Keresés

Részletes keresés

messier88 Creative Commons License 2024.05.03 0 0 12

 

 

 

A kép lemaradt 

 

 

messier88 Creative Commons License 2024.05.03 0 1 11

Üdvözletem,

 

Hátha tudna valaki tanácsot adni itt:

Feleségem (34 áves) egy ideje küszködik a jobb lábfejével, fájdogál neki már 1 hónapja, érdekes módon nyugalomban jobban érzi reggeli felkelés környékén. Ha bejáródik nem olyan rossz.

Nincs megdagadva , nincs elszíneződés a mozgása nem korlátozott, de zavaró az állandó fájdalom. 

 

Reumatológusnál járt, elküldte röntgenre, alább a vélemény:

 

"Mk. oldali talocruralis izületi rés megtartott tágasságú

 

A jobb tibia distalis harmadán szabálytalan alakú 22x9 mm-es scleroticus szegélyű képlet látszik ép corticalis mellett.

A jobb és bal láb felvételen arthritisre utaló eltérés nem látható"

 

Megállapított diagnózis: M8990

 

Reumatológushoz megy vissza értékékelésre a lelettel, de nem nagyon bízom abban a dokiban.

 

csatoltam 


Ki merre indulna tovább, esetleg más úton? Vagy kinek volt/van hasonló problémája?

 

köszönöm

 

 

Bobbin Creative Commons License 2024.04.28 0 0 10

Ne haragudj, de a problémád megoldódott...?

Előzmény: robi011 (-)
Creativus Creative Commons License 2024.04.22 0 1 9

"Gerincének végein"

Ezen elsőre én is kiakadtam, de aztán megértettem mit is rejt ez a - végül is csupán - pontatlan fogalmazás.

Persze szakismerettel tudhatjuk, hogy a gerinc egyik végén a fejünk (agyunk) van és a másik vége a medencecsontba, majd a farokcsontba torkollik, de egy hétköznapibb szemlélettel, és gerincnek csupán a csigolyákat figyelembe véve, valóban lehetséges, hogy a medencecsont fölött lévő izmok közül némelyik tartósan görcsös állapotba kerülhet. S miután ezen a végen mindkét oldalon van ilyen, a többesszám - noha félreérthető - elfogadható.

 

Szakemberek természetesen érthetnek a csigolyacsontokhoz, a gerincvelőhöz, a környező izomzathoz, de egy kialakult görcsös állapot nem biztos, hogy a szalmájukba vág, nem biztos, hogy jó helyen kutakodnak, és az végképp nem biztos, hogy ilyenkor kötelezően a fájdalom enyhítésében kell gondolkodni, pláne kémiai anyagokkal (pl. diclofenac származékot tartalmazó tapasszal). Ha ez hatástalan, az eredet is máshonnan származik. Általánosságban: napjainkban az egyes felmerülő, és kórosnak tekintett esetek többségében meglepő, és megdöbbentő javulások érhetők el szemléletbeli, és életmódbeli változásokkal.

 

Természetesen hangsúlyozni kell, hogy vannak valódi kóros esetek is! Nem nélkülözhető tehát, az orvostudomány utóbbi kb. 100 évében kifejlődött diagnosztikai eljárások igénybe vétele. Emellett azonban az egyébként költséget alig igénylő szemléletváltás, és életmódbéli változtatás, mint lehetséges "kezelési mód" meggondolandó, és ha a többszöri nekifutásra elvégzett vizsgálatok nem szolgáltatnak olyan eredményt, amelyből hatékony kezelés származik, akkor nagyon sejthető, hogy téves úton járunk, és az orvostudománynak is újszerű megközelítésre (paradigmaváltásra) lenne szüksége, megtartva természetesen az eddigi ismereteket.

 

Szerencsénkre a tudomány már számos esetben átélt forradalmakat, és valószínűsíthető, hogy forradalmi időket élünk.

 

Előzmény: Patreides (7)
Bobbin Creative Commons License 2024.04.20 0 0 8

Bokám alatt kialakult egy dudor, főleg nyáron nagyon feszül. Azt mondják, hogy ez egy tömlő (ganglion) ami azért kemény, mert már el van meszesedve. A "szakorvos" szerint nem szabad bántani, mert újra kialakulhat. Régebben ezért vágták ki ott a cipőjüket az idősebb emberek. Nekem is ezt javasolta.:)

Amióta piócás kezelésre járok vele, -eddig 2X voltam- jelentősen lecsökkent a duzzanat. 

Igazi, hozzáértő orvosok támogatják-javasolják a piócás kezeléseket.

Előzmény: robi011 (-)
Patreides Creative Commons License 2024.04.20 -1 0 7

"több éve a gerincének a végein kétoldalt van"

 

.

Kételkedem benne, hogy ez valóban a gerinc végein lenne.

Amúgy szakorvos erre van kitalálva, ha az állami eü. valamiért nem játszik, és van sok pénz, a magánegészségügyben is van ilyen (szakorvos), sőt, az MRI is elérhető.

Előzmény: robi011 (-)
Bobbin Creative Commons License 2024.04.20 0 0 6

Csodákra képes! Amire az orvostudomány nem talál megoldást, azt a pióca megoldja!

Bobbin Creative Commons License 2024.04.20 0 2 4

Keress piócával gyógyító személyt!

Előzmény: robi011 (-)
betegségügyi elnemlátás Creative Commons License 2024.04.20 0 0 3
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.04.20 -1 0 2

P0nt0san h0l? Lehet ok terhelés, pszichés, külső anyag, kórokozó, parazita.

Előzmény: robi011 (-)
Creativus Creative Commons License 2024.04.20 0 0 1

Amennyiben valóban csupán izmok okozzák, az egyébként valósan érzett, és akár az életvitelt is megkeserítő fájdalmakat, akkor javasolnám a gyógyítás új szemléletű (bár nagyon régről eredő) módjába belemerülni. Ez nem ternészetgyógyászat, nem valamiféle alternatív, vagy ezoterikus technika, hanem az orvostudomány most kezd rádöbbenni arra, hogy az eddigi szemlélettel (leginkább a gyógyszerezéssel) egy - időnként hasznos, ám teljességében értelmetlen - tévúton jár.

 

Megjegyezném, hogy a napjaink történései, őrületei éppen ennek a régi útnak a visszaszerzéséről szólnak, és ez a folyamat egy hosszú, és kínokkal teli botorkálás lesz, melyben nem dobjuk el a hasznos eredményeket, ám igyekszünk újra felfedezni azt a múltat, amelyet vagy 100 éve "végképp eltörölni" akartak.

 

A konkrét gyógyulás sem fog máról holnapra megtörténni. Türelem kell hozzá. Ám először a türelmet kell visszaszerezni, amelyet azt hiszünk hogy megvan (hiszen sok mindenben évek óta kínlódunk "türelmesen"), mégsem a létezésünk alapvető lényege, hanem csak elszenvedjük a türelmetlenségünk hosszan tartó következményeit. Ez ma az egész világra (pontosabban a "fejlett nyugatra") jellemző, és nem mi tehetünk róla, hogy ilyenekké formáltak minket.

 

Előzmény: robi011 (-)
astery Creative Commons License 2024.04.20 0 0 0

cs0m0...

Előzmény: robi011 (-)
robi011 Creative Commons License 2024.04.20 -1 1 topiknyitó

Tiszteletem olyan kéréssel fordulok olyan szamélyekhez akiknek esetleg van vagy volt ilyen betegsége.Feleségemnek több éve a gerincének a végein kétoldalt van egy egy diónagységu csomó ami orvosok szerint izom csomo na ez neki már olyan fájdalmat okoz hogy már fentanyl 25 tapaszt használ esetleg valami tanácsot vagy megoldást szeretnék megtudni köszönöm...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!