Keresés

Részletes keresés

questt Creative Commons License 2024.05.14 0 0 48

Mészáros a  stróman  megbízásából tette,  még nem eléggé duzzadt a dagadt és családja zsebe.

 

 

Üzlet

Szabad Európa: Mészárosék valótlan tartalmú jegyzőkönyve kkel adhattak át vasúti fejlesztéseket 

 

Forbes 2024. máj 14.

 

 

Valótlan tartalmú, de legalábbis a kivitelezői szerződésnek nem megfelelő dokumentumok alapján vehette át az állam 2021 végén Mészáros Lőrinc cégétől a GSM-R vasúti fejlesztés optikai hálózatát több szakaszon is.

Mi történt? Valótlan tartalmú, de legalábbis a kivitelezői szerződésnek nem megfelelő úgynevezett készre jelentési dokumentumok alapján vehette át az állam 2021 végén Mészáros Lőrinc cégétől a GSM-R vasúti fejlesztés optikai hálózatát több szakaszon is – legalábbis erre utalnak a Szabad Európa birtokába jutott dokumentumok és részben nyilvánosan is elérhető információk.

Miről van szó pontosan? A GSM-R fejlesztés lényege, hogy a fontosabb magyar vasútvonalak mentén a MÁV számára saját kommunikációs rendszert hoznak létre. Ez két részből áll: egyrészt egy nagy teljesítményű optikaikábel-hálózatból, valamint egy csak ennek felhasználásával működni képes mobiltelefon-hálózatból. Ezek révén nemcsak a mozdonyvezetők tudnak sokkal gyorsabban és biztonságosabban kommunikálni az egyes állomások szolgálattevőivel, de a mozgó vonatok és a biztosítóberendezések, váltók között is javul a kommunikáció, ami nagyban növeli a vasúti biztonságot.

Kontextus. A rendszer kiépítésére még 2018-ban írtak ki közbeszerzést, ezt az R-KORD Kft. és az i-Cell Mobilsoft Zrt. konzorciuma nyerte meg. Az R-KORD Kft. Mészáros Lőrinc cége. A beruházás eredeti értéke 58,85 milliárd forint lett volna, és részben uniós forrásból valósult volna meg a 2014–2021-es hétéves költségvetés terhére. Ezért nem volt mindegy, mikor fejezik be. A beruházás végül késve, csökkentett műszaki tartalommal, a tervezetthez képest drágábban és eltérő finanszírozással, csak állami zsebből valósult meg.

.....

questt Creative Commons License 2024.05.13 0 0 47

Mészáros Lőrinc luxusszállodái bilikre és WC-kefékre is állami támogatást kértek

 

2024. május 9. 8 perc Erdélyi Katalin

A Kisfaludy-program keretében az állam 2020-ban nagyjából 200 milliárd forint közpénzt osztott szét turisztikai fejlesztésekre a Covid által sújtott szektor megsegítésére.

 

Ebből a pénzből Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest Hotels Zrt. közel 18 milliárd forintot kapott a szállodái fejlesztésére. A Transparency International Magyarország hosszas pereskedés után megkapta a támogatási papírokat, és a többezer oldalnyi dokumentumhoz hozzáférést biztosított az Átlátszónak. Az iratok többsége nem túl érdekes, de megérte átnyálazni őket.

 

Kiderül belőlük, hogy bilikre és WC-kefékre is kértek állami támogatást Mészáros Lőrinc szállodái – de nem kaptak, mert túl olcsó termékeket írtak be a költségvetésbe.

pici mici a pók Creative Commons License 2024.04.09 0 0 46

kikerem magamnak hogy nyereszkedne.  Ez teljesen keresztenyi akcio volt :-)))

 

  • A 2010-es választások után az Orbán-kormány tervei tiszták, világosak voltak, és be is váltak. Határozott cél volt ugyanis, hogy ne csak a külföldi tulajdonú, multinacionális vállalatok tudjanak Magyarországon fejlődni, hanem a magyar vállalkozók is kiteljesedhessenek. Ez egyben óriási rizikó volt, hiszen ha a gazdasági élet szereplői túlságosan megerősödnek, azok veszélyessé is válhatnak a regnáló kormányra, de ezt felvállalták, hogy egészséges hazai-nemzetközi viszonyokat teremtsenek a versenyszférában.
selekt Creative Commons License 2023.05.31 0 0 45

Mészáros Lőrinc nem tagadhatta meg azt a 6 millió eurót Mészáros Lőrinctől

Gazda Albert üzlet május 31., 16:48

 

 

Mészáros Lőrinc bankjától vett fel hitelt Mészáros Lőrinc szállodalánca – írja a hvg.hu.

 

A Hunguest Hotels 3,4 millió forint veszteséget hozott össze 2022-ben, a cég éves beszámolója szerint az adózás előtti nyereség 3 millió forint volt, azonban 6,5 millió forint adót be kellett fizetniük, így ment le mínuszba a mérleg.

A vállalat 99,99 százalékos tulajdonosa a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Global, a maradék 0,01 százalékos tulajdonrész a tapolcai önkormányzaté.

Az is kiderül a beszámolóból, hogy a NER szuperbankjába beolvadt MKB-tól – amelyben Mészárosnak szintén részesedése van – 6 millió euró hitelt vett fel a szállodalánc úgy, hogy havi törlesztőrészletek helyett az adósságot a cég osztalékából kell fizetni, ami most nem volt. A szintén az MBH alá került Takarékbanknál 11, az MFB-nél 11,5, az OTP-nél 12,8 millió eurós hitele van a cégnek, a legnagyobb összeget viszont az Erstétől vették fel, a 46,2 millió eurós keretből 39 millió eurót, vagyis 14,4 milliárd forintot hívtak le...

 

"Mészáros Lőrinc nem tagadhatta meg azt a 6 millió eurót Mészáros Lőrinctől" stróman  gazdája nem is engedné!

Spy der Man Creative Commons License 2023.05.19 0 0 44

Ugyan min nem?

 

Emberek élete, környezet állapota , minőségi munka? akkor nem lehet ujra palyzni es nyerni megijnt es megint es megint...

 

Feljelentést tesz a DK, miután a MÁV kiakadt Mészáros Lőrinc cégére

 

 

https://index.hu/belfold/2023/05/19/meszaros-lorinc-vasut-mav-demokratikus-koalicio-vasutepites/

 

A betonacél szerkezetet egyenként meg kell építeni, ami nyilván nem kevés idő. Enélkül elég zsaluzni, és öntheted a betont. Más kérdés, hogy ez a rezgéstől néhány év alatt tönkremegy, egyszerűen szétporlad, és kezdheted elölről az egészet” – mondta a SZER egyik forrása.

 

 

A MÁV amiatt is panaszkodott, hogy az építkezések után több esetben hulladék, veszélyes hulladék, „balesetveszélyes körülmények” maradtak, ami nagyon szúrja a lakosság szemét.

 

 

 

A MÁV bepanaszolta Orbán barátja, Mészáros Lőrinc cégét, amely sok helyen kihagyta a vasat a vasbetonból, és felmerülhet, hogy siralmas minőségben, akár balesetveszélyesen újíthatott fel vasúti pályaszakaszokat állami tízmilliárdokból” – írta sajtóközleményében a Demokratikus Koalíció.

 

  • A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz amiatt, mert az ország leggazdagabb embere már úgy lophat, hogy azzal emberek életét sodorhatja veszélybe. Miközben a fideszes milliárdosok abból gazdagodnak, hogy már a vasat is kilophatják a vasbetonból, addig az orbáni infláció miatt a magyar emberek fizetéséből és nyugdíjából már a megélhetésre is alig telik. Amíg Orbán barátai már teljesen nyíltan zsebelhetik ki a magyar államkasszát, addig a magyarok lassan nyomorba süllyednek. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek

 

– jelentette ki Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője, az Igazságügyi Bizottság alelnöke.

questt Creative Commons License 2023.04.17 0 0 43

Kémbank: az egyik leggazdagabb magyarnak is fáj a szakítás

 

Forbes 2023. ápr 17. 

 

A kormányközeli gazdasági birodalomra, Mészáros Lőrinc bankjára is számíthatott a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB), amiből csütörtökön lépett ki a magyar kormány.

 

 

Amikor tavaly tavasszal az OTP úgy döntött, hogy megszünteti az NBB számláit, a pénzintézet a miniszterelnök régi barátjának, Mészáros Lőrincnek a résztulajdonában álló MKB Banknál talált menedéket, itt tudott pénzügyi tranzakciókat lehetővé tevő számlát nyitni – írta meg a Direkt36.

 

 

Az elmúlt egy évben az Orbán-kormány vált a bank legfőbb támaszává, miután azt az Ukrajna elleni háború miatt magára hagyta minden más kelet-európai tagországa, és zár alá került a forrásainak egy jelentős része is.

 

Spy der Man Creative Commons License 2023.04.06 0 0 42

Es mar szánalom a köbön, de hat bulvar jobbagynepnek ez kell..

 

Mészáros Lőrinc cége megbízta Várkonyi Andrea cégét, hogy bízzon meg egy kommunikációs ügynökséget, hogy dicsekedjen el vele, milyen eszetlen mennyiségű pénzt szedett össze tavaly

 

Zacc Belföld Gazdaság

2023. április 05. – 17:44

 

Közleményt kapott a Telex egy kommunikációs ügynökségtől, már a subject is szinte túl szerény, A VÁLSÁG ELLENÉRE KIROBBANÓ FORMÁBAN AZ OPUS, írják csupa nagybetűvel Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc óriáscégéről (ide tartozik egyebek mellett a Hunguest, a Balatontourist, a Tigáz, a Titász vagy a Mészáros és Mészáros építőipari cég) egy elég zűrös, inflációs, rezsiemeléses év után, amit a pusztán piacról élő cégek nagy része eléggé megszenvedett.

 

„A Vállalatcsoport 2022. évben átlépte az 1000 milliárd forintos mérlegfőösszeget, jelentősen növelte árbevételét, és a gazdasági nehézségek közepette is megőrizte eredményességét”, írják. „Az energiaválság sújtotta világpiaci környezetben csaknem megduplázta nettó árbevételét és üzemi eredményét, konszolidált mérlegfőösszege pedig csaknem ötödével nőtt. Teljes átfogó eredménysoron 22,2 milliárd forint nyereséget ért el”, áll a közleményben.

csórhatpuszta Creative Commons License 2023.03.01 0 0 41

Még a moslékosvödör is közpénzből lesz Mészárosék közpénzből épült éttermében Hírszerkesztő|2023.02.28 luxusfideszesekközpénzétterem+ 2 címke

 

 

A mi pénzünkből fizetik vécékefetartót, a tamponos kukákat, az automata kávéőrlőt, a hűtőket, a szekrényeket, a tűzhelyeket is és a moslékgyűjtőt is.

 

A turisztikai attrakciónak nevezett projektet egyébként több mint 1 milliárd forintért Mészárosék családi cége kivitelezte – írta meg az RTL.hu.

 

Igazi közpénznyelőnek bizonyult az a turisztikai fejlesztési projektnek nevezett akció, amit a pártállami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) folytat Felcsúton. Érdekes módon mindig úgy járnak el, hogy a helybéli miniszterelnök gázszerelő haverjának kedvében járjanak.

Spy der Man Creative Commons License 2023.02.24 0 0 40
questt Creative Commons License 2023.01.08 0 0 39

A tipikus magyar milliárdos nem vett fel tavaly osztalékot, nem úgy Mészáros Lőrinc 

 

 

 

A Forbes legfrissebb gazdaglistáját a 60 év körüli férfiak dominálják, vagyonukat a háború ellenére is tudták növelni, az osztalékok felvételével azonban csínján bántak – áll a lap friss cikkében, amely öt pontban foglalja össze azt, amit az átlag magyar milliárdosok 2022-es évéről tudni lehet. 

 

A stróman gazdájának minden fillér kell.... az ingyen ebédtől kezdve....

Spy der Man Creative Commons License 2022.12.11 0 0 38

Orban vej is terjeszkedik a Meszaros bank kolcsonen

Előzmény: NoNickNo (37)
NoNickNo Creative Commons License 2022.11.02 0 0 37

RTL.hu: Tihany egyik legjobb fekvésű ingatlanát veszi meg a Mészáros család Terjeszkedik a milliárdos vállalkozó az óvári dombon.

 

Fotó: MTVA/Molnár-Bernáth László - szmo.hu
2022. november 02.

Tihany egyik legjobb fekvésű földjének újabb darabja kerülhet teljes egészében a Mészáros családhoz – tudta meg az RTL.hu.

Az óvári dombon fekvő telket érintő megállapodás szerint az 5484 négyzetméteres ingatlannak nagyjából a 15 százalékát vásárolja meg ifjabb Mészáros Lőrinc.

 

O1G kiszemelte, a stróman megveszi!

NoNickNo Creative Commons License 2022.10.27 0 0 36

Újrakezdik a Mészáros-gyerekek cége ellen indított kormányhivatali eljárást 

 

 

2022. október 27.  3 perc

       

KIS ZOLTÁN

 

 

Nem született érdemi bírósági döntés az úgynevezett „fehér út” ügyében szerdán.

 

A Budapest Környéki Törvényszék ugyanis új eljárásra kötelezte a Pest Megyei Kormányhivatalt az Érd és Sóskút közötti útszakaszon leterített meszes föld miatt indult közigazgatási eljárásban – tudta meg az Átlátszó.

Eközben a rendőrség tovább nyomoz hulladékgazdálkodás megsértése miatt. Az ügy egyik főszereplője a Mészáros-gyerekek éptőipari cége, valamint a konzorciumi partnere.

Spy der Man Creative Commons License 2022.10.23 0 0 35

 

Ugye Arnyek ugye?

 

Ez persze nem zavar de brusszelezni tudsz. mennyit fizet a Rogan propaganda osztály a topikodeert?

 

 

 

 

Bölcs Árnyék 2022.10.14
-3 0 2

Pult alatt, egymást titokban előnybe fogják részesíteni !

nováltás Creative Commons License 2022.10.19 0 0 34

Több százezres rezsitámogatást adnak a bankok

 

 

A bankok többsége elkezdte támogatni a dolgozókat a megugró rezsidíjak miatt. Az erstések akár félmillió forintot is kaphattak ezen a címen, Mészáros Lőrinc bankjaiban 100 ezer forint az extra juttatás, az NN Biztosító pedig a fűtési szezon végéig minden hónapban fizet az alkalmazottainak.

 

Herman Bernadett, 2022. október 19. szerda, 11:39

 

A főnöke utasította  a strómant, muszáj volt, ha nem teszi elégedetlenek lesznek a dolgozók Orbánnal!

Spy der Man Creative Commons License 2022.09.20 0 0 33
főgóré Creative Commons License 2022.09.14 0 0 32

verje meg az Isten!

selektor Creative Commons License 2022.09.14 0 0 31

Mészáros Lőrinc érdekeltségei nyerték a közbeszerzések jelentős részét

Olyan is előfordult, hogy a drágább ajánlattal nyerte meg a tendert a volt felcsúti polgármester. Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás - szmo.hu
2022. szeptember 14.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe tartozó céghálózat a keretszerződésekkel rendelkező közbeszerzések 27,5 százalékát söpörte be 2016 és 2021 között - tudta meg a hvg.hu.

 

A Corruption Research Center Budapest adataiból az is kiderült, hogy

a volt felcsúti polgármester cégei úgy is képesek tendereket nyerni, hogy a közbeszerzések becsült értékénél is magasabb árakat mondanak be.

 

"A stróman érdekeltségei".....

selektor Creative Commons License 2022.09.14 0 0 30

2022. szeptember 8. 19:22

 

Sokaknak csak most tűnt fel, hogy az áram ára csökkent, de a számla mégsem lett kevesebb Király Béla

 

A rezsiemelés miatt vélhetőleg a lakosság nagy része sokkal alaposabban nézi meg a közszolgáltatóktól érkező számlákat, emiatt sokaknak csak most tűnt fel egy július 1-jén bevezetett fontos változás.

A rendszerhasználati díj ugyanis drasztikusan emelkedett, miközben az elektromos áram díja – a rezsicsökkentés alá eső fogyasztás esetén valójában csökkent.

 

 

Mészáros stróman keresni akar, mert neki semmi nem elég!

King_of_Giants Creative Commons License 2022.09.10 -1 0 29
Előzmény: csórhatpuszta (20)
Spy der Man Creative Commons License 2022.09.10 -2 0 28

mit vartal hogy a fideszes szektás seggnyalok majd elítélik? Inkabb fagynak halálra maguk is mint hogy megtegyek.

Előzmény: Törölt nick (27)
Spy der Man Creative Commons License 2022.09.10 0 0 26

be is indult az agyar nemzetes  habony-rogan propagnada elterelesre...

 

 

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20220908-megeri-bekerulni-a-brusszeli-elitbe

  • Rossz nyelvek szerint e kastélyt állítólag az EU pénzén, tehát a magyar családok pénzén újították fel.

 

Előzmény: Spy der Man (25)
Spy der Man Creative Commons License 2022.09.10 0 0 25

jaj de meglepo!

 

 

Mészáros Lőrinc közpénzmilliárdokból felújított szállodái napelemmel csökkentik a rezsit, a riválisok teljes csődtől tartanak

 

 

 

Vég Márton gazdaság szeptember 9., péntek 17:39 10 Az állami támogatásból felújított Hunguest-szállodák korszerű energetikai rendszerekkel működnek, így a vendégek semmit sem fognak érzékelni a válságból. A kis panziók viszont nem boldogulnak az energiaárakkal

Macarisztán Creative Commons License 2022.09.05 0 0 24

csorhat puszta   na es ?  tessek kalapozni sorosnal

Előzmény: csórhatpuszta (22)
Macarisztán Creative Commons License 2022.09.05 0 0 23

hujeseget kerdezel !!!!!!!

Előzmény: csórhatpuszta (22)
csórhatpuszta Creative Commons License 2022.09.05 0 0 22

Soros is O1G strómanja?!

Soros mit szerzett meg O1G nevében!

Előzmény: Macarisztán (21)
Macarisztán Creative Commons License 2022.09.05 -1 0 21

miert ne ? csak sorosnak szabad ? csak csanyinak szabad ?

Előzmény: Spy der Man (-)
csórhatpuszta Creative Commons License 2022.09.05 0 0 20

Mészáros Lőrinchez került a tatabányai földgázvezeték-rendszer Szurovecz Illés POLITIKA szeptember 5., hétfő 8:34 13

 

Hamarosan a Mészáros Lőrinc érdekeltségben álló Opus Tigáz lesz a tatabányai földgázvezeték-rendszert üzemeltető Turulgáz Zrt. tulajdonosa, írja a 24.hu. Az Opus Tigáz még 2003-ban, Mészáros érkezése előtt szerzett részesedést a cégben, most 195 millió forintért vásárolja meg a maradékot az önkormányzattól.

A képviselő-testületben a fideszesek az ellenzéki összefogással szakított képviselők szavaztak igennel, a polgármester és maradék három szövetségese nem támogatta az üzletet.

 

O1G-nek minden kell, strómanja mindent megszerez!

selektor Creative Commons License 2022.08.23 0 0 19

Karácsony sem tudja megkerülni Mészáros Lőrincet

 

Egyetlen holding alá vonták a fővárosi közszolgáltató cégek többségét, de egy új tenderen ismét Mészáros Lőrinc bizalmasának a cége győzött – írja a Népszava. 

2022. augusztus 23., 07:30

Szerző: 168

A Karácsony Gergely főpolgármester vezette önkormányzat ugyan tavaly létrehozott egy új stadtwerke (integrált városi közműtársaságok) modellen alapuló céget a költséghatékonyabb és átláthatóbb működés érdekében, de az új rendszer se tudta kiseperni a NER-cégeket a szerződéses partnerek közül – írja a Népszava arról, hogyan jutott fővárosi megbízáshoz Mészáros Lőrinc cége.

Spy der Man Creative Commons License 2022.08.21 0 0 18

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!