Kde_domov_ m Creative Commons License 2010.10.25 0 0 334
//:Ez a szabalyozas meg is van, nem ezert kell a mnyp-t allamositani, hanem azert, mert a zemberek allamositani akarjak a mnyp-t, illetve szeretnenek a nagy kozosbe adakozni a nemzetiegyuttmankozasinyilatkozat miatt.//

Bocs, ez így nekem sok az egyszerű fogalmazásból (én a magam részérő akkor már inkább túlbonyolítok...), milyen szabályozás is van meg? Tudom, hogy én vagyok buta, de mit tegyek, nyelvész végzettséggel se egyértelmű számomra a nyelvtani-logikai kapcsolat az én szövegemmel.

//Az eletbiztositas reszet sose ertettem, ha valaki hitelt vesz fel, es torleszt egy evben mondjuk felmillat, akkor az a huszezer forint szamit meg valamit? Hogy lehet arra szamitani, hogy ha meghalsz, akkor igaz, hogy a gyerekeid oroklik a hazat meg az adossagot, de legalabb a mnyp-bol majd betorlesztenek?//

Ezt legalább értem, viszont mégse értem. Az ember már 5-6 éve MaNyu-tag, mikor felveszi a lakáshitelt. Egészséges fiatalemberként egy kicsit optimista, 5-6 évig más csak nem krepálok meg, gondolja. (Persze, lehet korábban is + leszázalékolás + munkanélküliség, stb., de hát az egész élet egy valószínűségszámítás.) 10-12 év alatt pedig egy picivel átlag fölött bp- átlagfizetésből azért már legalább 2-essel kezdődő hét számjegyű tőke jön össze Ma-Nyu-ból, ha jól kalkulálok. A maradék hitelrész jelentős százaléka. Ez azért komoly segítség a családnak, nem? Emellett persze lehetnek rokonok, szülők, egyéb lehetséges segítségek, stb. De egy jó nagy plusz.

Ha valamit rosszul tudok, kérlek javíts.

Szóval nem tudom, mire gondoltál, hogy mit nem értesz pontosan. Az életbiztosítás alatt (amit részben ezért eddig nem kötöttem) nem UL-lel kombinált hitelre gondoltam, hanem hagyományos kockázatira -- ahol kb. ugyanekkora összegek jöhetnének mondjuk szóba halálesetkor.
Előzmény: Törölt nick (333)