Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 7949
Szia! Valoban, ulj csak fel a 615-os (615N/T/stb, mind jo) buszra, Helsinkiben a palyaudvarnal (akar elotte is, mert egy darabon egy utvonalon jar a 615-os busszal) pedig a 3T vagy a 3B villamosra. Hurok alakban jarjak korbe a varost atszallas es vegallomas nelkul, kis tulzassal lathatod rola Helsinki latnivaloi nagy reszet. A 3B a vonal egy pontjan 3T-re valtozik, majd masutt vissza, ez ne zavarjon meg.
Hozz a repterrol ingyenes terkepet, a 3-as vili mellett ajanlom gyors varos-ismerkedesnek a Kaivopustot (kis seta), es a Sziklatemplomot (Temppeliaukiokirkko).

A Helsinkiben ervenyes jegy a vezetotol 2,50, automatabol 2 euro, a villamosra automatabol 1,80. (Az automatak nem nyelik a penzt, megbizhatoak.) Mind 60 percig ervenyes.
A repterit mar RogerVilco elmondta, az 4 euro es 80 percig ervenyes (sofortol, automatabol is), itteni terminologiaban finnul seutu, angolul (two zone)regional. Megveheted a repterre a jegyet ugy is, hogy a helsinki villamosvezetotol kered, abszolut termeszetes dolog. Csak mondod, hogy seutu/regional/airport, es tudni fogja. Az ervenyesseg ott lesz jegyen.

Jo utat! :)