Tündi2003 Creative Commons License 2010.10.02 0 0 21560

Ti mit csinálnátok a helyemben?

 

Kb. 7-10 napja kezdődött, egyre gyatrább volt a net, sokszor fel sem engedett, lapok betöltése közben "a kapcsolat alaphelyzetbe állt", és hasonló hibaüziket kaptam, vagy gyötrelmesen lassú volt. Mivel a havi limitem végét jártam, előbb csak azt hittem, lassítanak, de amikor míg végül kiírta nekem, hogy nincs eszköz, majd nincs SIM, és az új hónap kezdete után is ugyanez ment, akkor felhívtam az Ügyfélszolgálatot. Beállításokat csináltunk, beállítottuk a 3G kizárólagosságát, ilyesmik. Ezután már azt az üzenetet kaptam, hogy "eszköz letiltva". Az Ügyfélszolgálat ekkor közölte, hogy akkor ez modemhiba, vigyem szervízbe.

 

Elvittem, kaptam cseremodemet, amivel - és itt a poén - ugyanolyan gyötrelmes volt a net ("Kapcsolat alaphelyzetbe állt" stb.), de legalább az eszközt felismerte. :) A modemet tegnap visszakaptam azzal a szakvéleménnyel, hogy a világon semmi baja nincs, a kedves user telepítse újra gépét. Esetleg, ha a kedves user 10-nél többször úgy vette ki a modemet a gépből, hogy nem választotta le szabályosan, akkor ez eredményezheti azt, hogy a gép többé nem ismeri fel az eszközt, de erre is gyógyszer az újratelepítés.

 

Újratelepítettem a Vistámat azokról a lemezekről, amiket nekem kellett megcsinálni helyreállítólemezként még anno, amikor vettem a gépet. Ezután beraktam a modemet. Eredmény? Eszköz letiltva, nem ismeri fel. Ezen a ponton (mivel éjfél volt már), inkább elmentem aludni.

 

Ma újra próbáltam. Eredmény: nincs SIM, tegyem be a modembe. Anyád. A második poén most jön, ezután, mikor már kivettem a modemet a gépből, a gép el se indult!!! A bekapcsoláskor az idők végezetéig mutatta a Várjon feliratot, és nem történt semmit. 5-6 próbálkozás után feladtam, és mégegyszer újratelepítettem az egészet. Ekkor már dél volt. Ezután az eszközt - természetesen - nem találta, SIM-et nem találta. Ekkor már csak újraindítottam, amikor nagynehezen megtalálta az eszközt, de valami datacard-dal továbbra is baja volt. HSDPA, 3G jel van, de internet nincs. Semmilyen oldalt nem lehet megnyitni.

 

Az ügyfélszolgálatot felhívtam, előadtam a bánatom, elvégeztük újra az összes beállítást, semmi hatás. Azt találta ki a srác, hogy vagy telepítsek fel egy új oprendszert, és próbáljam ki azzal, vagy próbáljam meg a modemet egy másik gépen, vagy ugorjak el egy mekibe, és nézzem meg, hogy ott működik-e, mert ha igen, akkor lehet hálózati probléma.

 

Másik oprendszerem nincs (gyárilag telepített Vistám van, amit ha lecserélek, elvész a garancia), másik gépem sincs, így maradt a meki. Most onnan írok, wifiről, mert a modem persze nem megy (nincs SIM).

 

Mi az ördögöt tudok csinálni MÉG? Ha elviszem szervízbe, akkor ők tudnak mit kezdeni a problémával? A vodás srác szerint lehet, hogy a Vista és a Vodafone Connect Lite nem szeretik egymást, ütköznek. Másfél évig nem ütköztek, most igen?

 

Félek tőle, hogy végleg elromlik minden a gépen is.

 

Végső esetben, ha sehogy sem fog működni, akkor vagy kérek új modemet (ha lehet, és persze attól függően, hogy mennyit kell érte fizetni), vagy szolgáltatót váltok. No persze, már csak 2 és fél hónap van hátra a hűségből...