AldinDashka Creative Commons License 2010.06.20 0 0 949

> MI pl. 500g folott megkoveteljuk az eredet hitelt erdemlo igazolasat, ami persze

> lehet egy kozjegyzo elott tett nyilatkozat arrol

 

Ha folyami aranymosásból származik az arany, azt hogyan tudom igazolni? Ha jól tudom a kézi aranymosás nem engedély köteles. Nem kell hozzá más csak egy lópokróc egy mosópad és egy meringülő és egy lapát. Éppen munkanélküliség esetén hasznos ez a tevékenység. Egy jó hosszú aranyparton, lehet, pár kiló aranyat lehoz és szétterít minden évben a folyó, aztán ha nincs konkurencia, és van elég idő mosogatni, szép lassan ki lehet termeli egy részét.

 

Ügyfélátvilágítás, ez hogy megy?

 

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzése miatt 3,6milliós ügyleteknél kötelező az ügyfélátvilágítás.

 

Az ügyfélátvilágítás adatai csak a NEHITI-hez mennek, vagy máshova is?

 

Gondolom ez éves szinten eladott/vett arany esetén van így, tehát, ha több részletben éri el ezt a határt, akkor is megtörténik, ezek szerint minden ügyfelet lekádereztek? Hogy van ez? Mindenkiről, aki vett vagy eladott aranyat van adat?

 

Aztán, hogy ezekkel az adatokkal mi történik, az jó kérdés.

 

Én a befektetési aranyat érték álló pézként látnám szívesen, a pénznek ugye nincs szaga, csak sorszáma, igaz nem is értékálló sajnos, a befektetési aranynak viszont a sorszámon kívül nyoma van ott ahol veszi az ember, és ott is ahol eladta. Ez csak amiatt zavar, ha vennék a pénzemből befektetési aranyat, valahol, isten tudja mennyire biztonságosan tárolt információ van arról, hogy kinek a tulajdonában mennyi arany van és hol lakik a delikvens. Egy internetes kapcsolattal rendelkező adatbázis esetenén ez lehet olyan, mintha valaki rádióhullámokon szétsugározná a bizalmas adatait... szóval csak az nem tud róla, akit nem érdekel, ez az én személyes véleményem erről a dologról.

 

Más téma:

 

A mosott arannyal közeli sűrűségű fehér por marad a szérkében, széreléssel nem nagyon választaható el az aranytól, mi lehet az, platina? Van 5leted?

 

 

Előzmény: naox (939)