Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 322
Orbán Viktor akciózik

Orbán: Lesz visszalépés
okt. 18. 13:41

"Senkit sem lehet arra kötelezni, hogy tőzsdére vigye a pénzét!" - ezt Orbán kétszer is elmondta.

Az állam engedi a visszalépést a magánnyugdíjpénztárból, és az állam garantálja, hogy a visszalépők a megtakarításaikhoz hozzáférjenek.


Egy okos el tudja ezt nekem magyarazni, hogy mit jelent? Vissza is lehet lepni a tb-be, es meg a penzt is megkapja o? Vagy majd letrehoznak egy NAGYMAGYARALLAMINYUGDIJPENZTAR-t, es ott fogjak szamolni a penzt? Es az kisebb koltseggel fog dolgozni, mint 4.5%? Nagyobb hozama lesz, mint amit eddig elertek a nyugdijpenztarak? Milyen kockazatos alapokba pakoljak az ugyfelek penzet? Van-e egyaltalan elkepzeles ezekrol?

Aztan:

Az áthidaló kölcsönök aránya 75 százalékra emelkedik.

Ez vajon a Fundamentas athidalo lesz, vagy mi?

Az uj adokbol mennyi lesz az, amit a cegek nem fognak tovabbharitani a fogyasztora? Elelmiszert kell venni, egy Tesco-s Pick Teliszalami meg mindig teliszalami, es az emelt ara sem lesz annyi, mint ha egy Coop-ban vagy a sarki kisboltban vennem meg. Tehat tovabbra is ugyanott fogok vasarolni, viszont tobb penzt hagyok ott ugyanazert az aruert. Ami a hipereket gazdagitja, meg az allamnak jo, tehat mindenkinek. Csak nekem szarabb, mint jo. Es most en vagyok mindenki.

Ja, es ellenfelek ezek a cegek? Nincs meg eleg ellenseg, mestersegesen kell meg gyartani? Vonanak meg uzenem, hogy probaljon ugy elni egy hetig, hogy nem vesz mast, csak kizarolag magyar arut, es nem is hasznal mast, mint magyar arut, alljon vissza o az onellatasra. Kivancsi lennek, vajon mit enne, mibe oltozne fel, mivel menne dolgozni, milyen eszkozoket hasznalna, es mit ebedelne. Jaj, tiszta hulyeseg ez az egesz orszag most.

Azt valaki elhiszi, hogy harom ev mulva nem lesz valsagado, mivel mar annyira jol fogunk elni? Biztos tul lesz az orszag az osszes fajdalmas reformon, ennyi ido alatt.. minden..

Soltész Miklós nemzetierőforrás-államtitkár nem osztja Kiss Péter aggodalmait, mert szerinte éppenhogy megvédik a magánnyugdíjpénztári befizetőket azzal, hogy elveszik befizetéseiket.

Mar megint megvedenek, mint akkor, amikor nem lehetett 220-as arfolyamon chf-hitelt felvenni.

Jovan, a tobbi reszbe bele sem kotok, pedig lenne hozzafuznivalom azokhoz is..
Előzmény: Törölt nick (319)