ckerti Creative Commons License 2011.01.24 0 0 5542

Szia!

 

A gyári kihangosító nincsen benne a Columbusban, az egy külön egység, kb. 80 eFt utólag, ha nem a szalonban rendeled (ott lényegesen több).

A Columbus 180 eFt körül szinte bármikor elérhető, néha alatta is, de soha nem jelentősen alatta.

A Bolerot kb. 100 eFt magasságában lehet gyorsan eladni, kicsivel többeért is elmehet, de nehezebben.

 

Én Columbus és OEM kihangosító párti vagyok, egy Superb kategóriájú autóban nem tartom elég nívósnak a hordozható navit, nem is beszélve az abba épített kihangosítók minőségéről.

 

Kétségtelen, hogy a hordozható navik térképállománya gyakrabban frissíthető, navigálásra jobbak is lehetnek, mint a gyári hardver és szoftver, de ne felejtsük el, hogy a Columbus nem csak navi, hanem egy 30 GB merevlemezzel és DVD meghajtóval ellátott központi egység, ami a gyári telefonkihangosítóval kiegészítve képes teljes körű multimédiás kiszolgálást biztosítani a kormányon lévő kezelőgombok és a Maxi-DOT felhasználásával.

 

A hordozható navi elhelyezése az autóban érdekes megoldásokat szülhet, a tartó a szélvédőn zavaró is lehet, a nyomai szintén, el kell tenni, lóg a tyúkbél...

A Columbus miatt nem törik fel jobban az autót, mint a Bolero miatt, a laikus össze is keveri a kettőt, hiszen a Bolero csak a gombok számában tér el megjelenésre a Columbustól ellenben egy kiszerelt Columbust macerásabb (bár nem lehetetlen) újra üzembe helyezni, mint egy hordozható navit elpasszolni.

 

Én ezeket gondolnám végig aztán döntsön a pénztárca.

Előzmény: zamizsa (5539)