Üdv!!
A kolbászt mindig úgy csinálom, hogy ha van rá lehetőség ( saját részre ), olyan tárcsán darálom amin kisebb és nagyobb lyukak is vannak. Így a zsiradék és a hús is vegyes nagyságú lesz.
Ha csak egy mód van rá házi paprikát használok. ( csak zárójelben mondom , meg saját vélemény, lehet más nem így látja, de esküszöm rá, hogy a jó paprika a lelke a finom kolbásznak. ) A többi fűszerezés változó..
A hölgynek válaszolván: Háát őő jobban jár ha megbízható gazdától vesz. A nagyüzemmel az a baj, hogy táppal és koncentrátummal felfújatják a jószágot.
Sokat vágtam már "üzemi" disznót. Az esetek nagy részében vizes a hús. A karajból ömlött a víz. :)
A bélre meg annyit mondok, hogy el kell dönteni miből hány kilót akaranak csinálni. Akkor tudok választ adni a kérdésre, hogy mennyi bél kell..... :)