_Brazil_ Creative Commons License 2011.01.25 0 0 5551

Nem arról szólt, hogy tetszik vagy nem tetszik, persze, hogy tetszik, jól néz ki. Arról volt szó, hogy navigálásra a PNA jobb vagy nem jobb, és a felmerült szempontrendszer alapján jobb. Ha nem tetszik az ablakra vagy bárhová felcuppantva, akkor már nem jobb. Viszont a beépített cuccot nem is viszed magaddal ha kell, erre meg lehet szükség, még akkor is ha a droid itt van a zsebemben, és majdnem mindent tud... ...ha éppen van net :)

 

Nekem a beépített navi egyébként tetszik, mert szép.

 

Más okból ugyanakkor nagyon nem tetszik Pl: nem mondom, hogy megfizethetetlenül drága, de összehasonlítva egy normális minőségű PNA-val az eltérés orbitális, miközben többet nem, csak kevesebbet tud (de mondom, azt most vegyük ki, hogy pont odaillik meg szép meg akármi). Kétségetek ne legyen felőle, hogy a normális minőségű PNA-nál ez semmivel sem jobb minőségű. Még csak a kijelzője sem jobb, mint mondjuk a telefonomé, és azzal összehasonlítva meg, és ezt egésen konkrétan kijelenthetjük, a beépített navi egy egészen drágán adott kimondottan ostoba buta szar. Arra amire szánják megfelelő (de csak megfelelő!), amit ennyiért meg nyújtani lehetne, az köszönőviszonyban sincs azzal amit kapunk.

 

És ez az a pont, ahol egészen biztos vagyok benne, hogy ugyan el nem magyarázza nekem senki, hogy egy célszar miért jobb, mint egy Android. Erre majd szép lassan az autógyártók is rájönnek, nem csak az olyan kockáknak lesz igénye normális szolgáltatásokra, mint amilyen én vagyok, vannak erre már akadnak példák.

 

Személyes véleményem egyébként is az, hogy az autógyártók saját külön bejáratú rendszerei fölött szép lassan eljár az idő, és igenis meg kell tanulniuk együttélni az olyan ipari szabványokkal mint pl a TCP/IP, és ezekkel megoldani az eszközök kommunikációját. Ha másért nem, a fejlesztési költségek csökkentése miatt.

 

Persze messze van ez még, tipikusan a VAG csoport esetében pl felsorolná valaki, hogy mely egységek tudnak USB-vel kommunikálni esetleg egy pendrive-val, hogy onnan mp3-at, filmet, akármit játsszanak le? Miközben ezt a legolcsóbb gagyi xar dzsunka szemét is tudja, még a legolcsóbb tabletek is, pedig azok aztán igazi übergagyik. És a dolognak az a szépsége, hogy ezek az utóbb említett übergagyi tabletek is nagyságrenddel többet érnek, mint a Columbus, csak nem illik a Superb mészerfalába.

 

Szóval részemről az ilyen tech dinók pusztuljanak, én ilyenért elsősorban ezért nem adok pénzt, keveset sem, és annyit meg pláne nem, mint amennyit kérnek egy Columbusért, miközben a harmadát se éri, se tudásra, se technikailag, se semmilyen téren.

 

De tényleg szép beépítve.

Előzmény: ckerti (5550)