Djuice86 Creative Commons License 2010.10.11 0 0 1527

Igen, az egyéni adásvételikben valóban szerepel egy olyan mondat, hogy nem lehet magasabb áron adni a szolgáltatást, mint a 3 legnagyobb szolgáltató. Ám ezt ügyesen kijátszotta a szolgáltatások kialakításával. Pontosan megmondom, például az internet esetében létrehozott egy 2 Mbit/s-os egy 20-as, 30-as valamint egy 40-es csomomagot. Vagyis van gagyi szolgáltatása és csúcsminőségű, de nincs középkategória. Így már persze nem lehet összehasonlítani másszolgáltatóval, hiszem csak azonos paramétereket szabad összehasonlítani. Egy megoldás azért mégiscsak van, ám ez nem biztos, hogy valóban reális mutatószám: 1 Mbit/s egységára (havidíj leosztva a névleges sebességgel).

Televíziónál detto ez a helyzet, van a hagyományos analóg adás, meg a jelen követelményeinek megfelelő digitális szolgáltatás. Itt lehetne 1 csatorna árára vetíteni az összehasonlítási alapot, létrehozva két csoportot az analóg és digitális szolgáltatásnak.

Látható tehát, hogy a szolgáltatási paraméterekkel nagyon jól lehet trükközni a fogyasztók rovására.

Másrászt én az alapító okiratban olyant láttam, hogy 10 éves kizárólagos joga van, plusz 10 év opciós jog (hülye lenne nem lehívni). Valamint a közös területeken behúzott kábelek, csatornák, üzemeltetői és szerverhelységek is az övék.

 

Amúgy én is úgy látom, hogy a Digi Kft. a leginkább hajlandó a dologra. Pl. érdemes lenne aláírásgyűjtésbe kezdeni. Így lenne rá esély, hogy 1-2 éven belül bejöhessen.

Előzmény: nyugalom 1 (1523)