Nicsinyo Creative Commons License 2010.06.29 0 0 302
Kedves Puti!

Ebben csak a ragozo nyelvekrôl van szò. Fölsorolja ôket és néhàny példàban àbràzolja hogyan mûködik egy ragozo nyelv (a finnben, a törökben és a japànban).
Föltûnt azonban, hogy külön teszi az uràli nyelvektôl a magyart is (ez màr haladàs lenne?).

"Parmi les langues agglutinantes figurent notamment : les langues altaïques (turco-mongol, coréen, japonais), les langues ouraliennes, le basque, l'estonien, le finnois, le hongrois, le nahuatl, le géorgien, l'abkhaze, le swahili, le somali[réf. nécessaire], le tamazight (berbère), le zoulou, le copte ancien[réf. nécessaire]. L'inuit est aussi une langue agglutinante, mais appartient à un type de langue agglutinante particulier : les langues polysynthétiques. "

A ragozo nyelvek közül többek között: az altàji nyelvek (török-mongol, koreai, japàn), az urali nyelvek, a baszk, az észt, a finn, a magyar, ...grùz, ....szomàli, ....(berber),...a régi kopt. Az eszkimo is ragozo, de egy különleges tipusu: poliszintetikus nyelv.

Megemliti még az örményt is, amely részben ragozo. De egy szo sincs a halott nyelvekrôl (szanszkrit, sumer...), pedig az érdekesebb lett volna. Eddig nem talàltam semmi listàt, de még lemegyek az aljàra, hàtha valami alcimben van ilyen.
Előzmény: puthujjana (301)