Törölt nick Creative Commons License 2010.10.16 0 0 1073
* jól gondolom, hogy most már itt az ideje, hogy én is fogajak egy ügyvédet? Milyen tanácsokat tudtok adni a jó ügyvéd kiválasztásához?

Hú ez sok kérdés érdemes lenne jogi tanácsadást igénybevenni, de lehet van aki tételesen válaszol. Jó ügyvédet olyan nehéz találni, mint a feleséget. Jó ügyvéd, aki csodát tesz nem igen van, ebben kár bízni, csak rossz, link van, aki nem dolgozik rendesen. Tehát a választás szerencse.

Pár dolog:

A telefonos zaklatás maitt fejlejentést lehet tenni de ismerni kell a pontos tartalmát.

* félek, hogy beköltöznek a lakásba, mit tehetek velük, hiszen én vagyok a felelős az ügy lezártáig a vagyon megőrzésére – rakhatok esetleg egy plusz zárat a lakásra, úgy hogy nem megyek be?

Ők sose laktak ott, tuljadonjoguk gondolom nincs (nem tudom mi a szóbeli végrendelet tartalma, csak kötelesrész?), te pedig ott birtokon belül vagy így kérhetsz birtokvédelmet a jegyzőtől. Ha bemennek az rongálás,magánlaksértés...
De nem értem most kinél van ideiglenesen a hagyaték? Letétbe kell helyezni?

***Ha nem kommunikált a elhunyt, akkor hogy tett szóbeli végrendeletet???

A bírósági letét a mrgyei (fővárosi) bíróságokon van, így oda fprdulj, ott segítenek (elnöki letét).

* a bíróságon kérhetnek költségmentességet hivatkozva rossz anyagi helyzetükre? S ha netalán a bíróság megváltoztatja a végrendeletet, akkor nekem kell majd perköltséget fizetnem?

Igen (jövedelemfüggő), igen.

* kisebbségi létükre vonatkozóan elfogult lehet a bíróság?

Ezt gyorsan felejtsd el, mert különben semmi jóindulatra nem számíthatsz.

* a bíróság bekéri majd a kjegyzőtől az iratokat, vagy csak a beadványuk alapján indítja az eljárást (a rokonok már elkérték a Kjegyzőtől az iratokat, ügyvéddel már tárgyaltak (állításuk szerint, mert egyébként a néhány tel.beszélgetésünkből kiderült, hogy hazudnak mint a vízfolyás)

Igen bekérheti, ők is bekérhetik, de ez része is az eljárásnak, minimum a hagyatékátadó végzés.

* vhol olvastam, hogy a bíróság a kereset befogadásáról eleve dönt, elképzelhető, hogy elutasítja őket?

Ha hiányos a kereset, nem egyértelmű, stb akkor a bíróság hiánypótlást kérhet, ha ügyvéd adja be akkor eleve idézés kibocsátása nélkül elutasítja, de ez ritka.
Előzmény: teki12 (1072)