Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 43
Mivel ez egy DVB-S (vagyis SAT) vevő, a kábeles digitális adást bizonyára nem is köthetted rá, ami például DigiTV szolgáltató esetében egy DVB-C vevővel lenne lehetséges.

Így az a gyanúm, hogy a kábelszolgáltatód Set Top Box-ából koaxon átvezetted a digitális jellel modulált analóg jelet, amit a kártya analóg vevőjével dolgoztál fel.

Ezzel sajnos az a gond, hogy az ilyen készülékek belső modulátorai sztereo kódoló egységet soha nem tartalmaznak, mint azt már a videómagnók egyszerű modulátorainál is megszokhattuk. Ehhez ugyanis egy NICAM vagy A2 szabványú kódoló áramkör lenne szükséges, ami túlzottan drágítaná és bonyolítaná is a dolgot. Mivel maga a modulátor is tulajdonképpen csak egy szükségmegoldás, így a gyártók itt megelégednek a mono hanggal.

Így inkább azzal kellene próbálkozni, hogy Windowsban a tuner saját (mono) hangjelét kiiktatni, helyette a STB sztereo jelét vonalbemeneten behozni, a Windows keverőpultnál szétnézni például.

Jelenleg talán a tunerkártya mono hangját hallod, ami abból is kitalálható, hogy ha a STB sztereo kábeléből mindkettőt kihúzod, továbbra is hallod a TV hangját.

De az is lehet, rosszul értelmezek valamit, mert így leírás alapján olvasva, nem mindig lehet eltalálni a tényleges felállást. Azt is csak feltételezem, hogy a STB tartalmaz modulátort, ami nem mindegyikben van egyébként.
Előzmény: Gabila (42)