Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vejne Creative Commons License 2023.01.30 0 0 8

A mérettel, kényelemmel, fogyasztással semmi gond. Csak ezek a műszerfal felől jövő hülyeségek aggasztóak. Még ma sem jöttem rá, mi alapján dönt úgy a rendszer, hogy megvilágítja a kilóméteróra, meg a fordulatszámmérő skáláját. A mutatók mindig világítanak, a többi meg néha csak percek múlva. Aztán napokig zizegés, kidülés hang jött a műszerfalból, de az most elmúlt. A rádió is rejtély, mit csinál 3 percig, mielőtt megszólal. 

Előzmény: nyman (7)
nyman Creative Commons License 2023.01.30 0 0 7

Nekem is rémlik valami ezzel. Jelezte, hogy alacsony a nyomás, ellenőrizzem. Rendben volt, reseteltem. De ez 1x, vagy 2x fordult elő.  De lehet azért, mert 1-2 havonta ellenőriztem a nyomást és olyankor minding nyomtam egy resetet. Ráfújni ritkán kellett. 

 

Egyébként a hátsó lábtér rendben van, a csomagtartó mérete is pár napos kirándulásokhoz is.

 

A fogyasztása ok. Rendszeresen vittem bringákat vele, akkor felment 8-9 literre is, de alap esetben 6,5-7 körül elmentem vele.

Előzmény: vejne (5)
vejne Creative Commons License 2023.01.29 0 0 6

Én egy Vitarából ültem át. Négy év alatt egy belső világítás és egy tompított izzó csere volt az összes gond. 179 ezer km-rel adtam le. A Scala hozzá képest egy állatorvosi ló, 2 hónap használat alapján. 

Előzmény: nyman (4)
vejne Creative Commons License 2023.01.29 0 0 5

Még ha lenne olyan intelligens, hogy megmondja, melyik kerék engedett le. De nem, nekem kell kitalálni. Amúgy egyik kerékben sem csökkent le a nyomás kicsit sem, mégis a frászt hozza az emberre. 

Előzmény: Chewwbacca (3)
nyman Creative Commons License 2023.01.29 0 0 4

Cirka másfél évig volt céges autóm. Ezidő alatt kb. 35 ezret mentem. 

 

Szoftveres hibákat tapasztaltam. Abból viszont volt jó néhány. Nagyon idegesítő. Pl. volt, hogy teljesen elsötétült a rádió kijelző. Az egyik kollégámnak a műszerfal is. Ezt egy windows-os megoldással, miszerint újraindítod az autót, 90%-ban megoldódott. Csak riasztó tud lenni pl. 130-al az autópályán. Volt, hogy több óra után jött vissza csak a kép, vagy csak másnap. Ekkor a kihangosító sem ment.

 

Ha jól emlékszem a ráfutás érzékelőben nem lehet érzékenységet állítani. Időnként ráfékezett tiszta helyzetekben is, pl. azért, mert belógott egy bokor az útra, a kukások nem rendesen húzták vissza a szemetest, volt olyan, hogy egy kialakított gyalogátkelő sziget miatt volt egy minimális elhúzás az úton, de utána már parkoló autót. Ott is azt hitte többször, hogy nekik akarok menni.

 

A menüjében az egyik szoftverfrissítés után kiszürkült pár funkció. Pl. az automatikus ajtózárakat nem lehetett állítani.

A kihangosítója is csinált néha furcsa dolgokat. Ha pl. beszéd közben jött egy hívás és át akartam venni, akkor szintén össze vissza reagált. Sokszor csak leállítás után áll helyre a rend. Ami azért zavaró, mert ha mentem valahova, sokszor nem volt lehetőségem félreálni, leállítani, kivenni a kulcsot, majd újraindítani az autót. A Bluetooth kapcsolatot nem lehetett helyreállítani menet közben.

 

De olyat is tudott csinálni, hogy egymás után 2x indított hívást. Volt, hogy az akivel beszéltem, mondta, hogy hívom mégegyszer. Ilyen nem egyszer fordult elő. Ezt nem is értettem, mert telefonról csak akkor tudok másikat hívni hívás közben, ha tartásba rakom az egyik hívást. Vagy volt, hogy hívtam volna valakit és közben jött egy hívás, azt írta ki a képernyőn, hogy magamat hívom.

 

Már egy éve nem ilyennel járok, lehet, hogy valami szoftverfrissítés megoldotta ezeket. 

Mint írtam céges autó volt és nem foglalkoztam azzal, hogy milyen. Adták, munka mellett magáncélra is használhattam, az üzemanyagot a cég fizette, így nem érdekelt, micsoda. Magamnak ilyet nem vennék.

De amúgy rendben van... :)

Előzmény: vejne (2)
Chewwbacca Creative Commons License 2023.01.29 0 0 3

"két hetente csökkenő keréknyomás" --> minden kerékben??

Előzmény: vejne (2)
vejne Creative Commons License 2023.01.27 0 1 2

Akkor nem csak én tapasztalok fura dolgokat? Furcsán bekapcsoló rádió, két hetente csökkenő keréknyomás pl. De amúgy rendben van. 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (1)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.01.27 0 0 1

Hibajelenségek széles skálája. Egy igazi skála kópé mindent megjavít.

bakibaby Creative Commons License 2023.01.27 0 0 0

Sk0da.

 

.

 

 

vejne Creative Commons License 2023.01.27 0 0 topiknyitó

Sziasztok! Csak én nem találtam eddig Skoda Scala topikot a neten? Most már van. Kinek mi a tapasztalata a típussal? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!