Keresés

Részletes keresés

Drexler42 Creative Commons License 2024.02.13 0 0 58

Kedves Tulajdonosok! 

Az épületben lakást vásárolnék magánszemélyként.

Kapcsolat: 06305275841

Köszönöm.

greta0622 Creative Commons License 2023.02.08 0 0 57

Kedves Lakók! Ingatlant vásárolnék magánszemélyként saját részre készpénzzel! Nappali + 1 hálószobás érdekelne. Üdvözlettel, Simon Gréta

greta0622greta0622@gmail.com, +36308670661

AlexandraDóra Creative Commons License 2021.11.19 0 0 56

Kedves Szülők. Egy kis kihagyás után visszatértem sokatok örömére de még mindig maradt szabad kapacitásom. Több éves tapasztalattal,több családnál,több évig,referenciával is rendelkezem. Eléggé rugalmas vagyok de elsősorban a Kelenliget Hazban vállalnék sitterkedést persze ha kicsit messzebb lenne sem lenne akadály 😊😊 Ha jobban beindul az élet akkor oviból,suliból különórára vagy edzésre kísérés is jól jöhet a szülőknek. Ha szimpatikusnak találnak a Kedves Szülők privátban a részleteket még át tudjuk beszélni ha valami kérdés marad volna. Szép estét! 🙂🙂 Alexandra

mogor.alexandra@gmail.com

Drexler42 Creative Commons License 2021.01.25 0 0 55

Kedves Lakók!

 

Komolyan gondolkodom egy, a belső teraszra néző lakás megvásárlásán. Amit szeretnék megkérdezni, hogy a parkoló autók mennyire hallatszanak be a lakásokba az udvarról vagy mélygarázsból? Olvastam a parkológépekről, az megvalósult? Ha bármi egyéb komment, értékelés van, azt is szívesen veszem.

 

Előre is köszönöm.

Dóra1982 Creative Commons License 2020.09.16 0 0 54

Kedves Szülők. Referenciával továbbra is vállalok több éves tapasztalattal gyermekfelügyeletet a kelenliget házban. Iskolába,óvodába,edzésre,különórára kísérést. Eléggé rugalmas vagyok. 👩‍👧‍👦👣🍼🧸

mogor.alexandra@gmail.com

jozsef57 Creative Commons License 2020.08.21 0 0 53

Tisztelt Lakástulajdonosok !

 

A Kelenliget Házban keresek eladó lakást saját célra. Legalább nettó 48 m2-es 2 szobás, erkéllyel rendelkezzen (1-4. emeleten elhelyezkedő) rövid időn belül költözhető, jó állapotú, csendes (Nyugati fekvésű) lakás érdekelne.

 

Aki tud ilyet, minél előbb jelentkezzen !

 

Köszönettel: József

W.Olga Creative Commons License 2019.10.11 0 0 52

Átolvastam a korábbi hozzászólásokat, nem igazán értek velük egyet. Mi is vettünk ott lakást, a tájékoztatás teljes körű volt, minden kérdésre kaptunk választ, teljesen flottul mentek a dolgok. Összességében csak ajánlani tudom. Nagyon szép burkolatokból lehetett választani és még ajándék klímát is kaptunk. 

Dóra1982 Creative Commons License 2019.09.24 0 0 51

Kedves Szülők! 
Többéves tapasztalattal vállalok gyermekfelügyeletet a Kelenliget lakóparkban. Igény esetén oviból,suliból elhozatal illetve edzésre vitel. Eléggé rugalmas vagyok. További részleteket privátban egyeztessünk. További szép napot!

mogor.alexandra@gmail.com

VW Geza Creative Commons License 2019.06.06 0 0 50

En is nezegetem ezeket a lakasokat. Meg van böven elado. Lehet mar valamit pontosabbat tudni rola.

Pl. parkologepek müködese, hasznalatbaveteli engedely stb

Elbizonytalanitott ez a forum ...

 

Köszönök minden infot

cimbóka Creative Commons License 2019.01.26 0 0 49

Amikor én október körül komolyabban érdeklődtem, akkor még nem is került szóba a fizetési ütemezés kérdése. Mégis mintha le akartak volna beszélni. Beragadtak a Pannónia Háznál?? A beruházó helyében nagyon gyorsan lecserélném a csapnivaló értékesítőimet.

Előzmény: vada (48)
vada Creative Commons License 2019.01.25 0 0 48

Szerintem az is gond lehet, hogy az átadás-közeli Pannónia Ház projektjükkel nagyon beragadtak: ~230 lakásból ~90 még eladó. Közben biztos fizetni kell valamelyik alvállalkozónak (vagy ott, vagy itt, a Kelenligeten), és ezért a nagy pénzvadászat április végéig, ezért nem vehet bárki lakást, csak aki nagy önrészt le tud addig tenni...

cimbóka Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47

És el lehet képzelni milyen kellemes lesz az udvari lakásoknak ezt nézni, hallani. Szerintem borzasztó az egész ötlet. Zöld semmi, csak parkoló autók és parkológép!! Ezek normálisak? Egyedül a hátrafelé néző lakások  lehetnek kellemesek. Az utcaiak előtt meg  egész nap mennek a villamosok. :(

Előzmény: Poetiken (46)
Poetiken Creative Commons License 2019.01.22 0 0 46

Húhhhh köszi hogy ezt belinkelted! Ez komoly??????!!!! Holnap kérek ezzel kapcsolatban íràsos infót!

 

Ha ez igaz akkor én már el is álltam a dologtól....no way...

pemmikan Creative Commons License 2019.01.22 0 0 45

A terven szereplő parkológép-típusok: KLAUS 2015-155 vagy Wöhr-401

https://www.youtube.com/watch?v=7lfrXzJuQjs

https://www.youtube.com/watch?v=EFaK-SKauLg

 

Itt a felső gk-val csak akkor tudsz kiállni, ha megkéred az alsó gazdáját hogy álljon ki...

 

Ahhoz hogy függetlenül lehessen használni egy parkológépet, kell készüljön süllyeszték, mint ennél a típusnál:

https://www.youtube.com/watch?v=3yusixyk2vw

Poetiken Creative Commons License 2019.01.22 0 0 44

Jah és nekem is az az érzésem, hogy valami nem stimmel...mintha engem is le akarnának beszélni....

Poetiken Creative Commons License 2019.01.22 0 0 43

Köszi az infokat. Én még döntés elött.

Viszont amit nem èrtek: mi ez a kavaràs a parkológépekkel??

vada Creative Commons License 2019.01.22 0 0 42

(Infó az előzőhöz: a hitelesekre nem a honlapon lévő fizetési ütemezés vonatkozik, hanem amennyi önerőt be tud tenni X határidőig, az utolsó részlet pedig a hitel. A kockázat a vevőé, hogy megkapja-e biztosan a hitelt, vagy vissza kel fizetnie a foglalót.)

vada Creative Commons License 2019.01.22 0 0 41

Na, én mégsem szerződök... Április végéig ~23%, műszaki átadásig ~39% önerőt tudnék vállalni, de ez nekik nem elég, így nem hajlandók szerződni velem. Ezt kb. másfél hónapnyi egyeztetés után közölték. Kértem már banktól hitelajánlatot, gond nélkül megkapnám, úh. náluk lehet a gond. Nem akarok vészmadárkodni, de egyértelmű, hogy a beruházónak április végéig minél több pénz kell valamiért, ezért szelektálhatnak a vevők között. Havonta módosul a fizetési ütemezés, megy a kavarás a parkológépekkel (ki tudja, a végén a "rendes" helyekre is nem ezt raknak-e majd? - szerződés szerint bőven beleférne, nem lehetne emiatt kártérítést kérni), úgyhogy lehet, hogy nem is baj, hogy így alakult... Jó befektetés amúgy (még az is lehet, hogy az átadás környékén nagyobb önerővel "visszanézek" majd), úgyhogy aki megteheti, vegyen itt lakást, de legyen körültekintő! 

pemmikan Creative Commons License 2019.01.16 0 0 40

Kedves fórumozók!

Mi is néztünk a házban lakást, mi is megkaptuk a dokumentációkat, ami viszont feltűnt (kaptunk földszinti alaprajzot is), hogy a betervezett parkológépek a terven szereplő formában nem működnek egymástól függetlenül, ami azt jelenti, hogy a felső álláson parkoló addig nem tud kiállni, míg az alatta álló nem megy el. Erre rá is kérdeztünk kb. 7 hete a beruházónál, de azóta sem kaptunk választ. A férjem felhívta a tervezőt, aki ezt megerősítette. Mi is nagyon szerettünk volna a házban lakást venni, de szerintünk ez nem megfelelő eljárás. Csak azért írtam, hogy legyenek körültekintőek.

vada Creative Commons License 2019.01.16 0 0 39

(...Ja, és a regisztrációban jelölt 3 doksit is gond nélkül megkaptam jó előre. Amúgy még szerződés előtt állok, alaposan megfontolok mindent.)

Ami a piacot / árakat illeti: Nádorligetben / Mandarinkertben ugyanilyen (ha nem magasabb!) fajlagos áron hirdetik az újszerű lakásokat, és a tágabb környék felújított tégla lakásai is hasonló árazásúak. Ez egy ilyen drága környék, el kell fogadni. Viszont kiadási célból vásárolni tökéletes helyszín (közlekedés, egyetemek, munkahelyek...). És azt se felejtsük el, hogy a legújabb áfaszabályozás miatt a következő években hiány lesz új lakásokból, tehát - elhiszem, hogy látva az árlistákat, ezt most nehéz elképzelni, de - emiatt is jó befektetés egy ezen a környéken vásárolt új lakás, mert még igenis nőhetnek az árak. Persze, lehet kijebb menni, Albertfalva, XXII. kerület, de ha kiadnád a lakást, akkor Újbuda-Központ környékénél nincs jobb helyszín.

vada Creative Commons License 2019.01.16 0 0 38

Érdekes, én is hitelből venném, és már dec. közepén küldött az értékesítő egy külön konstrukciót erre, mely szerint az utolsó, hiteles vételárrészt a társasház megalapítása (azaz használatba vételi) után 45 napon belül kell csak megfizetni. Értékesítő nekem napon belül válaszol mailen, bár telefonon tényleg nehéz elérni.

Poetiken Creative Commons License 2019.01.10 0 0 37

Az ügyinéző alatt az értékesítőt értem. Telefonon elérni őket, úgy ahogy írtad, szinte lehetetlen, az emailekre se nagyon válaszolnak, vagy ha igen napok, hetek múlva. Hihetetlen számomra ez a stílus, mit akarnak így eladni?? Nem tudom, más beruházóknál is így megy ez?

 

Igen, szerintem is totál kockázatos kifizetni a lakás 100% vételárát, anélkül, hogy lenne használatba vételi engedély. Amit ugye csak készpénzes vevő tud egyáltalán megtenni, mert hitelt addig nem folyósít a bank, amig nincs használatbavételi.

Csodálkozom, ennyi készpénzes vevő lenne a piacon ilyen árak mellett?

 

@ cimbóka: te kaptál előszerződést, mint mellékletet? Közben a honlap szerint már változott a fizetési ütemezés is: kezdetben 20+80% volt, most már bejött egy köztes 40%os fizetés is március végével. Nagyon különös az egész.. vagy csak én vagyok paranóiás? ;)

 

Köszi a kommenteket!

cimbóka Creative Commons License 2019.01.09 0 0 36

Hát ez tényleg különös. Az ügyintézőn egyébként az értékesítőt, vagy esetleg banki ügyintézőt értesz?

Nekem az volt a furcsa, hogy pedig nem hiteles vevő lettem volna- mégis mintha inkább lebeszélni akart volna az ember. Egyáltalán nem volt készséges, telefonokat sokadszorra vette csak fel, e-mailekre nem válaszolt. Nagyon különösnek találtam. De  a ház épül folyamatosan..

Előzmény: Poetiken (34)
lazsa88 Creative Commons License 2019.01.09 0 0 35

Ez, hogy hiteles vásárlónak nem adnak el lakást mindenképpen kockázat. Zuglóban van olyan másik fejlesztő által épített ház ahol a használatbavételi előtt kifizettették a lakásokat. Viszont mivel spórolás céljából nem tartották be az építési engedélyben foglaltakat, ezért azóta sincs használatbavételi engedélye az épületnek. A fejlesztő projektcéget meg persze időközben felszámolták.
A bank csak használatbavételi után folyósít ami akár fél év is lehet az épület elkészülte után.  Szóval lehet, hogy csak arról van szó, hogy minél hamarabb szeretnék a pénzüket látni. A jelenlegi helyzetben pedig úgy gondolják, hogy van elég kps vevő.
Mindenesetre én óvatos lennék.

Előzmény: Poetiken (34)
Poetiken Creative Commons License 2019.01.09 0 0 34

Köszi cimboka a valaszodat.

En meg dontes elott vagyok. A fizetesi utemezessel van a legnagyobb ketsegem, a birtokbaadasnak nem feltetele a hasznalatba veteli engedely, viszont hasznalatba veteli nelkul a hitelezo bank nem fizet. De a vevo birtokba adaskor mar 100% kell hogy kifizessen. Hogy,ha a bank nem utal??!!

Az ugyintezo valasza: hiteles fizetesre nem adnak el!! Hallo???!!!

Az ugyintezes stilusa is messze van egy vevobarat kiszolgalastol, hogy finoman fogalmazzak....

cimbóka Creative Commons License 2019.01.08 0 0 33

Én végülis letettem a vásárlásról. Elfogadhatatlan volt számomra, hogy úgy akarták aláíratni a regisztrációs szerződést, hogy az abban szereplő mellékleteket nem mutatták be. Így nem lehet látni a látványtervet, csak nyilatkozni róla, hogy megkaptam. :( 

Csak úgy mellékesen derült ki, hogy a belső udvar tulajdonképpen egy felszíni parkoló lesz, ahol 2szintes parkolást biztosító parkológépek is lesznek. Többször is kértem az udvar tervét, látványtervét, a parkolókiosztást, az volt a válasz, hogy ilyen nincsen.

Ezek szerint te vásárló leszel? Érdekelnének a tapasztalataid.

Előzmény: Poetiken (32)
Poetiken Creative Commons License 2019.01.08 0 0 32

Sziasztok, van itt valaki, aki konkrètan már szerz. alàírásnál tart? Fizetési ütemezés hogy van?

tékozló angyal Creative Commons License 2018.11.13 0 0 31

Nem akarlak elkeseríteni, de az új lakásnál is lehetnek nagy bukták. Lsd. pl. ÁTHALLÁS új építésű lakásokban - Index Fórum

 

Egy ismerős a Sopron utcában vett vadiúj lakást pár éve. A falak repedeznek, a beruházó "eltűnt", nagyon nehézkes jogi úton rendezni az ügyet. És ha az alapozással volt a baj, az nem fog megjavulni. 

 

 

Előzmény: cimbóka (29)
tékozló angyal Creative Commons License 2018.11.13 0 0 30

Ugorj ki oda, a Bikás park metrómegállótól 1 perc gyalog. Szerintem ki van írva a nagy táblára a beruházó elérhetősége. 

 

Előzmény: cimbóka (28)
cimbóka Creative Commons License 2018.11.13 0 0 29

Igen, minél messzebb a központtól, annál olcsóbb. Az az igazság, hogy Albertfalvánál kijjebb nem szeretnénk menni. 100m2 -re nem is lenne szükségünk, persze minél nagyobb, annál jobb. Az új építésűből az árak miatt esélytelen 50-60m2-nél nagyobbat venni. A használt lakás sem sokkal olcsóbb, és bizonytalan , hogy mennyit kell még rákölteni a felújításra.

Előzmény: tékozló angyal (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!