Anyatigris38 Creative Commons License 2010.12.16 0 0 44600

Egy kis érdekesség:

 

(varpalota.hu-ról)

 

Palotahosp Kft Várpalotai Kórház és Rendelőintézetében oltópont kialakítására került sor, ahol mindenki számára hozzáférhető a H1N1 elleni védőoltás.

Az oltás beadása oltóanyaggal együtt 3000 Ft-ba kerül, amit a helyszínen kell fizetni.(Oltóanyag:1930 Ft, térítési díj:1070 Ft)
Az oltásra jogosult minden magyar állampolgár, és aki 3 hónapot meghaladó tartózkodási joggal rendelkezik Magyarországon, bevándorolt vagy letelepedett, befogadott harmadik országbeli állampolgár valamint menekült és menedékes. Kérünk minden oltásra jelentkezőt a személyes iratait hozza magával a megfelelő adminisztráció érdekében.
Helyszín: Kórház „C” épület földszint, recepció mellett található 1. számú rendelő.
Oltások időpontja: hétfőtől-péntekig 8-20 óráig
Az első alkalom 2009. november 27.-én lesz, az utolsó 2009.december 22.-én.  

Dr. Tóth Ildikó
főigazgató
  

 

(ez pedig az fn.hu-ról)

 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyi államtitkársága az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal (OTH) konzultálva döntött arról, hogy felszabadítja az oltóanyag felhasználását, azaz nemcsak a rizikócsoportokba tartozó állampolgárok számára teszik ingyenessé az oltóanyagot - áll az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleményében.

Az OTH erről tájékoztatta az ÁNTSZ regionális intézeteit és egyben kérte, hogy az egészségügyi szolgáltatók a térítésmentes oltóanyagot bárki számára ingyenesen tegyék elérhetővé.

Az ÁNTSZ ez év áprilisában közölt adatai szerint az új típusú influenza megjelenése óta Magyarországon 132 ember halála hozható összefüggésbe a H1N1 vírussal.

 

Most akkor ingyenes vagy nem?