klsderm Creative Commons License 2010.10.31 0 0 2318
Tisztelt Gabor755!

Nincsenek jó híreim!

Az orvostudomány (szőrtelenítésnél etalon az FDA) ma a szőrszálak egyenkénti tűvel történő kiégetését (elektrolízis) fogadja el végleges, örök szőrtelenségnek. Az ügyes kezű kezelő egy vékony tűt szúr a bőrbe. Ilyenkor a hajhagymával együtt roncsolódik a szőrszál és az azt körülvevő gyökérhüvely, meg még egy kicsit a bőr is. Innen semmi sem fog kinőni a későbbiekben.

Lézerrel, villanófénnyel, ELOS módszerrel nem lehet véglegesen (örökre) eltávolítani szőrzetet.
Akkor – megelőzve a következő kérdést – a lézer és a többi fény nem pusztítja el a hajhagymát? De tartósan roncsolja, annyira, hogy abból csak pihe szőr nő ki. Ez a pihe nagyítóval is alig látszik, de azért ott van, és időközben visszaerősödhet szőrszállá. Miért? A szőrszál hüvelyében a faggyúmirigy beszájadzásánál (infundibulum) őssejtek várakoznak, melyek a hajhagymába levándorolva újraindítják a szőrnövekedést, az alvó hajhagymákat mintegy felébresztik. Ezek években mérhetők. És innen van a másik rossz hírem, a férfi háton ezek az őssejtek, ha nem is olyan aktívak, mint a mellkason, de időben elnyújtva, évtizedeken át dolgoznak (lézer nélkül is). Így a férfi hát szőrtelenítésnél egy kisebb vagyont kell rákölteni nemcsak az eredményért, hanem annak fenntartásáért is. Általában serdülőkor befejeztével a mellkason, majd a 30-as években a háton is elindul a szőrnövekedés. Ezzel egy időben a hajzat ritkulni kezd. Szép kilátások. Tehát nagyon-nagyon messzire kerültünk az örök szőrtelenségtől. A közvélemény (nők) a dús, szőrös mellkast a férfiasság egyik jeleként fogadják el, és sokan nem szeretik a „csupasz csigákat”, ugyanakkor a dús hátszőrzetet legtöbben elutasítják.

Férfiaknál az első vizit alkalmával egyfajta szőrzetritkításban egyezünk meg, fotókat nézegetve alakítjuk ki a várható eredményt. Tudom, hogy nehezen érthető meg, hogy egy csomó pénzt áldozva sem kap örök, végleges megoldást. Kb. 6-12 alkalmat kalkulálva, alkalmanként a hát-váll kezelése nálam kb. 100 000 Ft-ba kerül. Ez több mint egy évet ölel fel. A neten barangolva ennél talál lényegesen olcsóbbat és talál drágábbat is. Az eredmény garanciát sok helyen, sokféleképpen értelmezik. Érdemes az első alkalomnál, viziten megegyezni, milyen eredmény várható a kezelés befejezésekor és mi van, ha mégsem teljesül az ígért eredmény.

Jó egészséget:

Kádárdr
Előzmény: gabor755 (2314)