fuzia Creative Commons License 2010.11.29 0 0 388

A nyereség valószínű a korábbi, meglévő befizetések hozadéka, tehát nem az számít, mennyit fizettél idén be! Kérdés, 2008-ban, amikor egy két kivétellel, (köztük az én önkéntes nyugdíjpénztáram kivételével, amelyik sokáig listavezető, vagy második legjobb volt,) mekkora volt a veszteség!

Node! Ha egy hasonló eset, mint külföldön előfordult nem egy, hogy a nyugdíj elúszott, és ezrek maradtak pénz nélkül, előfordulna, mennyien vernék a nyálukat! És követelnék, hogy az állam kártalanítsa őket......Pedig ez reális veszély. Igen, megtörténhet!

A magánnyugdíjpénztár csak a pénztár tulajdonosának jó. 12 évig voltam pénztártag (AXA). Minden évben a maximumot fizettem be! Működésre levonás 4-5%, a maradékból nyereség ... jó ha.. 5-6 %, összességében 0.

Ha elmentem volna nyugdíjba 75% állami nyugdíjat kaptam volna, plusz a megtrakarítást, ami a különbséget 6 évig fedezte volna.

Ha hamarabb meghalok, én jártam jól, ha később, 6 év után már csak az állani 75%-át kapom. Mivel ennél optimistább vagyok, tavaly az adandó (MSZP-s döntés!!!) első alkalommal visszamenekültem.

Az emberek naivak, könnyű őket átverni.......

Előzmény: egykettedix (385)