Rufella Creative Commons License 2010.08.13 0 0 321
Kedves Putti!

A helyszinen végezte gyûjtését. A hunzàkkal kapcsolatos adatokat pedig Dr. Tòth Jenô-tôl vette àt, aki szintén több éves kutatàst végzett È-Ny. Indiàban.

Az interneten lehet talàlni némi adatot Zajti munkàssàgàròl. A Wiki is ir egy keveset, azonban sokat nem lehet elvàrni, miutàn màr halàla napjàn kifosztottàk lakàsàt és mûveinek, könyvtàrànak nagy része eltûnt.:-(
Itt egy elég alapos életrajzot talàltam, amibôl vettem az alanti részleteket is.

http://tttweb.hu/index.php?rovat=iras&id=104

(Titkos tudàs tàrhàza)

"...Ez volt a célja 1929-es indiai útjának is, amikor családi házát elzálogosítva, s barátjától, Medgyaszay István építésztől nagyobb összegű kölcsönt felvéve útnak indult, hogy Indiában keresse elmélete kézzelfogható bizonyítékait. Tudományos kapcsolatai eredményezték ,hogy Zajtit a Magyar-India Társaság elnökévé választották. Ebben a minőségben hívta meg Magyarországra a világhírű indiai költőt Rabindranath Tagorét. Indiai tanulmányútján találkozott Gandhival ,valamint Modi professzorral,akivel előkészített egy Bombayben létesítendő Magyar Keleti Kutatóintézetet,a Keleti Collegium Hungaricumot. A párszik költségen és kérésükre Bombayben Medgyaszay István tervei szerint épült volna fel a Turán-Irán Testvériség Múzeuma, külső és belső magyar stílusú kiképzéssel.Az indiai útról hatalmas néprajzi, ipar - és képzőművészeti anyaggal, könyvritkaságokkal, fotódokumentációval tért haza. A rendkívüli gyűjteményt az Iparművészeti Múzeumban mutatta be."


Előzmény: puthujjana (320)