Jón Leifs Creative Commons License 2010.07.28 0 0 7944
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Jövő héten megyek Finnországba, egy egyénileg szervezett körútra. Megyek Lappföldre is. Rovaniemi városáig minden oké, mert ott van vonat, így InterRail is.

Viszont Rovaniemitől északra már nincs vonat (1-2 közeli városba van csak), csak a MatkaHuolto és az Eskelinen Lapin Linjat buszjáratai. Ezekkel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy a meni-palu (azaz retúr) jegy hogy működik?

Konkrétabban:
Mennyi ideig érvényes? 1 hét, vagy 1 hónap?
Megszakíthatom-e az utazást, majd folytathatom egy jeggyel? Pl. ha veszek egy Rovaniemi-Utsjoki meno-paluu jegyet, akkor lehet olyat, hogy Rovaniemiből elmegyek busszal mondjuk Inari városkába, ott megpihenek 2-3 napot, majd Inaroból megyek Utsjokiba. Aztán visszafelé meg mondjuk Utsjokiból úgy jövök, hogy Sodankylä városig csak, és Sodankyä-ből 2-3 nap pihenés után vissza Rovaniemibe.... Ez egy meno-paluu jeggyel megoldható, vagy ezesetben kell egy Rovaniemi-Inari jegy, egy Inari-Utsjoki meno-paluu, egy Inari-Sodankylä és egy Sodankylä-Rovaniem?

Sajnos se a Matkahuolto se az Eskelinen Lapin Linjat weboldalán nem találtam erről semmit, persze lehet, hogy én vagyok a béna...

Minden segítséget köszönök! :-)
J. L.