Diofa Szelleme Creative Commons License 2010.12.28 0 0 2392

Topikcím... perzsa macskák...

Értékesek így a legritkábban végzik az utcán. Kivételek lehetnek persze, de nem jellemző.

BTW, huszonx éve élek macskákkal, anyámnak is van vagy 7, ebben a pillanatban már nekem is annyi. És 6 éve tenyésztek perzsákat. Pontosan tudom mit beszélek.

A tenyésztés egy része lobbi. Egy dolog az állat külseje (az a tenyésztői munka amit abba fektetnek hogy egy-egy típus tökéletes avagy szabványos külsejét megőrizzék). A gyakorlat meg az, hogy rengeteg a belterjesség (nem nálam, de engem is vertek már át így), sok a nem egészséges (és mostmár a nem szép) állat is. Ez azért van, mert az ivartalnítás is egy lobbi (és még mindig drága perzsákról beszélünk), pénz a dokinak aki műti, a biznisz védelme a tenyésztőnek, (és persze érthető ha a kedves gazdi nem akarja, hogy a kandúrja össze-vissza jelölje a lakást). De ettől még akkor is gyönyörű állatok megcsonkítása.

 

Képzeld el, hogy holnap leszállnak a marslakók és közlik hogy olyan kis helyesek vagyunk, egyet-egyet meg is tartanának közülünk házi kedvencnek, de nehogymár szaporodjunk, egyékbént is alsóbbrendű lények vagyunk és ők jobban tudják mi jó nekünk, ezért a te golyóid most vágjuk le, a véleményed erről nem érdekes.

 

Nagyon más? Nem hiszem...

Előzmény: ziko3 (2386)