Keresés

Részletes keresés

specialist Creative Commons License 1 napja 0 1 1555

Nem fogtam fel támadásként. Pontosan erről beszélek én is, de sajnos a vegán propagandisták funkcionális analfabétizmusával nem tudok mit kezdeni. Én távolról sem arról beszélek, hogy a hosszú élet titka a hús, vagy növényi alapú táplálkozás, bármenyire is szerette volna a kis herceg ebbe az irányba a beszélgetést.

 

Előzmény: füegy (1553)
füegy Creative Commons License 1 napja 0 0 1554

Visszaolvastalak a témában, nincs vita köztünk, vérre menő biztos nincs ! 😉

 

A  hormonokat és egyéb gyógyszereket, úgy mint pl. antibiotikumok, amikkel tömik őket, a tartási módjukat, azokat fájlalom és én emiatt  eszem elég kevés húst.

Pontosabban most már csak csirkét, azt sem napi szinten. Ritkán halat.

Sokallom ezt is, de azt gondolom, ez még belefér.

 

 

Előzmény: specialist (1552)
füegy Creative Commons License 1 napja -1 0 1553

Azok életmódbeli történesek, úgy mint mozgás, társas kapcsolatok, szabadidős programok.

Valamelyik adón komoly film volt róluk.

 

Csak beszélgetni szeretnék, semmit ne fogjál fel támadásként. 🙂

Előzmény: specialist (1552)
specialist Creative Commons License 1 napja 0 0 1552

Az egyik. És a másik 8?

Előzmény: füegy (1549)
füegy Creative Commons License 2 napja -2 0 1550

"Alapállítása: kék zónákban élő emberek (tudod, akik a legtovább élnek a világon) nem vegetáriánusok, pláne nem vegánok, hanem omnivor táplálkozásúak. Kivétel nélkül."

 

Ezt kitől idézted? 

Előzmény: protkós proktológus (1544)
füegy Creative Commons License 2 napja -2 0 1549

"Összesen kilenc olyan tényezőt találtak, amelyek mind az öt helyszín lakóinak életében kiemelkedő helyet foglalnak el. Ezek közül – nem meglepő módon – az egyik a növényi alapú étrend. A világ ezen pontjain a 100 éves kort megért lakosok húsfogyasztása egész életük során, teljes étrendjük mindössze 2-5 %-át teszi ki. "

 

 

Előzmény: protkós proktológus (1544)
diákherceg Creative Commons License 4 napja -1 0 1547

eggyáltalén nem azt mondta..hogy ha a táplálkozásoddal IS szeretnél hozzájárulni a várható életkorod növeléséhez, akkor táplálkozz kiegyensúlyozottan, amibe beletartozik a hús..úgyhogy nem kell itt a vega propahanta..

Előzmény: protkós proktológus (1544)
Mr Reacher Creative Commons License 4 napja -6 2 1546

Nézz fel lécci a topik címére és a leírására.

Előzmény: protkós proktológus (1544)
Boarhunter Creative Commons License 4 napja -6 1 1545

Aki szerint a férfiak nem szülhetnek gyereket, az nem hangsúlyozza ki, hogy csak a nők szülhetnek...

Előzmény: protkós proktológus (1542)
protkós proktológus Creative Commons License 5 napja -3 0 1544

Alapállítása: kék zónákban élő emberek (tudod, akik a legtovább élnek a világon) nem vegetáriánusok, pláne nem vegánok, hanem omnivor táplálkozásúak. Kivétel nélkül.

 

Rátesz még egy lapáttal: ha tovább akarsz élni, akkor egészen biztosan nem a növényi alapú táplálkozás lesz a megoldás.

 

És végül turbó fokozatba kapcsol: táplálkozz kiegyensúlyozottan, amibe beletartozik a hús...

 

 

specialist Creative Commons License 5 napja 0 0 1543

ok, drága! 🤣🤣🤣🤣🤣

Előzmény: protkós proktológus (1542)
protkós proktológus Creative Commons License 5 napja -2 0 1542

Aki szerint a a húsevésüknek nincs köze a kék zónában lakók magas életkorához, az nem hangsúlyozza ki, hogy nem vegetáriusok...

specialist Creative Commons License 5 napja -1 0 1541

olvass már tovább te szerencsétlen...

 

"Csupán ez a tény, már elég lenne, hogy cáfoljalak, de akkor pontosan ugyanazt a primitív, reductio ad absurdum logikai hibát (nem ugyanazt, de legyünk belátóak) követném el, mint ami a gondolkodásodra jellemző."

 

érted, baszod? te hogy a faszba voltál képes elvégezni az általános iskolát? (elvégezted ugye?) ezért a két hozzászólásért pihentetted egy évig a regedet? a diákherceg nem volt elég autentikus, kellett egy pártoló "haver"?

 

Előzmény: protkós proktológus (1540)
protkós proktológus Creative Commons License 5 napja -2 0 1540

A lényeg azért átjött: a kék zónában élő emberek nem élnének annyi ideig, ha nem ennének húst...

specialist Creative Commons License 5 napja -1 1 1539

elnézésedet kérem, olyan emberekhez próbáltam szólni, akik képesek többszörösen összetett magyar nyelven megírt mondatokat elolvasni, és értelmezni.

 

neked ez nyilvánvalóan nem megy még.

 

Előzmény: protkós proktológus (1538)
protkós proktológus Creative Commons License 5 napja -2 0 1538

Ja, mi vagyunk a tízmillió gíevők országa. Meg a kék zónában azért élnek olyan sokáig, mert esznek húst. Hiszen ha nem ennének, nem élnének olyan sokáig. Logikus.

Édes Istenem, de nagy a te állatkerted...

🙏🏻

specialist Creative Commons License 5 napja 0 0 1537

Már a kérdésed is egy végtelenül leegyszerűsített butaság. De ok, eljátszom veled egy kicsit, hátha... Az úgynevezett kék zónákban élő emberek (tudod, akik a legtovább élnek a világon) nem vegetáriánusok, pláne nem vegánok, hanem omnivor táplálkozásúak. Kivétel nélkül. Csupán ez a tény, már elég lenne, hogy cáfoljalak, de akkor pontosan ugyanazt a primitív, reductio ad absurdum logikai hibát (nem ugyanazt, de legyünk belátóak) követném el, mint ami a gondolkodásodra jellemző.

Az, hogy kik élnek tovább, nem csak a táplálkozási szokásokon múlik. A táplálék minősége, (ez később lényeges szempont lesz a premisszámhoz, amire elkezdtél bután szalmabábozni) kiegyensúlyozottsága, a rendszeres testmozgás, a jól kezelt stressz, a jó alvás mind egyaránt fontos és még kell egy jó adag szerencse is.

Amit én állítottam, az csak annyi, hogy a margarin, illetve a növényi alapú, többszörösen telítettlen zsírsavakat tartalmazó olajok, mint a repce, napraforgó, kukorica, szója, stb) ipari úton, vegyszerekkel, hőkezeléssel előállított ultrafeldolgozott termékek, melyek rettenetesen egészségtelenek gyulladás és rákkeltő hatásúak. Természetesen vannak olyan növényi olajok, melyek biztonsággal fogyaszthatóak, mint pl a kizárólag hidegen sajtolt extra szűz olíva, vagy avokádó olajok. A legeltetett marhából származó vaj, a gí (ghee) az organikus állati zsiradékok bármelyike biztonságosan fogyasztható, ellentétben az ipari hulladéknál hízelgőbb jelzővel nem illethető növényi olajoknál.  

 

Ennyi volt az állításom, nem pedig az, hogy a húsevés, vagy a növényi alapú táplálkozás az egészségesebb a várható élettartam szempontjából, amire te próbáltál ironikusan terelni, sikertelenül.

Összefoglalva, ha tovább akarsz élni, akkor egészen biztosan nem a növényi alapú táplálkozás lesz a megoldás, ez a téma sokkal, de sokkal komplexebb annál, hogy ennyire primitív módon leegyszerűsítsük.

 

Ha a táplálkozásoddal IS szeretnél hozzájárulni a várható életkorod növeléséhez, akkor táplálkozz kiegyensúlyozottan, amibe beletartozik a hús, tojás, tej, mellett természetesen a zöldségek jelentős része, magvak, bizonyos gyümölcsök is. Szigorúan kerüld az ipari a feldolgozású élelemiszereket, az alkoholt, egészséges, organikus, teljes ételeket fogyassz, kerüld a cukrot, a magas keményítőtartalmú zöldségeket. vagy legalább is ügyelj, hogy ezeket mértékkel fogyaszd.

 

És még ez sem garancia, mert minél többet vizsgáljuk az emberi metabolizmust, annál inkább be kell látnunk, hogy nem létezik egy mindenre és mindenkinek, minden korban ideális diéta, irányt lehet adni, de egységes megoldás nincs. A jövő a személyre szabott étrend felé halad.

 

És itt jön képbe maga a veganizmus, (és fiatal nemezise, a carnivore diéta is ilyen) ami nem más, mint egy buta, leegyszerűsített reakció egy valós, létező problémára. A veganizmus nem étrend, hanem vallás, egy kortünet. Olyan korban élünk, amikor minden a szélsőségek felé van tolva és ebbe illeszkedik ez a csúcsán már szerencsére átbukott butaság is. Tele van az internet csalódott, kiégett, kiugrott vegánok beszámolóival, akik konkrétan belebetegedtek ebbe a hülyeségbe. És nem csak egyszerű, mezei vegánok beszélnek erről az átverésről, hanem olyan vegán gruruk is, akik karriert próbáltak építeni erre a bornírt baromságra.

Előzmény: diákherceg (1536)
diákherceg Creative Commons License 5 napja -2 0 1536

miért..nem halnak meg elöbb ??

Előzmény: specialist (1534)
diákherceg Creative Commons License 5 napja -2 0 1535

pontossan..borzaszto lene..ha beerdösülne..

Előzmény: ásítósmacska (1533)
specialist Creative Commons License 5 napja -1 0 1534

próbálj meg azzal ironizálni, amit írtam, mert ez csak egy szomorúan gyenge szalmabábozás a részedről. 

Előzmény: diákherceg (1532)
ásítósmacska Creative Commons License 5 napja -1 0 1533

Ausztriában, Bajorországban kifejezetten támogatják a hegyi legelőkön való állattenyésztést, mert a legeltetés miatt maradnak meg az ottani hegyvidékre oly jellemző alpesi legelők (Almwirtschaft). Legeltetés nélkül pár éven belül beerdősülne az egész....  Win-win helyzet. Van finom helyi tej- és tejtermék - és a természet is gondozottan megmarad. És persze sokaknak a megélhetése is így biztosított.

 

 

Előzmény: diákherceg (1529)
diákherceg Creative Commons License 5 napja -2 0 1532

a vegások előbb meghalnak..ebben igazad van..

Előzmény: specialist (1527)
diákherceg Creative Commons License 5 napja -2 0 1531

pontossan,, a helyi terméknék nem utazik ezerkilométereket az alapanyag..ezzel csak a sunyi nemzetközi vegás propaganda riogat https://m.hvg.hu/zhvg/20210510_Kutatok_szerint_fenntarthatobb_az_importalt_zoldseg_mint_egy_helyi_hus?fbclid=IwAR2KamKPcPpHWyebPIwnf2mbohqzAEu0MyIZ0QuYg0vQJwHgOWU7WkVumO8

Előzmény: ásítósmacska (1526)
diákherceg Creative Commons License 5 napja -2 0 1530

igen..a vegások miatt irtják az össerdőket..a vegások használnak pálmaolajat..

Előzmény: ásítósmacska (1526)
diákherceg Creative Commons License 5 napja -2 0 1529

pontossan..és a vajnál nemcsak a gyártási eljárást nem kell figywlembevenni..hanem az állaztenyesztes altál okotott károkat sem..amivel csak a vegások riogatnak..

Előzmény: ásítósmacska (1526)
Mazsola0070 Creative Commons License 6 napja -1 1 1528

Nyomják ezt a TV-ben is folyamatosan, ott még bólogat is a tehén a szöveghez (már hogy igaza van annak, aki mondja).

Előzmény: ásítósmacska (1524)
specialist Creative Commons License 6 napja -1 0 1527

Ez ma már nem vitatott, A magas hőkezeléssel, hidrogénezéssel, szolventekkel előállított margarin a többszörösen telítettlen zsírsavakat tartalmazó növényi olajokhoz hasonlóan (szója, kukorica, napraforgó, repce, etc) konkrétan méreg. 

 

 

Előzmény: ásítósmacska (1526)
ásítósmacska Creative Commons License 6 napja -1 0 1526

Tipikus parasztvakítás.

Nem csak azért, mert (bár ez vitatott) egészségtelen lenne, hanem az előállítás externáliái semmivel sem környezetkímélőbbek (SŐT!!!!), mint egy természetes tejzsírból készült vaj egyszerű előállítása. Ami gyakorlatilag helyi termék, nem utazik ezerkilométereket az alapanyag. 

 

https://szupermenta.hu/margarin-mania/

 

Viszi a pálmát egy fő alapanyag

A pálmaolaj a sütőmargarinok legnépszerűbb alapanyaga, amelyet minden termékben megtaláltunk. A húsz vizsgált termékből egy esetben található RSPO jelölés a csomagoláson, amely azt jelzi, hogy a pálmaolajat fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó forrásból szerzik be, vagyis a termelők és a környezet kizsákmányolása nélkül. Noha a dokumentációk szerint több termékben is felhasználtak RSPO jelölésű alapanyagot, a terméken ezt mégsem emelték ki.

Repceolajat szintén minden termék tartalmazott. Ez az összetételét tekintve egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag olaj elterjedt alapanyaga a majonézeknek, szószoknak, semleges ízének köszönhetően.

A harmadik leggyakoribb alapanyag a kókuszolaj, vagy kókuszzsír a margarin előállítás során. Ez a szobahőmérsékleten szilárd növényi zsír manapság nagy népszerűségnek örvend, a kozmetikai ipar és az élelmiszeripar is előszeretettel használja, bár nagyobb részben telített zsírsavakat tartalmaz.

A napraforgóolaj csak a negyedik legnépszerűbb alapanyag, mindössze 10 vizsgált termékben került felhasználásra, ami talán meglepő, hiszen étolajként rendszerint napraforgóolajat használunk a magyar háztartásokban.

 

 

Pont az olajpálma miatt irtják az esőerdőket. :(

 

Tegnapelőtti cikkből idézem:

https://wmn.hu/wmn-life/62528-ha-nem-alkalmazkodsz-akkor-mesz-a-levesbe--interju-jordan-ferenc-halozatkutato-biologussal

És azt mondják nekem: a boltban nézzem meg, hogy kókuszolaj van-e a termékben, amit meg akarok venni. Miről beszélünk? Miért nincs még feketelistán az olajpálma? Miért kell az utolsó talpalatnyi földet és az esőerdőt beszántani Délkelet-Ázsiában?

Előzmény: specialist (1525)
specialist Creative Commons License 2024.05.07 0 0 1525

azért van bőr a pofájukon az egyik legegészségtelenebb ipari hulladékot így propagálni. a margarin simán van olyan káros, mint a cukor, ha nem jobban.

Előzmény: ásítósmacska (1524)
ásítósmacska Creative Commons License 2024.05.07 0 1 1524

A minap ez a vega demagógia jött velem szembe egy óriásplakáton a Budafoki úton. Ez tényleg a Rama hirdetése lenne?

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=922926239835390&id=100063540673636&set=a.624127829715234

 

Mert a valóságot pont lehagyták az alsó képletről! Kissé helyesbítve:

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!