Keresés

Részletes keresés

Balu1959 Creative Commons License 2024.04.27 0 0 155

JeeEm Creative Commons License 2024.04.17 0 1 154

Mióta nincs FHB nem voltam bent az utódbankoknál, hogy a nyereménybetétemhez az internet bankot megújítsam.

Most megtettem.

 

Érdekes, hogy az SMS-ek a netbankhoz a GranitBank-tól jönnek (tehát nem látszódik mellett telefonszám), de hát ez van. :D

 

(nem, nem nyert a nyereménybetétkönyvem, 2011 óta, lehet el is adom a francba.. :)

nyman Creative Commons License 2024.04.16 0 0 153

OFF

:)

Nincs tapasztalatom bankmonitoros számlákkal. Elképzelhető, hogy most is így van. 

 

Igen, a CIB-nél sokszor egy okmányváltozás miatti adatváltozás bejelentésénél adtak egy rakás papírt. Most nem tudom mi van, régen jártam már fiókban valamit intézni. 2,5 éve a hitelkártya hitelkeret emelésnél volt egy telefonos "igénybejelentés". Majd pár nap múlva visszahívtak, percekig olvasgatták a szerződést. Feltöltötték az online felületre a dokumentumokat, amit a mobiltelefonos alkalmazáson belül "írtam alá". Pár órával később megjelent a magasabb keret. De lehet azért, mert meglévő ügyfél és a jövedelmem is ide érkezett.

 

Tavaly az Erténél kértem új hitelkártyát. Itt az ügyintézés személyes volt, az nem lehetett online, telefonon. Minden tableten "írtam alá". A dokumentumok a digitális tárhelyen jelentek meg a webbankon. 

Előzmény: irreverzibilis (152)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.04.15 0 0 152

szerintem ezeket sem kell online nyitni, az érdeklődésnél van csak a hivatkozás hogy bankmonitoros ajánlás és 3 éve a Cib-nél határozottan emlékszek hogy fél fasornyi fa alapanyagú paksamétával jöttem ki a fiókból

Előzmény: nyman (151)
nyman Creative Commons License 2024.04.15 0 0 151

írta, hogy online nem akar számlát nyitni. 

 

OFF

A régi Erste privilégium (szerintem) egészen jó volt azok közül, ami a tranzakciós díj után elérhetőek voltak.

 

Szerintem a Raiffeisen Gold 2.0 is használható. Ha most kellene bankot keresni, én még egy Gránit Bajnok pluszt-on gondolkoznék. Persze ennek az óriási hátránya a bankfiók "hálózat :) "

 

Van erre is van szaktopik: melyik bankot ajánlanátok? - Index Fórum

Előzmény: Total497 (150)
Total497 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 150

Erste-vel mi a gond? Három évig minden ingyen (225000Ft beérkezés!)

Az Unicreditnél a második évben fizetni kell a kártyáért!

 

https://bankmonitor.hu/bankszamla/erste-ingyenes-bankszamla-nyitas/?link_type=top-menu-item-primary

Előzmény: Jenne60 (148)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.04.14 0 0 149
Előzmény: Jenne60 (148)
Jenne60 Creative Commons License 2024.04.14 0 0 148

Szia!

 

Unicredittel kezdtem.

Ha nem az online számlanyitást választom akkor a díjak a következők. Ügyfélablaknál ezeket mondták, én meg leírtam.

Mobil Aktív Plusz csomag:

*a számlacsomag  havi számlavezetési díja 2 613 Ft/ hó (online számlanyitásnál az első 6 hónapban ez 0 forint csak 7.-ik hónaptól ennyi)

* a betéti kártya  kibocsátói díja a Mobil Aktív Plusz számlához egyszeri 7 627 Ft és  az éves  díja az meg 10 123 Ft (online számlanyitásnál ezeket a díjakat elengedik, azaz valamikor az első 3 hónapon belül majd jóvá írják)

*Az SMS szolgáltatás beállítása havidíj mentes, az SMS értesítések díja 50 Ft/üzenet.

* Utalások ingyenesek, csoportos beszedés havi kettő az ingyenes csak a beszedési összeg 0,3 %át terhelik rám

Ha ezeket összeadom, akkor az éves össz díj az elég tetemes összegre jön ki...

Én nem nyitok online számlát.

Előzmény: irreverzibilis (147)
irreverzibilis Creative Commons License 2024.04.13 0 1 147

én már lassan minden banknál jártam,kivéve az otp-t, de mindig oda megyek ahol ingyenes, ezt meg a bankmonitor honlapon tudod meg,jelenleg az Unicredit ajánlja,nekem fontos hogy ingyen utaljak is

Előzmény: Jenne60 (146)
Jenne60 Creative Commons License 2024.04.13 0 0 146

pazola-igazi és nyman

 

Köszönöm a válaszokat. OTP mellet még a másik két bank ami  még lehetséges lehet, az az ERSTE vagy a K & H.   Mindkettőben jártam  és adtak ajánlatot is. OTP-nél és ERSTE-nél ha összeszámolom az  össz.éves költség nagyjából szinte ugyan az mind a háromnál. Kb. 16-17 ezer forint körül lenne mind a háromnál az éves össz költség.

Sajnos CIB Bank kiesik mert mobil applikációt kell letöltenem és csak úgy tudok, azon keresztül bármilyen banki ügyet intézni. Okostelefonom az nincs, nem szeretem, azaz van egy régi Samsung, azon 4.2.2 Android van, de az már nem tudja kezelni ezt az appot.

Mindegy is, erősen hezitálok, hogy melyik legyen majd.

nyman Creative Commons License 2024.04.12 0 0 145

"Csupán 2 óra 27 percet várakoztunk."

 

Pár éve, amikor még a BB UPC kártyát kértem, annak az igénylési folyamata alatt több időt töltöttem a fiókjaikban, mint az azt megelőző tíz évben az összes többiben. Igaz egyszer elhagyták a komplett igénylési doksit, így újra futni kellett egy kört. :)

 

Amikor meg társkártyát kértünk hozzá, próbáltam magyarázni nekik, hogy amit kitöltenek nyomtatványok, nem ehhez kellenek. De még a biztonsági őr is odaállt mellénk. Majd persze másnap hívtak, hogy menjünk vissza, mert nem jó dolgokat töltöttek ki. :)

 

Mondtam nekik, hogy én dolgozom, nem tudok menni pár napig, mert nem járok arra, meg oldják meg, hogy ne kelljen egyszerre visszamenni, hasonló okok miatt, még ők voltak felháborodva. :)

Előzmény: Jenne60 (142)
nyman Creative Commons License 2024.04.12 0 0 144

"Én nem fogom használni, 0 40.78 %-os THM miatt sem meg amúgy sem."

 

A hitelkártyát csak a "0%"-os időszak alatt használjuk, illetve az esetleges visszatérítések miatt. 

 

Vannak összehasonlító oldalak. Pl. Bankszámla kereső | Bankszámla nyitás | Bankmonitor,  Bankszámla összehasonlítás és kalkulátor 2024 | Bank360

 

Pécsen azért nem nagyon van bekorlátozva a mozgástér, már ami a bankválasztást illeti.

 

"Állítólag és a másik két fiókban ezt mondták az ügyfélablakoknál, nem látnak rá a Takarékbankos számlákra és menjek a Takarékbankos volt fiókba. "

 

Cirka két évtizede, amikor az ABN-AMRO beolvadt a K&H-ba, ott logó csere ide, vagy oda, egy jó darabig nem tudtak foglalkozni a másik bank számlájával. Hogy ez meddig állt fenn, már nem emlékszem, csak belefutottam akkor egy ilyenbe, mikor találomra mentem be egy fiókba valamit intézni. 

 

Április 30.-án lesz egy éve, de pl. internetbankból a lakossági felületen még mindig három van. 

Előzmény: Jenne60 (139)
pazola-igazi Creative Commons License 2024.04.12 0 0 143

OTP? Cseberből vederbe :D

Ismerem ezt a fost (mármint most az MBH-ról beszélek), sajnos van ott számla, és meg sem lehet szüntetni. Pár órányi küszködés után arra jutottunk, hogy a BÁZIS számlacsomag lesz a legjobb (1500/hó), ott ugyanis nem tudnak lenyúlni semmi mással.

 

Kártya nincs hozzá, még megy két csoportos, amit hamarosan lemondunk (az egyik hitel feltétele volt, ami májusban megszűnik), úgyhogy annyi pénz lesz rajta, ami fedezi a másik hitelt meg a számlavezetést és pusztuljanak el.

Az alternatívák bankon belül azért trükkösek, mert ott a hónap nem elsejétől az utolsó napig tart, hanem hol ekkor kezdődik, hol akkor, hol ekkor végződik, hol akkor, és ha pl. nem érkezik elegendő összegű ésvagy számú jóváírás ezek miatt, máris rádvernek egy akár tízezres nagyságrendű büntit. Ezen kívül bármilyen másik (nem jóljáró!) cserével lenne csomagváltási díj, általában rögtön jönne a kártyadíj plusz még amit ki bírnak találni. Na nem.

Ezért lett nálunk a BÁZIS, ami fos, de legalább kiszámíthatóan fos. 

Persze azért megkérdezném (újra), hogy ugyan miért köteleznek számlavezetésre a hitel miatt, de hát ebben az országban mindent lehet.

Szerintem az OTP-nél találsz jobbat, most (talán) még mindig dobálják a bankok a tízezreket számlanyitásért, pár hónap alatt ki tudod találni, melyik legyen a végleges. Most pl. én a K&H felé hajlok, ha tényleg nem lesz számlavezetési díj, de az OTP az utolsók egyike lenne.

Előzmény: Jenne60 (141)
Jenne60 Creative Commons License 2024.04.12 0 0 142

Kiegészítem az előbbieket.

 

Néhány perce értünk haza a bankból és nem mosolyogva. Csupán 2 óra 27 percet várakoztunk.

Most lett elegem az MBH-ból. Szerencsére kinyomtattam és elvittük a feleségem számlájának a Számlatörténetből azokat a részeket, ahol a Költségelszámolás idegen automatából néven 672 Ft-ot levontat, két alkalommal is. Amiért elegem lett belőlük az az, hogy rezzenéstelen arccal közölték, Ők nem látnak ilyen pénz mozgást a feleségem számláján és szerintük nincs is ilyen és minden rendben van a számlával. Érdekes lehet, hogy akkor mit látnak az ügyfelek számláin, és ezek ismeretében mi az amit el is tudnak intézni?

Én azt gondoltam, hogy ha belépnek egy ügyfél számlájába akkor mindent látnak rajta...és intézhetőek a problémák vagy bármi más is.

Átmentünk OTP-be érdeklődni számlanyitásról. Ott 1 percet sem vártunk, pedig elég sokan voltak várakozó ügyfelek. Akihez jutottunk ügyintéző az azt mondta, hogy csak ma és csak Ő négy új számlát nyitott volt MBsH ügyfeleknek. Ilyen nagy átmozgás eddig nem volt. Előtte  havonta 1-2 új átlépő MHB-s ügyfelet intézett max. .

 

Előzmény: Jenne60 (141)
Jenne60 Creative Commons License 2024.04.12 0 0 141

Szia!

 

Kivezetik ok, de fel is mondják ha nem váltasz?

 

Sajnos igen, megszűnik a régi ezért kellett (bár nem én akartam) számlacsomagot módosítani. Ma újból beszéltem a Call Centerrel. Nem tudom hogy ott nem értenek hozzá vagy ahol én voltam az ügyfélszolgálati ablaknál, de ehhez a számlacsomaghoz (Jóljáró számlacsomag)  jár SMS szolgáltatás is, ha ezt például nem kérem akkor már nem teljesül az egyik feltétele ennek a számlának, amitől kedvezményes. Ma kiderült a beszélgetés alatt, hogy nincs bejelölve az SMS szolgáltatás! Elfelejtette volna a hölgyike anno március 26.-án amikor kötöttem, ezt bejelölni? Bakker ... Ők a szakértők nem én...

Az ominózus 7000 Ft terhelésre felvett hibajegyzék úgy áll, hogy egyelőre csak még mindig  folyamatban és elbírálás alatt. Majd jövő héten kedd szerda körül hívjam Őket.

Most a feleségem van velük telefonálásban éppen, mert márciusban 2 alkalommal vett fel pénzt automatából, nem az MBH-sból hanem a közeli 100 méterre lévő OTP automatából. A két összeg 100 ezer és 50 ezer volt, azaz éppen az ingyenes 150 ezres határ és 2x felvétellel.  Erre azt látni a számlatörténetben, hogy levontak mindegyik alkalommal Költségelszámolás idegen automatából néven 672 Ft és 672 Ft és 129 Ft és 129 t mellé még. Akkor hogy is van ez? Most megy vita asszony és a bank között, újabb hibajegyzék felvételre.

Én már döntöttem, OTP lesz az új bank, de sajnos 6 hónap várakozás mert különben 11450 Ft nyitási díj visszafizetése és plusz valami négyezer forint körüli számla megszüntetési díj mert van hitelkártya is hozzá, amit én nem kértem de sajnos jár ehhez a csomaghoz.

Előzmény: JeeEm (140)
JeeEm Creative Commons License 2024.04.12 0 0 140

Esetleg azt mondod, hogy köszi, de nem kérsz új számlacsomagot, neked jó a mostani?

 

Kivezetik ok, de fel is mondják ha nem váltasz?

Előzmény: Jenne60 (137)
Jenne60 Creative Commons License 2024.04.11 0 0 139

Köszönöm.

 

Azon vagyok...

Csak egy a gond, hogy ebben a csomagban, sajnos vele jár, van egy hitelkártya is. Ha kellett ha nem, vele járt. Én nem fogom használni, 0 40.78 %-os THM miatt sem meg amúgy sem. Ha ezt a Hitelkártyát leadom az első 6 hónapon belül, akkor ki kell fizetnem az un. Csomagbeállítási díjat azaz 11.450Ft-otés a kártya 1 éves díját. De ha felmondom ezt a számlacsomagot 6 hónapon belül, akkor is ez a helyzet. 03.27-től ketyeg ez az új számlacsomag, így csak majd szeptember 28-tól mondhatom fel költségek nélkül. Ugyan ez a helyzet áll fent, ha közben nyitok egy másik banknál számlát és oda megy már a havi jövedelem jóváírás, mert akkor meg nem teljesül az MBH-nál és ennél a számlacsomagnál azon a feltételek egyike, miszerint min. 150000 Ft havi jóváírás kell a kedvezményekhez!

És még egy nagyon fura dolog ennél a pécsi MBH banknál! Maradt összesen a városban 3 fiók! Előtte eloszlottak az ügyfelek 9 fiókhoz. Az egyik a  Budapest Bank egyik pécsi fiókja, a másik az MKB Bank volt egyik fiókja és a harmadik fiók meg a volt Takarékbank egyik belvárosi fiókja. Mivel én Takarékbankos voltam előtte, csak ebben az tóbbi fiókban tudnak érdemben foglalkozni velem. Állítólag és a másik két fiókban ezt mondták az ügyfélablakoknál, nem látnak rá a Takarékbankos számlákra és menjek a Takarékbankos volt fiókba. Ezek szerint MBH fiókok de mégsem? Hiába van kint a bankfiókok előtt/felett az MBH logó?  Ott a volt Takarékbankos fiókban meg telt házas ügyfél forgalom van napi szinten, és kb. átlagosan 2 óra 50 perc vagy annál több a várakozási idő. Nálam ez mind kettő esetben  a 3 órát meghalaldó várakozást jelentett.

Nem akarok nagyon off lenni a továbbiakban, de már tájékozódtam is közben és nagyon úgy néz ki, hogy az OTP egyik számlacsomagja lesz majd ez helyett.

Előzmény: pazola-igazi (138)
pazola-igazi Creative Commons License 2024.04.11 0 0 138

Otthagyod orbánt, és keresel egy normális bankot.

Előzmény: Jenne60 (137)
Jenne60 Creative Commons License 2024.04.11 0 0 137

Sziasztok!

 

Kerestek az MBH-tól, hogy év végén kivezetik a mostani lakossági számlámat és meg kellene újítani. Két hete megtörtént, Jól járó számla lett. Az FHB-nál kezdtem, majd lett TakarékBank most már MBH-s vagyok/lettemAzt mondták, hogy ehhez másik betéti kártya jár de azt ingyen kapom és majd csak az éves kártyadíjat, 0 8015 Ft/év azt kell fizetnem. Erre azt látom, hogy 04.02.-án beterheltek 7000 Ft költséggel, új kártya gyártása címen. Megreklamáltam a Call Centernél és személyesen is, de egy hete semmi válsz és változás.

Mit tudok még tenni?

hédi778 Creative Commons License 2024.03.19 0 0 136

nem lehet belépni az online szolgáltatásba.miért

nyman Creative Commons License 2024.03.13 0 0 135

OFF

Van egy szaktopik is: Hitelkártyák - Index Fórum

 

1% az általános a most elérhető kártyáknál. Egyes kategóriákban, vagy helyeken van, ami többet ad. Az Erste MAX-nál is a kiemelt kategória 4%-ról 3%-ra csökken a jövő hónaptól, de pl. élelmiszert, amiből jellemzően a legtöbbet vesz az ember az nem választható. A havi maximumok is megállnak párezer forintnál. 

 

Lásd:  Hitelkártyák összehasonlítása: melyik a legjobb? - money.hu A cikk fél éves. Az Erte Max, és akkor ezek szerint a MBH Tesco sem igaz már. 

Előzmény: pazola-igazi (134)
pazola-igazi Creative Commons License 2024.03.13 0 0 134

Lölő szólt, hogy túl sok pénzt ad vissza a bank (a tesco-s biztosan), így 2024 április 1-től 5000 Tesco Clubcard pont lesz a maximum. Az 1% marad, csoda (illetve tescos vásárlásnál a Clubcardos együttvásárlásnál 2%.

Van valahol valami normális bank, ahol van magasabb visszatérítés? Már a 2%-ot is visszasírom...

JeeEm Creative Commons License 2024.01.22 0 0 133

Én ViCA-val be tudtam lépni

 

Előzmény: hédi778 (131)
volt mbh dolgozó Creative Commons License 2024.01.22 0 0 132

Még dolgoznak rajta kollégák.

Előzmény: hédi778 (131)
hédi778 Creative Commons License 2024.01.22 0 0 131

Vállalkozói számlánk nem müködik mi a f.....van

horika_ Creative Commons License 2023.12.31 0 0 130

Sziasztok,

tudom, hogy off-topic, de nagyon sürgős: tudja valaki, hogy folyószámláról lehetséges-e utalni közvetlenül egy másik személy NYESZ-ére?

Köszönöm!

blueye Creative Commons License 2023.12.30 0 0 129

Most már jól működik.
Ha vissza akarok váltani SMSre viszont hibával leáll, így nem tudok. Van akinek ez működik?

Előzmény: blueye (128)
blueye Creative Commons License 2023.12.08 0 0 128

Fejlesztgetik az MBH app-ot (androidon biztosan).

Sikerült már vkinek a biometrikus azonosítás beállítása? Nálam mindig sikertelenre fut.

pazola-igazi Creative Commons License 2023.12.04 0 0 127

 

Nyilván azért van, mert más-más Kubatov-listán vagyunk.

Előzmény: nyman (126)
nyman Creative Commons License 2023.12.04 0 0 126

Nem tapasztaltam fennakadást mostanában. Igaz nálam az ex-BB felület fut. Csak hitelkártya van. Nem utalok, néha szoktam tranzakciókat ellenőrizni. Ezekről ugyan jön SMS is, így csak plusz kontrol. 


A CIB-bel sem volt problémám az utóbbi időben. Onnan már gyakrabban utalok is. 

 

Mindkettőnél értesítések jönnek, kártyák működnek stb.  Csak fizetésre használom őket, mivel mindkét helyen csak hitelkártyám van. Debit nincs.

Előzmény: pazola-igazi (125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!