Keresés

Részletes keresés

Foteltábornok2 Creative Commons License 2022.12.11 -15 0 159

Itt van a temaban meg egy tartalom, ha benezel es erdekelne es meg idöd is van, akkor olvasd el >

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163198547&t=9136261

Előzmény: Bimborium (158)
Bimborium Creative Commons License 2022.12.11 -6 0 158

Az egyetemek ki vannak szervezve Alapitvanyokba, ki ellenörzi az allam reszeröl öket 

 

 

Na, most talaltam egy tegnapi index-cikket, ebben is szo van arrol hogy EU-s penzek ellenörzese amik az (a felsöoktatasnal ) Alapitvanyokhoz mennek , nincsenek kellökeppen megoldva EU-s keres ellenere sem, es itt  vannak a varhato EU-lepesek es EU-kifogasok  >

 

https://index.hu/gazdasag/2022/12/10/europai-bizottsag-unios-forras-integritas-hatosag/

 

PS.: valamelyik nap olvastam azt hogy a Parlament elfogadott egy olyan politikai nyilatkozatot, melyben valami olyan allna, hogy Magyarorszag kormany nem hagyja magat olyan allitolagos EU-s allitolagos kivansagokkal zsarolni, mel a csaladok, LMBTQ? meg menekültek stb-t temakört erintenek, de ebben a felsöoktatas nincs benne, igy nem ertem hogfy ezt az aranylag egyszerü ellenörzesi dolgot miert nem akarja az Orban-kormany megoldani (es itt ugye akkor az epitendö Fudan is az ellenörzesnel is a kepbe be is jönne, mely momentan meg az en ismereteim szerint nincs megoldva).

 

 

Előzmény: Bimborium (121)
Bromhold2 Creative Commons License 2022.12.07 -7 0 157

Most del ota csak hallgatom a hireket ha idöm van es itthon vagyok, most irtam rola hogy Nemetorszagban puccsot kisereltek meg de idöben elkaptak a puccsiatakat, fegyveres-eröszakos modon a nemet szöv. parlamentet, a Bundestagot akartak elfoglalni, egy nemet herceg vezette a puccsistakat, es van egy orosz oroszorszagi elettarsa is, aki szinten le lett kora reggel tartoztatva, mert a nemet szöv. allamügyesz nyomatekosan azazl vadolja hogy az orosz oroszorszagi nö segitett a puccsistaknak Oroszorszag kepviselöivel valo kapcsolat letesiteseben.

 

A nemet puccsista herceh lett volna az alalmfö, mar arbnyekkormany is volt, abban a szövetsegi igazsagügy miniszter egy AfD-s bitonö lett volna, aki nem is olyan regen meg az AfD kepviselöjekent listan bennt volt a Bundestagban mint kepviselö, most meg visszament a biroi szekebe.

 

Majd leesek a szkröl emiatt az oroszorszagi vonaltol, alig tudtam magam vissza tartani, hogy mashol ahol sok oroszorszagi es az EU.ban es Europaban is elö orosz is ir, hogy valami nagyon durvat es rondat ne irjak nekik.

 

Node azert vagyok annyira pragmatikus, hogy megvarom hogy  a  kihallgatasok eredmenyekent meg több  embert aki  ebben a puccsista haloban involvalva volt,  ebben a fegyverrel vegrehajtando eröszakos uton valo puccsban  mint resztevö  megtalalnak es öket is letartoztatjak (az osztrakoknal es az olaszoknal is volt az üggyel  kapcsolatban letartoztatas).

 

 

Tisztara egyesek ebben a nehez helyzetben   -amiben sokan elnek az inflacio es az energiavalasag miatt-    megzakkantak.

Előzmény: margarita402 (156)
margarita402 Creative Commons License 2022.12.07 0 1 156

Tehát van egy szimpla tagadás, meg egy sajtótájékoztató, ahol Scholz ugyanúgy katasztrófának nevezte az akkor még csak lehetséges háborút (mint ahogy az is), mint Johnson szerint később a már létezőt.:-) Hát, ez még nem meggyőző arra nézve, hogy borisunk hazudott. Scholz állítólagos kijelentésében szvsz az volt a lényeg, hogy ha már megtörtént a katasztrófa, legalább legyen gyorsan vége, nem arra irányult, hogy Ukrajnának legyen annyi, csak ugye a kettőt akkor nehéz lett volna szétválasztani. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy elhangzott ilyesmi, abban meg biztos vagyok, hogy nem csak ő gondolta így. No mindegy, valszeg sose fogjuk megtudni, hogy mi történt valójában.

 

Ami Merkelt illeti, nagyon érdekes, amit írsz róla.

Előzmény: Bromhold2 (155)
Bromhold2 Creative Commons License 2022.12.07 -7 0 155

No, utanna neztem, es valoban Johnson ezt a 24.-i orosz tamadas elötti allitolagos nemet kormanyvelemenyre mondta, a bibi csak ott van, hogy a nemet kormanynak a tamadas elött nem az volt az allaspontja az  amit Johnson itt allitott, ennek a Johnson (fake) allitasnak a nemet media utanna ment, es relevansan kimutatta hogy Johnson itt fakezott.

 

 

A háta közepére nem hiányzott (és most se hiányzik) senkinek itt Európában egy elhúzódó háború

 

Nemcsak elhuzodo de semmi fele haborut sem kivant Nemetorszag, es ez par nappal a febr. 24-i orosz tamadast megelözöen Scholz is mondta a moszkvai Putinnal valo targyalasainal, az azt követö sajtokonferencian is, espedig azt mondta hogy a mar hetek ota akkor tartott oroszorszagi fegyveres eröknek a fegyvernemeinek az ulran hatarhoz valo atcsoportositasa haboru celjara nemkivanatos, a haboru nem kivanatos, es nem eszkalalni kell az oroszoknak, hanem deeszkalalni, es  az Ukrajnaval valo differenciaikat diplomaciai uton targyalasokkal szükseges megszüntetni es nem haboruval.

 

Ennek a lenti linktartalmakban utanna nezhetsz hogy Scholz Moszkvaban rövid idövel az  Ukajna elleni  több mint ezer kilometeres fronton inditott orosz katonai tamadas elött mit mondott Putinnak, es a varhato orosz katonai tamadassal mint haboruval kapcsolatban miket mondott, a valosagban pont az ellenkezöjet annak  mint amit Johnson itt befakezott.

 

Hogy Oroszorszagnak területszerzesre ment a katonai tamadasa Ukrajna ellen ki, ez teljesen nyilvanvalo volt, az is, hogy az ukranok ennek ellent fognak tartani, hiszen nemhogy a donbaszi szakadar területek  a valosagban oroszorszagi fegyveres alakulatok altali ellenörzesebe nem mentek bele evekig, de meg a Krimen 2014. februat vegen kezdödö -szinten oroszorszagi fegyveresek altali megszallasa es az azt követ Orosz Föderacio altali benyeleset a Kimnek sem fogadtak el, espedig konzekvensen nem fogadtak el.

 

Merkel: na ja, Merkel allitolag nyilatkozott mostanaban -en ezt nem olvastam, nem is tudom hogy hol is keressem- es ebben allitolag azt mondta hogy a 2015.-ös menekültvalsagot nem jol kezelte, hogy mit ertett es miert a nem jol kezelesen azt en nem tudom, hogy itt  az energiahordozokkal kialakult valsagot erintette volna, azt en nem tudom, de egy biztos: az en megitelesem szerint Merkel mindig is hajlando volt a kormanytagokon atnyulni ha ezt szüksegesnek itelte meg, de  ugye az oroszorszagi Gazprom mar tavaly a 2. felevben nem töltötte a tulajdonaban (Gazprom-Germania & co) es a kereskedelmi kompetenciaval is rendelkezö orosz cegek tulajdonaban levö nagy  es nemet területen (es osztrakon) levö gaztarolokat, tehat itt Merkelnek mivel tavaly meg novemberben kormanyfö volt, kellett volna a csengönek szolnia,  es meg akkor is intezkedhetett volna, ha meg nincs meg a valasztasokat követö koalicios kormany, mert ugye a szekben decemberben is egy kicsit  meg Merkel ült, oszt ahogy több pelda volt arra, Merkel ha kellett  valoban pillanatokon belül atnyult a kormanytagokon, ehhez a nemet Alaptörveny lehetöseget biztosit, vagyis az alapjan minden kormanyvonalnak minden idöben  a meghatarozoja a nemet szövetsegi kancellar/kormanyfö,.

 

PS.: en pont ezert mert Merkel mindig is hajlando volt a kormanytagokon ha ugy latta hogy az szükseges- atnyulni,  mindig is Merkel parti voltam, vagyis egy kompetens allamvezetönek tartottam, de amit a 2. felevben tavaly honapokig mint aluszekonysagot mutatott, ellenere hogy egyertelmü jelek voltak itt arra hogy Oroszorszag beindult az energiahotdozokkal valo zsarolasi uton- no, mindezek ellenere Merkel honapokig a ra nem jellemzö becsukott szemekkel csak üldögelt nagy langyosan- ezt a magatartast en Merkeltöl nem ertettem.

 

Nagy hiba volt ez Merkel reszeröl, es maganak a CDU-reszeröl is. (Mar az is hiba volt  szerintem Merkeltöl, hogy hagyta hogy Söder ki legyen tolva a szöv.szinten inkompotens masik CDUstol aki aztan a CDU/CSU-nak a kancellar jelöltje lett, ma meg mar a kutya sem emlekszik ugye a nevere, bennt van a süllyesztöben a pali aki Södert kinyomta a jelölt szekböl.)

Merkel valoban ismerte Putint, es megis hagyta magat megvezetni,  minden esetre ez a latszat.

 

No, a linkek: az elsö a kozvetlen reagalas nemet reszröl a Johnson fele fakezasra, abban van egy szövegreszben egy link, lennt beteszem, ha arra ramesz, akkor eljutsz az orosz febr. 24-i tamadast csak par nappal megelözö Scholz moszkvai latogatasarol valo hirhez, benne Scholznak  a Putinnal közös sajtokonferrenciat mint video is mutato tartalomhoz, no akkor >

 

https://www.spiegel.de/ausland/ukraine-krieg-boris-johnson-behauptet-deutschland-habe-zeitweise-schnelle-ukrainische-niederlage-favorisiert-a-8d2d7852-66bb-48ef-aef0-61789b201864

 

 

Auch ein Besuch von Bundeskanzler Olaf Scholz (SPD) bei Putin blieb erfolglos. …

 

Ebböl ^ a tovabbvezetö linkbol aztan az ottani cikkben levö Scholz moszkvai latogatasat erintö tartalombol idezet >

 

 

Bundeskanzler Olaf Scholz (SPD) hat den russischen Präsidenten Wladimir Putin in einem direkten Gespräch zu einem umfangreichen Dialog über den Konflikt zwischen der Ukraine und Russland aufgerufen. ťLassen Sie uns diese Dinge im Wege des Dialogs weiter bereden. Wir dürfen nicht in einer Sackgasse enden, die wäre ein UnglückŤ, sagte Scholz in Moskau. Er sehe keinen vernünftigen Grund für den russischen Truppenaufmarsch an der Grenze zur Ukraine. Deswegen sei nun Deeskalation gefragt.

Előzmény: margarita402 (149)
Wic Creative Commons License 2022.12.07 -5 1 154

gondolom minden másod picurka.

 

Gyakran fantáziálsz más férfiak nemi szervéről? És azzal, hogy másokét picurkának képzeled, a sajátodat próbálod képzeletben nagyobbnak beállítani?

:DDD

Előzmény: Minek erőlteted vidéki? (152)
Wic Creative Commons License 2022.12.07 -5 1 153

Na mesélj, miről van szó, miért akarsz találkozni velem?

Ha ezt nyíltan nem mered felvállalni, akkor vagy verekedni akarsz, vagy ismerkedni.

Engem egyik se érdekel.

De egy PFT-n, nyilvánosan szívesen találkozom veled, ugyanúgy, mint bárkivel eddig, legyen az kormánypárti, vagy ellenzéki.

Előzmény: Minek erőlteted vidéki? (151)
Minek erőlteted vidéki? Creative Commons License 2022.12.07 -1 1 152

Megint csak szájban vagy nagy, gondolom minden másod picurka. Szánalmas az a nagy arcod, a net biztos védelmében.

Előzmény: Wic (150)
Minek erőlteted vidéki? Creative Commons License 2022.12.07 -1 1 151

Mindjárt gondoltam, te "férfi". Elmaszatolod. Tudod miről van szó, de félsz.


Na ennyit rólad, te "férfi"! Sok sikert ki tudja milyen kapcsolataidhoz! Kisebb arccal nem esnél folyton a pofádra, te kis netenhős!

Előzmény: Wic (147)
Wic Creative Commons License 2022.12.06 -3 1 150

Persze, egy szánalmas kis senki ez...

Nem vállalná magát nagy nyilvánosság előtt.

Valószínűleg azért foglalkozik mások szexuális életével, mert neki nincs olyan.

:))

Persze az is lehet, hogy partnert keres a feltételezése alapján, de ezzel megint csak mellé nyúlt, mivel férfi vagyok és a nőkhöz vonzódom (illetve nem nőkhöz, hanem egyetlen nőhöz, aki az életem értelme, már több, mint 30 éve), mint az közismert azok előtt, akikkel már találkoztam a fórumról egy-egy PFT-n. Sőt, már nagypapi vagyok, majd másfél éve.

:))

Előzmény: Bromhold2 (148)
margarita402 Creative Commons License 2022.12.06 -1 1 149

A háború elején volt.

 

 

Egyébként biztos vagyok benne, hogy nem ő volt az egyetlen, aki valójában így gondolta. A háta közepére nem hiányzott (és most se hiányzik) senkinek itt Európában egy elhúzódó háború, amikor még ki se lábaltunk a kétévi covid-válságból.  Ez is az igazsághoz tartozik, csak ugye vannak más, fontos szempontok is. Szerinted mennyire reális az, hogy ha még Merkel a kancellár, akkor talán ki se tört volna a háború, képes lett volna diplomáciai úton megoldani?

 

Nagyon cuki az unokád.:-)

Előzmény: Bromhold2 (138)
Bromhold2 Creative Commons License 2022.12.06 -7 1 148

Na ja, en mar korabban is beszelgettem a nick kollegaval (egyszer meg egy segitsege apropojan irtam is egy kis vers-szöszenetet a probaüzem probaüzemeröl :-)), es en nem ertem hogy Te mit foglalkozol masnak az altalad velelmezett szexualis orientaciojaval, mindenkinek mindegynek kell lennie hogy mas felnött a negy fala között mit csinal ha a jogszabalyokat betartja.

 

PS.: de mentsegedre legyen mondva nem Te vagy az egyedüli ilyen aki mas felnöttnek a szexualis eleteben kutakodik, a kisgyermekes topikban is vannak hozzad hasonlok elegen.

 

Hogy valaki udvarias, az meg nem jelent ferfiatlansagot, nem az az igazi ferfi aki üt es vag es legyalogol mast,.

 

Egyebkent a nickvalasztas az valamihez kötödik, itt a gyermekekkel valo közös  mesenezeseihez, egy Apanak ez termeszetes mint az adott esetben, nekem volt egyszer regebben peldaul a bumszli kutyankra  -akit nagyon szeretünk habar mar öreg  es kicsit kenyelmes de egeszseges-  asszocialva egy kutyus nickem, voltam is  -nekem erthetetlenül-  emiatt szekalva, szoval en egyeseknek a felfogasat nem ertem, valoban, a Tiedet sem.

 

PS.: ha jol futottam most at a tegnap ota irottakat, akkor en nem ajanlom a kolleganak egy Veled valo talalkozast, mert Te nagy valoszinüseggel visszaelnel a talakozas soran megszerzett infokkal, es amit mondana azt Te ugysem hinned el, Te belemagyaraznal meg oda is valamit amibe nem kell, ezt nekem az eddigi tartalmaid mutatjak, meg akkor is ha azok a tartalomszamok eleg kevesek.

 

 

Előzmény: Minek erőlteted vidéki? (145)
Wic Creative Commons License 2022.12.06 -4 1 147

Persze, bármikor szívesen találkozom veled.

Ott a PFT topik, indíts egy találkozót.

 

Amúgy nyilván csak ez az egy nicked van, ki lenne az a barom, aki feltételezné, hogy annak az agyhalott idiótának vagy a sokadik nickje, aki csak ilyen módon mer burkoltan (vagy időnként kevésbé burkoltan) buzizni egy jóízűt...

 

Előzmény: Minek erőlteted vidéki? (146)
Minek erőlteted vidéki? Creative Commons License 2022.12.06 -2 1 146

Szerintem akinek egy nickje van, az nem feltételezi másról, hogy annak több van. Nem mellesleg féreg aki mondja. Egy héten elteltével (csak mert sokat dolgozom, itt szarakodni sincs sok időm), akármikor állok rendelkezésedre. Gondolom "férfiként", bármikor helytállsz a szavaidért, face to face.

Előzmény: Wic (137)
Minek erőlteted vidéki? Creative Commons License 2022.12.06 -2 1 145

Az a fiú, nem annyira határozottan erős férfi. Még abban sem biztos, hogy a férfiakat szereti vagy a nőket. Nyitott is ilyen topikot, most is megtalálhatod. Én nem keresgélem, de tudok róla, már betették, párszor.

 

Szerintem nem az ő alamuszi nyuszi típusát nevezik férfinak.

 

Előzmény: Bromhold2 (135)
Wic Creative Commons License 2022.12.06 -2 0 144
nagymagyaroksalja Creative Commons License 2022.12.06 -2 0 143

77 eves ven zember vagyok   a 2 gyerekeimet is komalom de csak a 6 unokam tud szorakoztatni       babazsebi

Bromhold2 Creative Commons License 2022.12.06 -7 0 142

Mint minden kisgyerek :-)

 

No, elbucsuzom, majd estefele benezek ha idöm lesz.

Előzmény: Wic (141)
Wic Creative Commons License 2022.12.06 -3 0 141

Nagyon cuki... :)

Előzmény: Bromhold2 (140)
Bromhold2 Creative Commons License 2022.12.06 -7 0 140

 

Ja, neha a szivar valoban egy  szivar (Freud) :-), a legegyszerübb-legkezenfekvöbb  magyarazat van.

 

 

gyerekeimmel nagyon sok Micimackót néztünk

 

 

Mi is :-), itt egy regebbi kepen az elsö unokammal a terdemen eppen nezünk egy mesefilmet, egyszer jo regen ezt a kepet mar betettem, aztan kivetettem, de most mar bennt hagyom :-) >

 

 

 

Előzmény: Wic (136)
Wic Creative Commons License 2022.12.06 -4 1 139

Es ja, ez ahogy irtad az LNG-terminalok telepitese valoban el lett aludva, 

Ami amúgy nem is baj, hisz a tengeri, úszó terminálok durván környezetrombolóak. Nem véletlenül tiltakoznak ellene az ottani rákhalászok..

Előzmény: Bromhold2 (138)
Bromhold2 Creative Commons License 2022.12.06 -9 0 138

Ez a Johnson fele velelmezes ha jol emlekszem, akkor volt meg amikor a szakadar területeknek az elismerese lett, meg a 24.-i tamadas elött, ekkor lett a NS-2 üzembe helyezese is jegelve, tehat a meg a tamadas elött.

 

LNG-terminalok: most fog napokon belül az Unipernek az egyikje Wilhelmshavenba befutni, es meg iden masik kettö is (Brausbüttelbe es Lubminbe), aztan 23-24 forduloja környeken talan meg 2 vagy 3. Es ja, ez ahogy irtad az LNG-terminalok telepitese valoban el lett aludva, mert a szen-es atomenergia kivaltasara lett meg extra atmenetileg az NS-2 epitve, es itt is valoban mindenen  -EU-ellenkezes dacara- keresztül lett ez nyomva, no aztan jött a kijozanodas ( az volt a terv hogy az NS-2-ön kesöbb valami mas legnemü anyag jön, nem a földgaz, szoval itt nemetorszag alaposan be lett etetve az oroszoktol).

 

Ez az allitolag gigantikus fegyverkezesi program valojaban a nemet fegyveres eröknek az allapotahoz kepest nem nagy szam, momentan meg löszer sincs nagyon,  es jopar fegyvernem van ami valoban a beka segge alatt van (legierö meg a tengereszet), es ugye nincs is sorkatonai szolgalat, es a vagy 200 mrd jopar evre van, vagy 5-6 evre, oszt ahogy az utobbi evtized szokasa van, megint ennek a tizede majd tanacsolasra fog elmenni, most par napja ment lambrecht Lindnerhez hogy a löszerre extra penz, oszt Lindner nyilvanosan leintette, hogy ugyan mar, ott van a 200 mrd, abbol legyen tervezve.

 

Nem tett hot Merkelnek az a vonala, hogy nöket tett oda hadügyesnek (ez mar a 3. nö, a Lambrecht), ogaz hogy egy miniszter az egy politikai funkcio/szek, node mar ha egyaltalan valamihez nem ert, akkor mar megse megy az hogy allandoan milliok vannak tanacsolasra kiadva.

 

A 200 mrd az inkabb a nemet hadiiparnak szol, mint hogy most valami marha nagy hadsereg lenne felepitve, nem, erröl szo sincs, iden meg a NATO-tagallamok altal par eve vallalt 2% sem lesz meg, es ha igy megy, akkor meg jövöre sem.

 

Bocs, de nem nagyon hiszek abban, hogy egy nép gyökeresen  meg tud változni.

 

A poroszok voltak a militans -es valoban nagyon fegyelmezett stb-  resz, de Nemetorszag nem csak poroszokbol all :-)))

 

Akkor már inkább a közös európai hadsereg, lehetőleg kiküszöbölve a német dominanciát.

 

Nemet katonai dominencia nincs ma Europaban vagy az Europai Unioban, hogy közös europai hadsereg? Na ja, az EU-nak akar Macron egy közös hadsereget -ami eddig le lett intve-, es termeszetesen Macron ezt francia domonanciaval akarja :-)

 

A franciaknak es Nemetorszganak van valoban erös hadiiparja (a nemet eddig  nemigen gyartott nagy  belföldi megrendelesek hianyaban sokat a Bundeswehrnek), Scholz itt irt az aranylag egyseges technikara valo törekvesröl,  no itt fognak megint a franciak is ezzel az igennyel fellepni, ugyhogy en magam boritekolnam azt hogy ez a ket azonos igeny a vezetesre  meg azonos technikara egymast legyengiti/semlegesiti, oszt marad egy kis modernizalas mellett csak az hogy a NATO-ra van tamaszkodva a vedelemnel.

 

(Megy egyebkent mostanaban a Nemetorszagra valo köpködes, sokszor alaptalanul is meg csak a nagyvilagba valo allitasokkal is, talan par hete is az eredetben  közepiskolai törtenelemtanarnö Maria Asszony -aki a Terror hazanak a nagyfönöke-  kijelentette a hasara ütve csak hogy Scholz ellen a nemet allamügyeszseg vizsgal, eljaras van folyamatban Scholz ellen, oszt ez nem igy van. összekeverte Scholzot Kurz-cal, a volt osztrak kancellarral, aki ellen valoban folyik ügyeszsegi vizsgalat az osztrakoknak . Ez az allitas ami nem passzentos, abban volt amikor kijelentette hogy Nemetorszag megszünt :-), meg nevettem is volna ezen, ha a nö nem a Terror Hazanak lenne a vezetöje, es mar jo par eve ugye.)

Előzmény: margarita402 (130)
Wic Creative Commons License 2022.12.06 -4 1 137

Látom, egy gyáva kis féreg vagy, és a fő nickeden nem mersz jönni.

Előzmény: Minek erőlteted vidéki? (133)
Wic Creative Commons License 2022.12.06 -4 1 136

A magyarázat egyszerű a névre: gyerekeimmel nagyon sok Micimackót néztünk, és Zsebibaba az egyik kedvenc karakterem (Tigris a másik).

Abban az időben, amikor készült a nick, volt egy kaanga nevű fórumozó. Kanga pedig Zsebibaba anyukája a mesében. És ekkor lett zseebibaba, ezért a két "e" betű. :)

Előzmény: Bromhold2 (135)
Bromhold2 Creative Commons License 2022.12.06 -7 1 135

Nekem a volt nicknev tetszik :-), a baba-utan gondoltam a nemet, de a zseb-(ee) utan meg a tele penzzel zseb is lehet :-), tehat egy nönemütöl adott becenev, igy több motivaciobol is lehetett a nicknevnek a valasztasa, mindegyiknek helye van.

 

PS.:  ahhoz hogy egy ferfi lazan kezeljen egy ilyen becenevet -ha ez az volt valakitöl ra-, ahhoz nagy magabiztossag  meglevösege kell, altalaban a valoban erös egyenisegü ferfiak nyugodtan ezt megengedhetik maguknak,  es nem kell ezen meglepödni, mi majd 50 eve vagyunk hazasok, es en tudom hogy miröl beszelek :-)

 

Nalunk a Papa - a ferjem-  is egy nagyon arös ferfias egyeniseg, az ilyen ferfiak jol türik a szinten erös egyenisegü es hatarozott nöket, meg akkor is müködik egy hazassag ha a nö nem eppen nagy mindenkeppen  csak harmonia legyen hivö, hanem ha valamiben van egy allaspontja, ahhoz tartja  is magat (termeszetesen a nö tudja hogy hol az a hatar amikor befogja a szajat :-) mert ertelmetlen dolgokon nem kell vitazni, de a legtermeszetesebb hogy esetekben - de nem a valoban fontosakban- különfele az allaspont).

 

(Regebben -jopar evvel ezelött erröl egy masik topikban temaztunk, de ma mar gondolom mas a felfogasbol vagy a szocializaciobol eredö elvaras egy ferfinak egy nö fele, avagy egy nönek egy ferfi fele olyan esetre hogy tartos kapcsolat -mindegy milyen kötödes-nevvel- legyen.)

 

PS.: de ebben nem akarom az eszt osztani -ahogy itt a forumon ezt szokas irni-, mindenki maga gondolja es tudja azt  hogy kivel tud hosszu evekig együtt elni,

Előzmény: Minek erőlteted vidéki? (133)
nagymagyaroksalja Creative Commons License 2022.12.06 -3 1 134

mucsarol irsz ?

Előzmény: Minek erőlteted vidéki? (133)
Minek erőlteted vidéki? Creative Commons License 2022.12.06 -1 2 133

A férfi a döntő többségnek valami más.

Előzmény: Wic (127)
nagymagyaroksalja Creative Commons License 2022.12.06 -3 1 132

marx azert nemet IS volt      1848      es meg ma is komenizmust almodnak egyesek          nem tudom mi van a nemet levegoben de az nem koser 

Előzmény: nagymagyaroksalja (131)
nagymagyaroksalja Creative Commons License 2022.12.06 -2 1 131

abszolute a lenyegre tapintottal           gondoljunk csak a 30 eves haborura         luther kiszogezi a nem is emlekszem hany pontjat hogy romat a papat lenyomja es par ev mulva egesz europa langban all a 0. europai vilaghabpruban       az eredmeny az ami azota tobbszor megismetlodik a legnagyobb vesztes nemetorszag , a fele nemet nep legyilkolva , ezewr kis nemet allamra szakadva .............     a nemetek jo kereskedok de ok mindig haborukat akarnak megnyerni de mindegyuiket elvesztik              a nemet kereskedonek jo katonanak HULYE       aldi  pennymarket lidl     mercedes audi stb      okos nep de BUTA

Előzmény: margarita402 (130)
margarita402 Creative Commons License 2022.12.06 -3 1 130

Igen erős fordulat ahhoz képest, hogy Boris Johnson szerint Scholz a háború kitörésekor még Blitzkrieget óhajtott, teljes ukrán megadással...Mondjuk, épp elkészült a Nord Stream 2, magasról leszarva minden tiltakozást, nem csoda, ha fájt rádöbbennie, hogy Németország mégse lesz fél Európa gázelosztója. Sőt, alighanem kénytelen lesz búcsút inteni az orosz gáznak (nagyrészt meg is történt, bár erre rá is segítettek "valakik"), LNG-termináljai pedig érdeklődés hiányában nem épültek.

 

Ami a nemrég bejelentett gigantikus fegyverkezési programot illeti,  a múlt ismeretében számomra nem túl megnyugtató, hogy Németország kíván egész Európa őre lenni. Még ha igaz is, hogy a kontinensnek egyszerűen nincs saját ereje megvédeni magát... Bocs, de nem nagyon hiszek abban, hogy egy nép gyökeresen  meg tud változni. Akkor már inkább a közös európai hadsereg, lehetőleg kiküszöbölve a német dominanciát.

Előzmény: Bimborium (126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!