Ermak Creative Commons License 2010.07.19 0 0 426

Tíz éve folynak a kutatások a Holdvilág-árokban. Ugyanakkor a neten ennek meglepően kevés nyoma van. Pár évvel ezelőtt jelent meg róla egy cikk, más semmi.

Amit még inkább furcsállok, hogy Repiczky Tamásnak nincs nyoma az interneten - úgy értve, hogy nincs egy tanszék, egy múzeum, egy intézet, ahol a munkatársak között szerepelne, lenne hozzá egy E-mail...

 

Tud valaki a topikból bármit is róla? Illetve a régészeti szakirodalomban jelent meg bármi a Holdvilág-árokban folyó munkáról?

 

De hogy ne csak kérdezzek, linkelek egy elég friss cikket:

http://szinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=39082:szorenyi-hattyudala&catid=2:budapest&Itemid=17

 

Idézet:

"Szeptemberben lesz tíz éve, hogy hivatalosan létrehoztam a Holdvilágárok Alapítványt. Azóta folynak a Holdvilágárok felső szakaszán a régészeti kutatások. Ehhez kapcsolódik végül is, hogy egy több száz oldalas könyvet állítunk össze, amelynek munkálatai a vége felé járnak. Címe: Legendák és valóság a Pilisben."

 

Még egy, picit régebbi:

http://gondolatjelek.wordpress.com/2010/05/30/hattyudal/

 

"Szüleink ismerték Sashegyi Sándort is, aki az itt található volt római kőbányát tárta fel. Elképesztő életművet hagyott maga után, ennek összeállításán két éve dolgozunk, amelyet a közeljövőben egy ötszáz oldalas Legendák és valóság a Pilisben című könyvben teszünk közkinccsé. Ezzel a művel is szeretnénk bizonyos tisztázatlan kérdéseket megválaszolni. Jó hír, hogy az elmúlt időszakban széles társadalmi rétegek fordultak a magyar őstörténet irányába. Rossz hír viszont, hogy mindenféle szélhámosság kapcsolódik ehhez, ráadásul anyagi haszon reményében még marketingalapokra is helyezik mindezt. Éppen ezért fontos múltunk hiteles megismerése, a Holdvilág-árok régészeti feltárá­sait emiatt kiemelt jelentőségűnek tartom. Munkánkban nem értünk még el a terület legmélyebb pontjáig, az anyaszikláig, ám már mostani eredményeink alapján is tudható, hogy kiemelt jelentőségű, szakrális hely volt korábban ez a terület. Meghatározott helyeken állatáldozati csontokat találtunk. Ezekkel a szertartásokkal erősítették meg, ennek a titokban tartott helynek a szakrális jelentőségét. Ám az is jól látható, hogy a későbbi korokban valamiért tudatosan eltüntették az erre utaló nyomokat."