Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Smíró Creative Commons License 2024.01.18 0 0 8

Szia!

 

Az enyém külföldről hozott, 2WD automata. Ehhez tudok írni. Nem pontosan jelölted a típust, nem a benzines a lényeg és nem a ccm, hanem kézi vs automata váltós, 2 WD vs 4 WD.

 

Mo-on az Instyle felszereltség 4 WD az automatában található csak.

 

Az enyém 2019-es, lejjebb írtam. Kb. 30 ezret raktam bele, leginkább hosszú távon. A sebességhatárokat betartom, nem sietek Alföld-Főváros viszonylatban, legfeljebb 110 km/h, mert inkább fogyasztásra kell gyúrni manapság:( Egy bp-i etap nekem kb. 5-600 km, és ez szokott hazaérkezéskor 7,3 liter körül kijönni. 90-100-at tartva 7 alatt kijön. Légkondi télen párásodás miatt megy, nyáron csak nagy melegben, mert van tetőablak. Manuális kb. egy literrel kevesebbet fogyaszt átlagban, de inkább ez lábfüggő. Ha a megengedett sebességet nyomod mindenhol, akkor szerintem 8-9 l körüli lehet az átlag.

 

Nekem bőr belsős. 4 ülés fűtött, kell is, mert hideg tud lenni ilyenkor, nyáron viszont a hűtés hiányzik belőle nagyon. Ez felesleges extra szerintem, mármint a bőr.

 

A kocsi megy, mint az álom, bár a CVT váltót szokni kell. Manuálisnál olvastam, hogy nagyobb gázadagolás kell kis sebességnél. Ezt nem tudom. Csak azt, hogy a sok írott teszt köszönőviszonyban sincs a valósággal. Szerintem egy kiforrott, korrekt motor van benne, megfelelő erőtartalékkal - mint családi autóban. Nem véletlenül szinte teljesen azonos a SSangyong Korrando és a legújabb Dongfeng Forthing t5 motorja, amik újabb autók.

 

Az autó nem csörög, nem zörög, szerintem nagyon jól van összerakva. Amit hiányolok: hűthető kesztyűtartó, nincs egy rohadt 12 V-os csatlakozási hely a csomagtartóban, a belső/külső tükröm nem sötétedős, a hátsó elektromos ablakok nem automaták, 2 nagyobb gyerekülés között viszonylag kevés középső hely marad és ha már hátul vagyunk: nincs hőlégbefúvó a két első ülés között, ahol lenni kéne csak 12V dugalj és ülésfűtés kapcsolók vannak. 

 

Minden másról csak pozitívan tudok nyilatkozni: automata LED lámpák elöl, nagyon jól váltanak, jó a prémium hangrendszer (Rockford Fosgate), ülés-,kormány-,első szélvédőfűtés nagyon jó és az osztott hátsó ablak is, a mögötted jövő autó lámpáját városban takarja, így nem zavaró. Telefon kihangosítás, navi tükrözés teljesen jó. A navihoz kell kábeles csatlakozás, az nyilván tölti is a telefont, a többi BT-os.

 

Ha bármi kérdés van még automatához, vagy inkább a funkcionalitáshoz, próbálok válaszolni. 

Előzmény: Nyufi69 (7)
Nyufi69 Creative Commons License 2024.01.17 0 0 7

Üdv mindenkinek! Mitsubishi eclipse cross  1.5 benzines típusról érdeklődnék.. mik a tapasztalatok  ..esetleges várható problémák tipushibák is érdekelnének...jó és rossz tapasztalatok egyaránt. A fogyasztás iránt is érdeklődnék. Köszönöm szépen a válaszokat,segítséget.

Smíró Creative Commons License 2023.05.24 0 0 6

Ez megnyugtató. Km-ben akkor azonosak vagyunk.

 

Remélem tényleg meg is marad olyan jónak, mint ahogy Te is látod és én is érzem. Belefutottam néhány nagyon lehangoló tapasztalatba is külföldi oldalon. 

 

https://www.eclipsecrossforums.com/forums/mitsubishi-eclipse-cross-issues-and-problems.117/

 

Ezt érdemes olvasgatni, nagyon sok használható infó van itt. A bajok eredete legalábbis korrekt módon ki van vesézve, szerelési útmutató is van valamelyik aloldalon. Én beregisztráltam ezzel a nick-kel. Nem szeretnék aktív tag lenni, inkább csak olvasgatni:) De már mindent végig futottam, csak a dátumra nézek, van-e új a nap alatt. Ha netán valamit nem értesz ott, akkor a Google kereső egyből mazsarra is fordítja. Néhol szakszöveg miatt nekem nem árt.

 

Nekem korábban 2.0 HDi motoros 307SW-m volt, hát bizony így használva majdnem fele fogyasztás, 5 liter alatt. 6 liter akkor volt, ha már megugrottam a büntetési határokat nyilván városon kívül. De az kézi váltós volt, meg kicsit optimalizálva a motor is. De ezzel én is elégedett vagyok, jó vezetni, na itt is van azért más userektől fanyalgás. Én inkább a tárolóhelyek hiánya miatt vagyok kiakadva, meg a csomagtartóból hiányzó szivargyújtó hiánya miatt. De oda is el lehet vezetni elosztós hosszabbítóval, csak a hátul ülőket zavarhatja kissé a vezeték. 

 

Az enyém egyébként fekete. Pláne parázok, mert azon igencsak látszana. Ez az első fekete kocsim, nem semmi tisztán tartani. De kezdem eltalálni a megoldást. Olvastam fórumokat, néhányan vagyonokat költenek. Legutóbb mosás után mosogatógép öblítő folyadékkal töltöttem fel a herezacskós locsolóvéget és a sampon öblítése után cseppmentesen száradt. Előtte egy mosogatógép tablettát oldottam fel és azzal mostam le, teljesen tökéletes eredményt adott az is. Mosóban már kisebb vagyont szórtam el, mert otthon slaggal mosva tiszta vízfoltos marad. Ez eddig bevált.

Előzmény: tarack1 (5)
tarack1 Creative Commons License 2023.05.19 0 0 5

Semmi próblémám nem volt vele hála az égnek. a távolság érzékelő olyan amilyen. nekem a fogyasztás egy kicsit sok a 7 liter de ez van elötte egy mitshu grandisom volt 2,0 tdi motor na az más volt eröbe is és fogyasztásba is. de én abszolut  meg vagyok elégeve vele. 52000km van benne. 4500km rel vettem 1 évesen. semmi nem rolott el söt most volt átnézésen még a fékek is tökéletesek semmi kopás. szuper autó. az ennyém piros színű na az szopás. neki tolta valami bunkó a bevásárló kocsit lett rajta két hosszu karcolás. a festő pedig ismerős huzza a száját hogy ki javítsa mert gyári elöirás szerint 7 szer kell átfújni. megnéztük  a festéket olyan átlátszó mint a málna szörp. egyenlőre ennyi.

 

Előzmény: Smíró (4)
Smíró Creative Commons License 2023.05.13 0 0 4

Na, akkor a váltó dolog kilőve. Pedig jó lett volna a CVT-ről értekezni.

 

Szerviz tapasztalat: lehangoló. Az autó nem volt átjelentve a Mitsu központban. Amikor megvettem, 2019-es évjáratként adták el, ez került a forgalmiba. Miután a regisztráció és nem vezetett szervizkönyv miatt szóltam, beregisztrálták és akkor derült ki, hogy 2018-as gyártás. A márkabolt és egyben szakszerviz szerint ez így rendben van.

 

A nem vezetett szervizkönyvre kaptam számlát az elvégzett kötelező szervizről, érdekes módon 0W-20 olaj helyett 5W-30 szerepel a korábbi számlán, amikor én csináltattam az átvizsgálást már a jó olajat tették bele. Erre nem tudtak magyarázatot adni, pedig ugyanott szervizelték. Nem akarom a céget reklámozni, még így is olcsóbb, mint mint a közelemben lévő márkaszerviz, akik 1/3-ad árral drágábban dolgoznak. Részben a dupla rezsióradíj miatt, arra gondolni sem merek, hogy az olcsóbb szerviz nem a megfelelő minőségi cuccot rakja be. Még garanciás, mert bemutató autó volt külföldön és ott került forgalomba, de nem volt 30 km az autóban, amikor 2020-ban behozták kérésre a felszereltség miatt itteni márkaképviselethez.

 

Az autóval szerencsére baj nincs. A váltót kellett szokni, meg azt, hogy nem 2 literes HDi motor hajtja. Fogyasztás elmegy, nem egy Suzuki SUV, de 7 liter körül tudom tartani, 8 liter alatt. Most a rendőri szigor miatt meg főleg nem ér meg +20 perc másfél tank benzin ára büntetést nekem, így a fogyasztásra nincs is panaszom.

 

Neked van problémád a kocsival? Mennyi Km van benne? Mire érdemes figyelni? Rengeteg fórumot végigolvastam Kanadától Ausztráliáig, túl nagy hibát sehol nem jeleztek, de ugye fórumon általában olyanok vannak, akiknek problémájuk van és megoldást nem találnak. Szoftveres hibát a távolság érzékelő miatt többen írtak hibát, az nálam is elég hektikus. Fékezéssel csak a követő tempomatnál avatkozik be szerencsére, a közelségérzékelő meg hol jelez, hol nem. De legalább nem avatkozik be ok nélkül.

 

A bal oldali tompított lámpa elég rövid, amin nem tudok állítani, mert LED a világításom.

 

A csomagtartó roló ment alulra, nem sok hasznát látom, bár a kombi autókban ugyanez a helyzet.

 

Szerencsére nem zörög semmi, szóval jónak tűnik, de ennyi kilométerrel mást nem is várnék.

 

 

Előzmény: tarack1 (3)
tarack1 Creative Commons License 2023.05.12 0 0 3

Szia, az enyém is 2018-as németböl hoztam. az enyém manuális váltó igy nagyon nem tudok hozzá szolni. Viszont én is voltam szervízbe vele itthon. többet nem is megyek szerintem egy nagy átverés az egész. 22000ft fízettem egy levegő szürőért . Elvittem a szerelömhöz megnézte a számlákat és két szervizen voltam mind a kétszer más olajat tettek bele és ami a legdurvább a 22000ft os kiszámlázott levegőszürő egy unixos szürő volt. 

Úgyhogy én a megbizható saját szerelömhöz viszem. a márkaszervíz nem az a minöség amit az ember elvár és át is vernek.

 

 

 

 

 

Előzmény: Smíró (2)
Smíró Creative Commons License 2023.05.10 0 0 2

Szia. Az enyém 2018 gyártás, de valójában 2020 február végén került forgalomba itthon. Külföldről származik, itt ezzel a felszereltséggel nem árulták. 2WD Instyle, CVT, bőr, LED, panoráma tető, stb. 

 

Váltóval kapcsolatos kérdésem lenne, ha Neked is CVT-s. Na meg még akku élettartam, stb. Egy éve használom, 15 ezret tettem bele, 50 ezer van benne. A szervizek nem kommunikálnak rendesen, így visszahívások, diagnosztikai lap kiadás nem tisztázott. Egy szervizem volt, nem lehettem jelen, csak a számla papírból látom, minhez nyúltak, illetve mit kamuztak.

Előzmény: tarack1 (1)
tarack1 Creative Commons License 2023.05.08 0 0 1

igen.kérdezz nyugodtan.

Előzmény: Smíró (0)
Smíró Creative Commons License 2023.04.16 0 0 0

Szia. Használod még? Lenne kérdésem.

Előzmény: tarack1 (-)
tarack1 Creative Commons License 2020.01.18 0 0 topiknyitó

Üdvözlök mindenkit aki a mitsubitsi eclipse cross autót választotta. Szeretném ezt a fórumot arra használni hogy megoszuk egymás között a tapasztalatokat. 

Mindjárt téma inditónak bedobnám mi a vélemény a motorról. Fogyasztás, motor erő, hang, stb.

Nekem a hang az nagyon tetszik. Motor erőről még nem nyilatkoznék azt még ki kell tapasztalnom. A fogyasztás ,na igen azt egy kicsit sokallom bár talán még túl nyers a motor.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!