csiba00 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 60

Azota kicsit változott már a helyzet, sikerült hozzájutni egy-két információhoz az Oktatási Hivataltól. És sajnos nem nekünk van igazunk. Enyhén félreérthető az általad is idézett szöveg.

Az Oktatási Igazolványok Osztály osztályvezetőjétől az alábbi levelet kaptuk (részben idézek belőle)

 

"Az Ön által leírt esetben az 1. § (4) bekezdése az irányadó, mely szerint a tanuló diákigazolványra tanulói jogviszonyának megszűnését követő október 31-éig, a hallgató hallgatói jogviszonyának megszűnését követő március 31-éig (a jogviszony I. félévben történő megszűnése esetén), illetve október 31-éig (a jogviszony II. félévben történő megszűnése esetén) jogosult (a továbbiakban: érvényességi idő).

Ugyanakkor a közoktatási diákigazolványok a kiállítás napjától számított 8 év elteltével érvényüket vesztik. A Korm. rendelet 9. § (1) bekezdésének b) pontja értelmében a kiadó intézmény a kiállítás napjától számított legfeljebb 8 év elteltével a közoktatásban új állandó igazolványt ad ki."

 

Amit kiemeltem, amiatt kapta a büntetést. Hogy miért van ez, nem tudom. De pl ha felsőoktatásra jársz (egyetem, vagy főiskola) ott nincs akkor ezek szerint 8 éves elévülési idő. Ott addig érvényes a diákod, amig matricát kapsz a hátuljára.

Előzmény: Dante001 (58)