Shiro Creative Commons License 2010.08.06 0 0 37
Most újra elolvastam amit írtál... arra gondolsz, hogy nem mondanál fel, maradnál státuszban ennél a vállalkozónál és máshol dolgoznál közben?
Igen, ez is lehetséges, ilyenkor bejelentési kötelezettséged van a munkáltatód felé, hogy a gyes ideje alatt máshol szeretnél munkát végezni. Ezt neki engedélyeznie kell, de általában nem szoktak keresztbe feküdni a cégek, örülnek, ha nem mindenáron hozzájuk akar a kismama visszamenni.
A szabadságaidat viszont így nem fogja kifizetni, azt ugyanis törvény szerint akkor kell, amikor megszűnik az akadályoztatásod, tehát megszünteted a fizetés nélküli szabadságodat.

Van még egy nem túl etikus mód. Azt mondod, hogy visszamész dolgozni, letöltöd a szabadságaidat (ilyenkor nem kifizetik egy összegben, hanem ki kell adniuk), aztán mikor lejárt, akkor közlöd, hogy mégsem akarsz dolgozni, visszamennél fizetetlen szabadságra. Ezt a gyerek 3 éves koráig bármikor megteheted. Viszont, hogy ezután hogy állna ahhoz, hogy te egy másik helyen szeretnél dolgozni???? hááát, nem garantálom, hogy nem lenne belőle egy rendkívüli felmondás...

A harmadik megoldás, hogy ha jó viszonyban vagy vele, akkor megbeszéled vele, hogy kifizeti neked most a szabadságaidat, kiírja mintha letöltötted volna, mindeközben te egy másik cégnél dolgozol a gyes lejártáig (akárhány munkaviszonyod lehet, tehát ez nem fog bekavarni). Ha megkérdezi, hogy ez neki miért lenne jó, akkor a válasz, hogy így a ma aktuális minimálbérrel kell kifizetnie a szabikat, viszont a gyes lejárta után meg az akkor aktuálissal, ami lehet, hogy sokkal több lesz, mint a mai.

s.
Előzmény: szita1958 (35)