csimpilimpihovamesz Creative Commons License 2010.12.21 0 0 489

igen, úgy tűnik, kb. így van, ahogy írod. de azért annyit tegyünk hozzá, hogy a második bekezdésedben emlegetett "külföld" eu ország kell hogy legyen. tehát amelyik a szociális egyezmény hatálya alá esik.

 

és a magam részéről még annyit tennék hozzá, hogy nem olvastam ezt a bizonyos egyezményt, tehát én nem merem száz százalékra állítani, hogy valóban szerezhető még biztosítási idő a magyarhoz az eu-ban akkor is, ha marad az ember a manyu-ban. szóval nehogy valaki rám alapozza a stratégiáját, amivel a nyugdíjas éveinek anyagi biztonságát akarja megteremteni, vagy legalábbis ne vádoljon, ha nem jön be. :-) de mindenképp így tűnik logikusnak, ez a valószínű. 

 

ööö, még az is leeht, hogy előkeresem végre ezt az egyezményt, és megnézem. :-) (persze még ekkor se biztos, hogy meg tudom mondani a tutit. van amikor alapelvek, általános megfogalmazások a kulcsok az ilyen dolgokhoz, amit szorosan is lehet értelmezni, meg tágabban is, ha nagyon akarja, pl. a magyar állam. de az is lehet, hogy feketén-fehéren kiolvasható.)

Előzmény: ivk (488)