Rufella Creative Commons License 2010.08.14 0 0 326
Kedves Robur!

Az én részemrôl ebbôl nem akar semmi kisülni. En csak vàlaszoltam a kérdésedre, aztàn te is szabad vagy ezekbôl az adatokbol leszürni, ami neked jobban tetszik.
A "tamana"- dolgot nem ismerem. Azt viszont én is màr régota tudom, hogy bizony szerte a vilàgon léteznek magyarul érthetô helynevek. Hogy ennek mi lehet az oka, azt én nem tudom, talàlgatàsok vannak: pl. hogy ôsidôkben az egész Földön egy nyelven beszéltek volna? Vagy a MU-rol lett volna benépesitve a Föld?...stb.
Akinek ugy tetszik, jot nevet az egészen és elfelejti; màs pedig elraktàrozza, abban a reményben, hogy egyszer majd fény derül rà...

Tudom, hogy nagyon szereted elemezgetni a szavak jelentését. Viszont vannak olyan neveink is - és régebben még több volt, amig nem "magyarositottàk" sokan régi, akkorra màr érthetetlen neveiket - amelyek ma màr nem jelentenek semmit magyarul.
A "Tas" lehet, hogy török eredetû név, de az is lehet, hogy még östörök, ami rokonsàgba lehetett màr régebben az ôsmagyarral; egyébként a "hun"-t is a török nyelvek közé soroljàk egyesek.
Az alàbbi listànak nagy része Hunza földrôl szàrmazik, ahol a fehér hunok maradvànyainak leszàrmazottai laknak. Ugyhogy csak a vak nem làtja az összefüggéseket.
Előzmény: RobUr (323)