csampilampi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2323

Üdv!!

 

 A kolbászt mindig úgy csinálom, hogy ha van rá lehetőség ( saját részre ),  olyan tárcsán darálom amin kisebb és nagyobb lyukak is vannak. Így a zsiradék és a hús is vegyes nagyságú lesz.

Ha csak egy mód van rá házi  paprikát használok. (  csak zárójelben mondom , meg saját vélemény, lehet  más nem így látja, de  esküszöm rá, hogy a jó paprika a lelke a finom kolbásznak. ) A többi fűszerezés változó..

 

A hölgynek válaszolván:  Háát őő jobban jár ha megbízható gazdától vesz. A nagyüzemmel az a baj, hogy   táppal és  koncentrátummal felfújatják a  jószágot.

Sokat vágtam már "üzemi"  disznót.  Az esetek nagy részében vizes a hús. A karajból ömlött  a  víz. :)

 

A bélre meg annyit mondok, hogy el kell dönteni miből hány kilót akaranak csinálni. Akkor tudok választ  adni  a kérdésre, hogy mennyi bél kell.....   :)