Pajzsvivő Creative Commons License 2010.07.07 0 0 192
Zárva marad idén a magyar királyi csontkamra,ahol több mint négyszáz csontváz van még állati csontokkal is összekeverve...



Nem nyitják fel ebben az évben a székesfehérvári romkertben azt a kőlapot, amely alatt a koronázó és temetkező bazilika feltárása során talált emberi maradványok, köztük az uralkodók csontjai találhatók.

Királyi csontkamra???


Mindezt és az épületek alapjait soha nem találták meg a mai Budán, a feltárásokat ugyanaz a csapat végezte, aki a ma ismert Székesfehérváron ahol se, Duna se, Megyeri rév se, fellegvár se, se, királysírok se, hegyek se Sicambria-Atilla városa se, hévizek se, Géza korabeli épületek se mészkő és még sorolhatnám.

Ugye ön is tudja mi a helyzet a Székesfehérvári feltárásokkal? (Például: A csontok egész valószínűleg kriptából származtak, amit bizonyítanak a csontoknak szép sárga színe, és hogy a koponya üregei földdel nem voltak kitöltve, teljesen tiszták voltak… Sem a történet, sem a régészet, sem pedig a művészettörténet tudománya nem igazolta, hogy a Székesfehérváron föl-lelt rommaradványok Géza fia István király által „épített“ vagy „helyrehozott“ és „bővített“ épülettel azonos lett volna. Az embertan tudománya pedig nem igazolta, hogy az ott talált csont-maradványok egyike is, királyi maradványok lettek volna! A forrásokban pedig 157 esztendeje - a tudományos kutatás és Hankó Ildikó által leírtak - világosan látható és olvasható, hogy Érdi János által föllelt csontmaradványok egyike sem azonos III. Béla magyar király (1172-1196) földi maradványával.) Nem feltűnő mennyi kőbánya van ezen a területen? Ott fontos épületeket robbantottak le és hordtak el módszeresen eltüntetve a hatalmas várost.(Poljane-Budaváros) Ez itt szintén egy akropolisz (magasan fekvő városállam) volt egykor, aminél szebbet és gazdagabbat és nagyobbat! az akkori krónikások életükben nem láttak.
Előzmény: Törölt nick (190)