A szülők közt feltűnő Polly Tommey Wakefield közeli munkatársa és az Autism File c. magazin szerkesztője; Blaxill szintén egy antivaxer aktivista.

A "szakértők" pedig a fent már említetteken kívül a magát autizmus szakértőnek tartó Doreen Granpeesheh (szintén Wakefield munkatárs), Luc Montagnier, aki eredetileg felfedezte ugyan a HIV-et, de őt is érinti a Nobel-betegség, és úgy gondolja, hogy az AIDS homeopátiával és diétával gyógyítható (sok sikert, a HAART úgyis drága). Stephanie Seneff meg igazából informatikus, bár részesült rövid biológia alapképzésben és nem tudja eldönteni, hogy a GMO vagy az MMR okozza az autizmust, de azért megszólal.

 

Kemény társaság :D

 

 

Előzmény: 4HEAD (33)
Lorne Malvo Creative Commons License 2018.07.15 0 0 37

Csak egy megjegyzés: Az orvoslás azért lépett túl a gyógynövényeken mert nincs benne pénz. A gyógynövényt nem lehet levédetni, csakis a laborban előállitott műcuccost.

 

Jó, de a gyógyszergyárak vitaminkészítményeket is gyártanak, ott sincs már semmi nóvum, nem igazán van mit levédetni. De gyártanak az oltalom lejártát követően egykori új gyógyszereket is, nem legyintenek szomoróan, hogy nem érdemes doxazosin-t gyártani, mert a Pfizer előbb szabadalmaztatta márkanéven. De egyébként nem igaz, hogy nem szabadalmaztatható, mert pl. az extrakciós eljárás védhető (eljárási oltalommal mondjuk)

 

Ahogy a 34. sz hozzászólásodban írod, tényleg kell tanulni angolul és olvasni is, de hozzátenném, hogy mindehhez kell a forráskritika is. Elkezdtem nézni a linkelt videót, ami ígérete szerint elárulja a titkot a rákról, és széles mosollyal üdvözöltem az illusztris névsort, hiszen ott van például Sayer Ji és a Health Ranger is, meg Mercola, meg Simoncini, hogy is maradhatott ki a mi derék sokszoros professzor Dávid Tamásunk?

 

A bölcsészképzésben részesült, és a jól fizető greenmedinfo hálózatot üzemeltető Sayer Ji szerint a kurkuma, a rezveratrol, és a zöld tea sokkal jobb, mint a kemoterápia. A kurkuminnak valóban van pl. apoptózist indukáló hatása, de az a helyzet, hogy ez csak in vitro hatás, ennyi erővel a lángszóró is hatékony rákellenes szer, mert in vitro az is működik. In vivo viszont mindez kétséges, holott a kurkuminnal kapcsolatos kutatást az NCCAM (Komplementer és alternatív medicina központ) támogatta.

 

Bocs, de Matthias Rath-nál meg leborultam. Azt mondja, hogy a gyógyszergyárak koncentrációs táborokat hoztak létre, amit később a nácik átvettek.

Mondjuk Simoncini se rossz, aki szerint a "rák" valójában gomba, mert a duzzanatok mindig fehérek. Minden gomba fehér? Minden daganat fehér?

 

Előzmény: Diofa Szelleme (35)
4HEAD Creative Commons License 2018.06.28 0 0 36

Mi van a védőoltásokban? https://youtu.be/-jEvN2p8FjA

Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.06.21 0 0 35

Csak egy megjegyzés: Az orvoslás azért lépett túl a gyógynövényeken mert nincs benne pénz. A gyógynövényt nem lehet levédetni, csakis a laborban előállitott műcuccost.

 

50 éve van a ráknak gyógyszere és az oka is tudott (sejt szintű mérgezés) és nem is egyféle és még működnek is a kemó előtt (utána már kevésbé). De a pénz a kemóban van, gyógyitsuk méreggel a mérgezést.

 

The Truth about Cancer:

https://go.thetruthaboutcancer.com/?a_aid=550894055d93f&chan=GCancerVideo&gclid=CjwKCAjwma3ZBRBwEiwA-CsblHoidQ-QjPfiHw7mbxQwJr_qoUNDpz9CsTSvlQgKeuGidFOykly4GRoCKM4QAvD_BwE

The Truth about Pet Cancer:

https://www.youtube.com/watch?v=KGiqXnQ8Bzg&list=PL0EIPT5pzFqSWdqI_zun0LSCdQKdzpoXn

Előzmény: Lorne Malvo (27)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2018.06.21 0 0 34

Olyan könnyű azt mondani, hogy hamis. Az az otthoniak baja (ide értve még a saját eü-s barátnőmet is) hogy nem olvasnak / értenek eléggé angolul ezért a komoly háttérirodalom előttük ismeretlen marad, ugyanigy az idevágó normális dokumentumfilmek is.

 

Az egész úgy jutott eszembe hogy férj átküldött egy linket a TBC-ben meghalt gyerekről és az anyja véleményéről amiről nekem az jut eszembe, hogy ezt is egy módja a természetes kiválasztódásnak de a gyereket akkor is sajnálom a sztoriban, mert nem az ő döntése volt.

 

Az meg már annyira fáj hogy vicces, hogy nem tudom egyes agyak mégis hova rakják magukban a generációkkal egyre szaporodó rettenetes autoimmun nyavajákat, mér hogy mindeki asztmás, allergiás lassan  már a levegőre is. Biztos csak véletlen. Biztosan nincs köze az oltásokhoz és ahhoz hogy ha egy autoimmun betegség kialakul az már örökletes lehet, ld. egyre betegebb emberek minden generációval.

 

Amúgy nem is tudom, nem akarok erről asszem mégse vitatkozni. Én értek angolul és olvasok - nagyon sok éve teszem a macskáim miatt kezdtem el - plusz van egy igen szapora, nagy létszámú kontrollcsoportom és saját tapasztaltaim amikről senki le nem beszél lévén a szememnek hiszek.

 

Mindig az oltatlan (és normális, a fajtának megfelelő egészséges kaján tartott) populáció a legegészségesebb (és a legokosabb is by the way). Nincs kivétel. Sose kapnak el semmit, soha egy napig se betegek és ez igy megy már 4 éve.

 

Aztán: nem voltam mindig oltásellenes (utólag ezért a falba tudnám csapkodni a fejem olyan lelkiismeret furdalásom van hogy mennyit ártottam élőlényeknek én, akinek védeni kellett volna őket, akár a gyerekem akár a macskáim és kismacskáim) csakhát én is elhittem a dogmát. Mondjuk az ébredés durva volt. És nem tudom visszacsinálni.

 

Tessenek megtanulni egy kicsit angolul, dokumentum filmeket nézni, utána olvasni az oltás eredetének (már kb. 200 éve is kudarc volt csak egyesek meglátták a bizniszt benne). SOHA nem működött, soha nem védett semmitől. Hosszú történelmi feljegyzések vannak erre nézve. Ja, hogy nincs a tv-ben meg az újságban? Hát nem is tudom miért nem...

 

Kötelező olvasmány (ingyen elolvasható): Eleanor McBean: The Poisoned Needle

link: http://www.whale.to/a/mcbean.html#

 

Kötelező dokumentumfilm:

The Truth about Vaccines

link: https://www.youtube.com/channel/UCnZ_o5cpwkHJuEYjPtM0j5A

Az első rész ingyen nézhető, de néha vannak napok amikor az egész sorozat (fel kell hozzá iratkozni):

https://www.youtube.com/watch?v=cHWeJ0f_o3A

 

Ha van aki el tudja olvasni és érti, meg tudja nézni és érti - konkrét állitásokról szivesen vitatkozom. (Csak nem lesz miről, az anyagok ütnek, a történelmet meg lehet próbálni elhallgatni de a végén úgyis bukta lesz.)

 

Az egyetlen dolog ami vigasztal hogy egyre többen ébrednek, kár hogy a gyerekeink egészségét soha többé nem adja vissza semmi.

Előzmény: ásítósmacska (22)
4HEAD Creative Commons License 2018.03.27 0 0 33

Az igazság a védőoltásokról: https://youtu.be/j6ckOMSLHRU

ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.10 0 0 32
Előzmény: Lorne Malvo (30)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.09 0 0 31

Igen, azt én is nehezen viselem, mikor áltudományt terjesztenek valami hihetetlen intenzitással. :-(

Arról nem is beszélve, mikor mindezt anyagi megfontolásból teszik, valami himihumi MLM-es "csodaszer" terjesztése/propagálása céljából. :-( De ez itt már nagyon off.

 

 

 

Előzmény: Lorne Malvo (30)
Lorne Malvo Creative Commons License 2017.01.09 0 0 30

Ó, van már benne tapasztalatom, rutinból megy, részt vettem én is azokban a csörtékben, amelyek az említett próféta facebook-oldalán zajlottak. Egy időre feladtam, de most valamiért erre ugrottam, főleg azért, mert nehogy már cáfolatlanul maradjon, meg egyébként is el kéne már zavarni a kuruzslókat. (Nem mintha a hozzászóló az volna, csak téves információkat terjeszt.)

Előzmény: ásítósmacska (29)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.09 0 0 29

Minden elismerésem, hogy részletesen reflektálsz a kb. urbánus legenda szintű "tényeire"... :)))))

 

 

Előzmény: Lorne Malvo (27)
Lorne Malvo Creative Commons License 2017.01.08 0 0 28

XD XD én tudom, ki az, a "szétperlem még az unokáidat is" wannabe-képviselő úr, önjelölt nagykövet

 

Nem sértődött meg, hogy nem került be a felsorolásba? Vagy azért nem került bele, mert "jogi lépésekkel" fenyegetett? :>

Előzmény: C. Vieri (23)
Lorne Malvo Creative Commons License 2017.01.08 0 0 27

Egyik ismerősöm az influenza vakcina beadása után hónapokig influenzás maradt. Egyik antibiotikum se hozott eredményt.

 

Az antibiotikum nem is hozhat, tekintve, hogy az influenza vírusfertőzés és nem bakteriális infekció. Ha antibiotikumot kapott, az vagy gyógyszerelési hiba, vagy nem influenzás volt.

 

Másik ismerősöm sokkal rosszabbul járt ahogy a H1N1 vagy milyen koholt elleni oltást beadták úgymond kötelezően ajánlottként  mivel egészségügyis. Ennek már jó pár éve, de azóta sem tud szabadulni a folyamatos arcüreg gyulladásoktól, holott előtte még csak náthás se volt soha. 

 

Jó, de van kapcsolat az állítólagos, évek óta húzódó arcüreggyulladás és az oltás között, vagy csak ráfogja/ráfogod? Mert ennek alapján, ha elüti az autó, azt is az oltásra lehet fogni, mert az oltás után történt. Az oltásellenesség egyik hazai prófétája szerint amúgy a közlekedési baleset is az oltás számlájára róható, ezt nem én találtam ki. :D

 

Eleve a higanyos hordozó anyag még ha oly csekély is, akkor sem tesz jót, de legalább olcsó :-)

 

A mikrobiológiai tartósítóról van szó, igaz? Azt egyrészt nem minden oltás tartalmazza, és szerves higanyvegyületről van szó, ami egyrészt igen csekély mennyiségben van benne, másrészt toxikológiai szempontból nem egyenlő az elemi higannyal. Nevezetesen a thiomersal-ról van szó, amely etil-higanyra bomlik biotranszformációja során, ez meg nem ugyanaz, mint a metil-higany, ami szintén szerves higanyvegyület.

 

 Ezen minden értelmes ember elgondolkodik, ha megnézi a nem létező eredményeket. Mert az eredmények nem azt mutatják, hogy az emberek meggyógyulnak, hanem egyre betegebbek és betegebbek lesznek. Amire aztán újabb és újabb gyógyszereket kell vásárolniuk. És gyógyszer biznisz dübörög.....

 

Hallótessék??? Pár fertőző betegség eltűnése, visszaszorítása nem eredmény? Az emberek egyre betegebbek lesznek? Arról van szó, hogy nem 40 évesen halnak meg, hanem 70 évesen és más betegségek viszik el őket, olyanok, amelyeket nem lehet védőoltással megelőzni.

Ami viszont tényleg dübörög, az a hiénaszerű alternatív "orvoslás". "Furcsa", hogy pont most, amikor egyébként a könyvtárak nyitva állnak, rendelkezésre áll az oktatás, és lehet tájékozódni is.

 

Még mondjuk olyan országokban ahol a lakosság elutasítja a gyógyszereket és inkább gyógynövények felé hajlanak, ott jóval kevesebb a beteg. Pl. Hollandia, ott nem sok gyógyszer fogy :-)

 

Túlértékelitek a gyógynövényeket, az orvoslás azért lépett túl rajtuk (persze, nem minden esetben), mert kevésbé kiszámíthatóak, és kevésbé hatékonyak, mint a félszintetikus, vagy szintetikus vegyületek. De egyébként a növényekben is kémiai anyagok vannak, nem "életerő". 

A gyógyszerfogyasztás nyugatról keletre haladva növekszik, mert egyre nehezebb hozzáférni a szakellátáshoz és a high-tech ezen a módon juttatható el nagyobb tömegek részére. 

 

De nézhetjük japánt is, ahová sokadik kísérletre sem engedték be gyógyszer ipart s mégis 90 év az átlagéletkor.  Ahogyan a hithű zsidóknál is :-)

Wtf, Japánban nincsenek gyógyszerek, gyógyszergyárak, oltások? Vannak, és pont részbe az ottani eü. irigylésre méltó fejlettsége miatt élnek sokáig. Bizony, még kötelező oltások is vannak!

 

 

A korszerű gyógyszerek és oltások mellett meg csak tengődik a magyar a túlzsúfolt várótermekben.

Képzeld el, mi lenne ezek nélkül! Ne akard tudni! :D

Viszont ez a kérdés már nagyon komplex, és benne van a népszellem, a várólistázás, alulfinanszírozottság, és az egészségtudat alacsony volta, a sok stressz, rossz minőségű ételek, mentális instabilitás, stb.

 

 

Előzmény: forgione1 (13)
linfury Creative Commons License 2017.01.06 0 0 26

Erre kontrázhatnám, hogy nekem meg a barátném halt meg, aki kismama volt, H1N1 fertőzésben, mert addig vacillált, hogy pont aznap került be az intenzívre, mikor oltásért ment volna, én influenza szövődményként agyhártyagyulladást kaptam (akkor még nem volt rá oltás) csecsemőként, ami fél oldalamra lebénított ... és én voltam a szerencsés, mert a velem egy kórteremben lévő valamennyi gyerek meghalt 10 hónapostól a 4 évesig ... én 14 hónapos voltam... (öten, ha jól emlékszem a nekem elmondottakra)

Előzmény: forgione1 (13)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.05 0 0 24

:)))

 

 

Előzmény: C. Vieri (23)
C. Vieri Creative Commons License 2017.01.05 0 0 23

Nincs benne a trubadúr (ebből, ha ismered emberünk munkásságát, érteni fogod, kire gondolok... :)).

Előzmény: ásítósmacska (19)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.04 0 0 22

A konklúziót azért bemásolom...

 

Összegzés

Az oltásellenesség fő állításai, hogy a védőoltások komoly betegségeket okozhatnak, illetve, a nem oltott gyerekek egészségesebbek, mint a beoltottak. Mint láttuk, mindkét állítás hamis. Az ismerethiány szülte oltásmegtagadás sajnos súlyos problémákhoz vezethet, ha ennek szintje elér egy bizonyos arányt a népességben. Sok veszélyes kórokozó várakozik sötét zugokban türelmetlenül, hogy lecsapjon gyermekeinkre és a felnőttekre egyaránt. Az elvégzett számos vizsgálat és megfigyelés szerint a védőoltások kockázata rendkívül alacsony, szemben az általuk biztosított védettséggel, ami viszont igen jelentős. Önmagában az a tény, hogy egy protokoll bizonyos szintű rizikóval rendelkezik teljesen természetes, hiszen minden másra is igaz. Az élet maga egy veszélyes létezési forma.

 

 

(A szerző egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Biológiai Intézetének intézetvezető igazgatója.)

Előzmény: ásítósmacska (21)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.04 0 0 21

Boldogkői prof. is jókat szokott írni a témában. :)

 

http://index.hu/tudomany/2014/02/07/vedooltas/

Előzmény: C. Vieri (17)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.04 0 0 20
ásítósmacska Creative Commons License 2017.01.04 0 1 19

Ebben a posztban is említve vannak...? ;-))

 

Akik élen járnak a tévhitek terjesztésében

Ahogy a mondás tartja, egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még mindig csak a cipőjét húzza fel (Mark Twain). Különösen igaz ez internet világára. A világháló a lehetőségek végtelen tárháza, ha információk terjesztéséről van szó, és ezzel[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: C. Vieri (17)
C. Vieri Creative Commons License 2017.01.04 0 0 18
C. Vieri Creative Commons License 2017.01.04 0 0 17

http://www.origo.hu/egeszseg/20160303-vedooltas-mmr-vakcina-oltasellenes-mozgalom-andrew-wakefield-nyajimmunitas-oknyomozas.html

 

Olvasd el, és mérlegelj. Wakefield indította el ezt a káros hóbortot, nálunk is van nagy szószólója a témának. Nem nevezem meg, mert szeret perelni meg minimum perrel fenyegetni, ha akar az ember, hamar rátalál.

Előzmény: Zajoncful (16)
Zajoncful Creative Commons License 2017.01.04 0 0 16

Sziasztok, szép napot :) Na akkor tisztázzuk.... Nekem még nincs gyermekem.. Egyik dolog.. Másik dolog mivel nagyon sokat lehet róla olvasni jót is rosszat is, ezért a személyes tapasztalatokra véleményekre vagyok kíváncsi, nem pedig az elvadult személyeskedésre mert nekem a kék szín tetszik és a Ford gépjárműt favorizálom például más pedig a piros színt és a volvót.  Írjatok bátran, de mindent alátámasztva és normálisan én sem  személyeskedem Aki pedig személyeskedik azzal saját magát minősíti. Legyen szép napotok. :)

Nebáncs!virág Creative Commons License 2017.01.04 0 0 15

Mivel a téma egy puskaporos hordó.. vagy épp egy gyermekbénulásjárvány, nem oltott környezetben, így itt én most húzok egy csini vonalat. Ami majdnem olyan, mint egy fecskendő. Aki nem eltartott kisujjal, megfontoltan, érvelve szól hozzá, sőt mi több: személyeskedik, azt szó- és figyelmeztetés nélkül rakom ki a hidegbe. 

Megelőzendően a többszáz hsz-on keresztül tartó hajtépést. 



----------------------------------------------[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[

and0626 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 14

annyit megígérhetek, hogy ha hatalomra jutok, akkor gondoskodom a hozzád hasonlókról:

 

tehát oltásellenesek részére az alábbiakat tervezem:

 

- a kölyköd kitiltva minden bölcsődéből, óvodából, iskolából, egyetemről, kulturális és sportrendezvényről. 

- a tankötelezettség nemteljesítése esetén havi milliós bírság, nemfizetés esetén gyerek államilag elkobozva, karanténban átnevelve

- szülők durva extraadókkal sújtva, gyerekkel együtt minden állami intézményből, közösségi térből kitiltva, szavazati jog elvéve, útlevél visszavonva. 

- jól látható megkülönböztető jelzés kötelezően viselve a ruhátokon "oltásellenes kretén, biológiai veszély" felirattal. nemviselés esetén bírság, karantén. 

- kényszergyógykezelés 

 

Hallgass az értelmes emberekre és verd ki a fejedből ezt a degenerált divatot. 

 

Előzmény: Zajoncful (-)
forgione1 Creative Commons License 2017.01.04 0 0 13

De hozok saját példát is:

 

Egyik ismerősöm az influenza vakcina beadása után hónapokig influenzás maradt. Egyik antibiotikum se hozott eredményt.

 

Másik ismerősöm sokkal rosszabbul járt ahogy a H1N1 vagy milyen koholt elleni oltást beadták úgymond kötelezően ajánlottként  mivel egészségügyis. Ennek már jó pár éve, de azóta sem tud szabadulni a folyamatos arcüreg gyulladásoktól, holott előtte még csak náthás se volt soha. 

 

Nyilván az oltásoknak megvan a maguk kiemelkedő szerepük.

Nem is ezzel van itt baj senkinél, hanem a bizalom rendült meg. Hogy mit adnak be még az oltással együtt.

 

Eleve a higanyos hordozó anyag még ha oly csekély is, akkor sem tesz jót, de legalább olcsó :-)

 

Aztán ki tudja, hogy mit pakolnak még az oltásba a legyengíttet vírus mellé? Csakis a gyártó!  Ezen minden értelmes ember elgondolkodik, ha megnézi a nem létező eredményeket. Mert az eredmények nem azt mutatják, hogy az emberek meggyógyulnak, hanem egyre betegebbek és betegebbek lesznek. Amire aztán újabb és újabb gyógyszereket kell vásárolniuk. És gyógyszer biznisz dübörög.....

 

Még mondjuk olyan országokban ahol a lakosság elutasítja a gyógyszereket és inkább gyógynövények felé hajlanak, ott jóval kevesebb a beteg. Pl. Hollandia, ott nem sok gyógyszer fogy :-)

 

De nézhetjük japánt is, ahová sokadik kísérletre sem engedték be gyógyszer ipart s mégis 90 év az átlagéletkor.  Ahogyan a hithű zsidóknál is :-)

 

A korszerű gyógyszerek és oltások mellett meg csak tengődik a magyar a túlzsúfolt várótermekben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!