Nicsinyo Creative Commons License 2010.07.20 0 0 562
Kedves Bagatur1!

Nem ugyanaz a helyzet és nem ugyanazok az érzelmeim most, mint mondjuk 1-2 évvel ezelôtt. A kezdetekben azt hittem, hogy a forumon egyenrangu eszmecsere folyik, nem egyetemi tanàrok között, hanem egyszerû, màs foglalkozàsu mûkedvelôk között.
De azt kellett tapasztalnom, hogy igenis vannak elôitéletek, egymàshoz hasonlitàs - hogy pl. akinek több ismerete, diplomàja van történelmi-nyelvi területen, az màr szinte lealacsonyitònak tartja a "tudatlanok"-kal valò bàrmilyen eszmecserét. Legfeljebb leereszkedik hozzàjuk és kioktatja ôket, hogy tanuljanak többet....
Sokan még attòl sem riadnak vissza, hogy sértegessék, lenézôen biràljàk a màsképp gondolkodòkat.
Igy aztàn természetes emberi reakciò àltal kialakult bennem egy ellenàllàs ezek irànt és minden irànt, amirôl beszélnek. Ami ellen nem könnyû küzdeni, mert mindig ùjabb és ùjabb hasonlò megnyilvànusokkal kell talàlkoznom (s nemcsak velem kapcsolatban).
Igy aztàn sajnos ràm is àtragadt az elôitélet, de még mindig nem annyira, mint màsoknàl...(ùgy gondolom).

"..Mindenkinek meg szoktam adni elsőre a bizalmat, hogy képes az értelmes párbeszédre, mert birtokában van - ha nem is a szükséges ismereteknek - de legalább a logikus gondolkodás képességének és a nézetek, tények, személyek egyenlő mércével történő értékelésének."
- Ne haragudj, de én nem ezt tapasztaltam nàlad (s ismétlem: nem csak velem kapcsolatban, mivel olvasom a màsoknak irt hsz-aidat is).

Mostanra odajutottam, hogy màr nem vàrok semmilyen megértést tôled; belàtom, hogy végül is van 2 tàbor a hozzàszòlòk között, s mi ketten nem ugyanabban a tàborban vagyunk. :-(((