Exxon73 Creative Commons License 2010.12.05 0 0 44511

a másik fórumon megint elhangzott pár okos hozzászólás pl az oktatással kapcsolatban.

 

1987-ben bevezették a 4+1-es technikusi rendszert.na ezzel már akkor elkúrtak mindent.az előttünk járók a sima 4éves szakközepes képzésben a 4.végén érettségiztek és fél állatorvosok voltak( egy ló bélcsavarodásának a megműtése egy 80-as években végzett állategészségőr részére alapfeladat állatorvos nélkül)

na 1991-ben érettségi,1992 technikusi.már mi könyörögtünk!!!!! a szaktanárnak hogy legyen szives mutassa meg a szarvasmarha tőgyvénájából a vérvételt!!!! hogy miként is kell egy ellést levezetni,hogy miként kell egy kismalac farkasfogát kicsipni.

a buszon Karcsi barátom aki mozdonyszerelőnek tanult 4+1-ben hasonlókat mondott.még nem látott M62.es szergej motort szétkapva.5év alatt!!!!

 

És hasonló élmény a sógor aki Fehérváron a Jákyban tanult épitésztechnikusnak csak aztán rendőrnek állt hogy 2000-ben egy 3méteres szakaszon olyan válaszfalat  rakott

B30-ból hogy fater villanyszerelő-varrógépszerelő létére tüntette el a "hupplit"kb 15cm vakolattal hogy a fal kinézzen valahogy. mondanom se kell függőón,vizmérték,madzag minden volt.

 

 

lehet döbbenet,de a diplomát 3 év szakmai gyakorlathoz kötném.

végzett a gyerek pl egy épitőipari technikumban és ha lehúzott 3év gyakorlatot akkor jelentkezhet épitészmérnöknek a főnöke ajánlásával.

igy csökkenthető lenne a "kókánydiplomák" száma.