farkasbi Creative Commons License 2010.09.21 0 0 2039

Szasztok.

 

Amint olvasom nálatok is ugyanaz a helyzet mint Somogyban. Nálunk is kiment a divatból a disznótartás. Valamint az emberek nem értékelik a minőséget hanem csak az árat.

Ahogy olvasom azért mindenki probálkozik valamivel. Én is csináltam pár évvel ezelött szezonban havi 6-12 disznó kapacitással de mint tudni  illik megmutatkozott a magyar mentalitás és feljelentettek. Ugyhogy Kiszáltam. Én is most gondolkozok rajta hogy újra kéne kezdeni. Föleg hogy az alapanyag ellátás biztosított mivel az aposom mg vállalkozó és vannak disznók rendesen.

Fő problémám hogy utánna jártam hogy hogyan is lehetnek ezt hivatalossan is csinálni.

Sehogy mivel a magyar előírások olyan szigorúak hogy a legkisebb méretü vágohíd és húsfedolgozó kivitelezése minimum 60millió ft. Igaz annak olyannak kell lennie hogy napi 100 disznót is le lehet rajta vágni. azt meg  havi 10 disznóból kitermelni nem lehet.

Kérdeznék egy két számszaki dolgot ha nem veszitek tolakodásnak. Mennyiért vágtok le egy disznót töltéssel és annélkül? Valamit felétek mennyibe kerül a házi kolbász és szalámi kilója.

 

Előzmény: :)látenshentes (2038)