Keresés

Részletes keresés

Egy nagy felhő Creative Commons License 2021.06.17 0 1 56

"A Biblia és a messiás MUNKA-ajándék."

 

Hogyan Munka-ajándék a Biblia és hogyan a messiás?

 

Én meg azt mondom: Isten fürgeség-motorizáció.

Előzmény: polária (55)
polária Creative Commons License 2021.06.17 0 0 55

A Biblia és a messiás MUNKA-ajándék.

A munka tesz nemesebbé nem a műköröm.....ezért hálás vagyok Istennek hogy eszközt ad fejlődésem céljára !

nemkelltabu Creative Commons License 2021.06.16 0 0 54

OK!

Itt és itt megtettem.

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.15 0 0 53

jo. a kerdesedre valaszoltam. ha mondanal ra valamit, akkor ott tedd kerlek. 

Előzmény: nemkelltabu (52)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.06.15 0 0 52

Az a baj, hogy kezdünk erősen eltérni a topic témájától!

 

Van olyan topic, hogy 'Bibliáról szabadon', meg olyan is, hogy 'Miért fórumozunk?'. Ezeket ötletként említem, mint a lehetséges folytatás helyei...

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.15 0 0 51

Itt mit értesz önigazolás alatt? Hogy találsz kijelentéseket a Bibliában, amik egybeesnek a saját tapasztalatoddal? Ilyesmire gondoltál önigazolás címszóval?

 

olyat is értek, hogy azt látja meg, ami számára aktuális. az is önigazolás. a biblia nélkül is azt csinálják az emberek. szarban vannak: nézik a váltás útját. ami passzol az helyzetükhöz, az az igazság, ami szerintük hirtelen valamiért mindenkire érvényes lesz (nem zavarja őket, hogy eddig ez számukra nem volt érvényes). a fórumon mindenki ezt csinálja. az aktuális helyzetét propagálja. aktuális érdekérvényesít. talán azért, mert lemondtak arról, hogy valaha fejlődni fognak, és túllépnek a jelen butaságukon. én égnék, ha később kiderülne, hogy tévedtem, (és mondjuk közben egy rakás embernek ártottam a tévedésem miatt), de ezeknek semmi nem számít. olyan mint a politika, senki nem kéri rajtuk számon mit mondtak, mert olyan elvtelen hülyék az emberek, hogy 5 perc múlva nem emlékeznek mit miért csináltak. vagy hogy egyáltalán gondoltak valamit. mert arra sem emlékeznek, hogy gondoltak valamit. hátmég arra, hogy miért. nem lehet őket emberszámba venni, és nem is veszik őket abba. de meg is érdemlik.

Előzmény: nemkelltabu (49)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.15 0 0 50

pl mi olyan bölcsesség a bibliában, ami nem önigazolás? az ember csak azt látja meg, amit látni akar. ehhez nem kell biblia, akármelyik filozófiai mű igazságán gondolkodás pont ugyanoda juttat. nem kell hogy igaz legyen.  ha belátod hogy hamis, már azzal is iszonyú sokat profitáltál, ha alaposan meggondoltad, mielőtt ítéletet hoztál egy állítás felett. a bibliában az az extra, hogy plusz távlatokat nyit. plusz hamis vagy igaz távlatokat nyit. ennek az a hátránya, hogy ha hülye vagy - mint itt sokan - akkor nagyon téves, önigazoló következtetéseket vonsz le. nem fogod tudni hol a helyed. asziszed neked osztottak valamit, és nem érdekel, hogy nem vagy méltó rá.

Előzmény: nemkelltabu (49)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.06.15 0 0 49

Itt mit értesz önigazolás alatt? Hogy találsz kijelentéseket a Bibliában, amik egybeesnek a saját tapasztalatoddal? Ilyesmire gondoltál önigazolás címszóval?

 

Én ennél többre gondoltam. Olyasmire, hogy hirtelen rádöbbensz, bizonyos kijelentésekben mekkora bölcsesség van, amire eddig nem is gondoltál! És, hogy az a kijelentés onnantól kezdve legalábbis egy darabig rendszeresen eszedbe jut, és bizonyos helyzetekben a döntéseidet is megváltoztathatja! Úgy rémlik, nekem voltak ilyen tapasztalataim. De mára már eléggé eltávolodtam a kereszténységtől, így konkrét példát nem biztos, hogy tudnék mondani...

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.15 0 0 48

nekem nagyon jó előzetes hozzáállásom van. mégsem jelent semmit. max egy-két sor, ami megfelel a saját tapasztalataimnak. kérdés, hogy ha az ember önigazol, akkor mire jó az egész?

Előzmény: nemkelltabu (47)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.06.15 0 0 47

Igazából sok múlik azon, hogy ki milyen előzetes hozzáállással kezdi el olvasni (a Bibliát). Úgy vélem (saját tapasztalatból), hogy aki eleve elveti, lenézi, az sok dolgot nem fog észrevenni, ami pedig fontos lehet.

 

De az az állítás, hogy Biblia, ill. kereszténység nélkül ma nem tartana ott a tudomány, ahol, ...hát ez nekem új! Ezért lennék kíváncsi az Olvtárs okfejtésére! Ja, és épp ezért azt a bizonyos mondatot kérdőjellel kellett volna írnom, így: "...Főleg azt, hogy nélküle ma a tudomány sem lenne azon a szinten, mint ahol van...?" Mert, ugye, az Olvtárs állítja, én viszont kérdezem.

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.15 0 0 46

hát én a helyében úgy vezetném le, hogy annyit kell agyalni a biblia értelmén, hogy közben sokminden másra rájönnek, csak arra nem, hogy a biblia nem jelent semmit.

Előzmény: nemkelltabu (45)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.06.14 0 0 45

"...Az emberi kreativitást a kereszténység, s annak szellemisége dobta nagyon meg..."

 

Arra azért kíváncsi lennék, miként vezeted ezt le? Főleg azt, hogy nélküle ma a tudomány sem lenne azon a szinten, mint ahol van...

Előzmény: Creativus (5)
nemkelltabu Creative Commons License 2021.06.14 0 0 44

Szerintem ez tök részletkérdés. A lényegen nem változtatott volna semmit...

Előzmény: kocka alakú robot (-)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.06.14 0 0 43

A kvantumfizikus volt már akkor is, csak titokban, sokkal hihetőbb. :-)

 

Szétszedte a testét atomi részecskékre a barlangban, majd kívül újra összerakta.

 

 

Előzmény: Seth-Gecko (42)
Seth-Gecko Creative Commons License 2021.06.14 0 0 42

A bibi az vele, hogy a feltámasztott Jézus sokkal élőbb, mint te vagy én. S van még az, hogy ő meg tud ölni téged és engem is. Mi viszont ha összefogunk akkor se tudunk végezni vele

Előzmény: MemetikaTan (41)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.06.14 0 0 41

Stimmel ez;

 

1. A Zombie egy angol nyelvű kifejezés, amelyet a mi nyelvünkben zombi fordít. Ez egy holttest, amelyet valamilyen varázslat révén újjáéledtek.

 

2. Zombi jelentése. A zombi egy Élőhalott, vagy egy olyan ember, aki meghalt, és aki újjáéledt.

 

3. ... eredetileg a zombik olyan halottak, akiket egy hatalmas mágus élesztett fel, hogy neki szolgáljanak.

 

 

Előzmény: Seth-Gecko (40)
Seth-Gecko Creative Commons License 2021.06.14 0 0 40

A zombi lényege, hogy halott de mégis mizog. Viszont Jézus élő húsdarabként halazott az apostolokkal,azaz nem lehetett zombi.

Előzmény: MemetikaTan (37)
Seth-Gecko Creative Commons License 2021.06.14 0 0 39

Jézus kvantum volt csak a papok átírták a Bibliát és kiszedték a fizikust. A Szentlélek meg transzvesztita és nem buta nő.

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.14 0 0 38

a fizikai tudás lassan ballag a vallások által felfedett igazságok után, bár a maga döcögős stílusában. a végső vallásos felismerés jóval meghaladja a tudományt. a vallás nem azért fogalmaz úgy, ahogy fogalmaz, mert nem tud "tudományosan", hanem mert az út és a lényeg az, amit mond és ahogy mondja. a fizika, kvantumfizika pont ugyanolyan fogalmazásnál fog kikötni, ha elérte a vallás szintjét.

 a fizikus nem a teremtés és a spirituális fejlődés csúcsa. ne röhögtess már. jézus viszont az, a fizikusoknak és mindenki másnak fel kell zárkóznia hozzá.

Előzmény: MemetikaTan (37)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.06.14 0 0 37

És ezt hogy gondolod? Ha ZombiJézuskát kvantumfizikusnak találják ki, mert miért ne módosíthatnák, értelmezhetnék át a meséjét, hiszen számtalanszor megtették, akkor a keresztje és a feszületje is más lenne?

 

Valami ilyesmi? :

 

 

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.14 0 0 36

igaz. a józan elméhez nem tartozik az elköteleződés, csak a tanulmányozás, és a helyesnek belátott dolgok gyakorlati alkalmazása. vallási irányzattól függetlenül. aki vak elköteleződésért árulja a spirituális haladást, az hazudik és csapdát rejt. mármint aki pénzt és feltétlen bizalmat, kritikátlanságot kér, az tuti meg fog lopni és tönkre fog tenni. alap dolog, hogy kritizálhasd, próbára tehesd a vallási embereket és tanításokat, hiszen az igazi tudás olyan meggyőződés, amit minden szemszögből próbára tettél, és mindenhol megállta a helyét. innen tudod, hogy igaz. nyilván neked is értelmesnek kell lenned, hogy objektívan tudj vizsgálódni, és meg tudj különböztetni lényeges dolgokat a lényegtelenektől. mindenesetre a vakhitre biztatás nagyon gáz.

Előzmény: polária (31)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.14 -1 0 35

te nagyon el vagy tévedve. és valószínű nagyon buta vagy, hogy ilyen sokra értékeled a tudományt. biztos nehéz volt elvégezni a gimnáziumot is. neked sem magadhoz kéne hasonlítani a szentet. lehet számodra nagyszám a tudomány, nagy lépés lenne, ha tudományosan tudnál gondolkodni, de nem az a szenteknek. a vallás jogosan van azon a helyen, ahol van. csak a világi hülyegyerek fossa össze az egészet a felismerhetetlenségig, mert alap dolgokat nem tud meglépni.

Előzmény: MemetikaTan (34)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.06.14 0 0 34
Előzmény: polária (32)
polária Creative Commons License 2021.06.14 0 0 33

Kivétel nélkül minden vallás kereszt.Rejtvény.

Megpróbáltatás miképpen a Teremtés.

Esély és veszély.

Munka-késztetés.

Érdekeltség is : hozama miatt megéri dolgozni !

Nem az a megoldás ha az egyiket tuldicsérem,a konkurrenciát piszkálom,hanem hogy munkálkodom,mint amikor a gazda buzát keres a konkoly-táblában.

polária Creative Commons License 2021.06.14 -1 1 32

Kitiltattál a "szórakoztató " mémképtáradbol de te minden más topikban is nyomod a saját zombijézuska dumádat:.....

Nem vagy te mániákus ?

Előzmény: MemetikaTan (27)
polária Creative Commons License 2021.06.14 -1 0 31

A vallás a sok vallás és a JÓZAN ELME egyaránt szükséges !

Szintézisre törekedni :

-tudomány

-etika

-kultira

-vallás

-filozofia

Előzmény: Törölt nick (28)
kocka alakú robot Creative Commons License 2021.06.14 -1 1 30

hogy te ennyi év után se vagy tisztában a fórumozás szabályaival, az hihetetlen...

Előzmény: MemetikaTan (27)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.14 0 0 29

szerintem a vallás csak tanulmányozásra jó, semmiképp nem követésre. az ember elsősorban ember, minden valamivé válás csak elvesz belőle.

 

az ember szeret nyugodtan lélegezni. csak az a nézet jó, ami engedi, hogy akármikor nagylevegőt vegyél. én abszolut kényelmi szempontokat követek, és allergiás vagyok mindenféle korlátozó tényezőre, ha az ellentmond a belátásomnak. ha egy vallás engem meg akar változtatni, akkor indokoljon. enélkül meg takarodjon.

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.14 0 0 28

szerintem a vallás csak tanulmányozásra jó, semmiképp nem követésre. az ember elsősorban ember, minden valamivé válás csak elvesz belőle. pláne ha magad helyett vki megmondót kezdesz el követni. sok jó van a vallásokban, de gyakorlati igazolás nélkül a hit értelmetlen. ha valamit nem tudok azonnal gyakorlatba ültetni, az jel arra, hogy az haszontalan időpocsékolás.

 

a vallási követőkkel többnyire csak baj van. alig van békés vallás, vagy békés vallásos. sokszor rosszabb mint a politika.

 

szerintem a nagy büdös semmi van. amikor ettől eltérsz, azt a saját felelősségedre teszed. legyen az valami vallási hülyeség, vagy ateista, vagy akármilyen ítéletalkotó nézet.

onnan is lehet tudni, hogy ez igaz, hogy a dolgokat tisztán, objektívan csak a nagy büdös semmiből tudod szemlélni. a "valami előfeltevés" mindig torzít a látásodon.

Előzmény: polária (22)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.06.14 0 0 27

Igazán felruházhatták már volna  ZombiJézuskát a kitalálói, tehát a blablabia mese írói, valamelyik nála sokkal korábbi görög bölcs, vagy római államférfi írástudásával is, ha-már nem lett kvantumfizikus.

Előzmény: polária (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!