klsderm Creative Commons License 2010.07.21 0 0 2301
Kedves Fire9005!

A lézeres kezeléseknél a barna, kreol bőr számít nehéz diónak. A fehér, fényérzékeny bőr nem szokott problémát okozni. Ennek oka, hogy a lézersugár és a villanófény más hullámhosszon dolgozik, mint a látható fény.

Én is láttam több honlapon, hogy a kezelésekért kezelőfejenként vagy sugár fajtánként (ipl vagy lézer) külön kell fizetni, vagy régebben azt is láttam, hogy ha többször mennek végig a kezelőfejjel egy adott felületen, akkor többször is kell fizetni. Ez pillanatnyilag nagyobb bevételt hozhat, de hosszútávon nem kifizetődő.
Területre, testtájékra adom meg az árakat, és így adok garanciát, eredménygaranciát a munkámra. Azt, hogy egy vagy kettő, de van úgy, hogy négy kezelőfejjel hányszor megyek végig a területen, ezt az adott testrész, a munkafelület (mindenféle paraméterekkel) dönti el. Ez teljesen az én döntésem, ott abban a pillanatban. Erről munka közben tájékoztatom a pácienst. Sokszor megkérdezik, hogy „doktor úr, most láthatóan többet dolgozott, akkor most többet is kell fizetni?”. Nem. Minden testrész kezelésének van egy algoritmusa (kezelési menete), ahol még a pillanatnyi státusz is dönthet.
Mondom az Ön esetét látatlanban. Has csíknál gyakran van maradvány pigmentáció, néha még heg is az állandó gyulladás miatt. Ha tél van, és a gyulladás dominál, akkor ipl-lel kezdek. Itt három választásom van: 470-, 580-, 680-as kezelőfej. Ezt a vizsgálatkor döntöm el, melyiket használom. Később jöhet a lézer. Nyáron pont fordítva. Ha heg is van, akkor a 900 nm-es dióda fejjel megyek végig, ha nincs, akkor elég a 810-es is. A hasfal bőre szülés után kitágulhat, sokszor striák boríthatják, ezért ilyenkor még az infra fejjel is szoktam kezelni (az ár végig ugyanaz). Akinek így rendbe hozzuk a hasfalát, az később csak hozzánk jön vissza más testrésszel.
Nem tudom, hogy mennyire mélyedt bele, de ha visszaolvas 2-3 évet a fórumban, láthatja, hogy nagyon sokan beírtak, hogy „egy gombot elsütni” című munkához miért kell orvosi diploma. Vajon hányan kezelnek még közülük?

Az autoimmun betegség önmagában nem ellenjavallt, ilyenkor a gyógyszereket nézzük át.

Kádárdr