mbot75 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 5563

köszi mindenkinek a jókívánságokat. Őszintém remélem megtörik a jég, mert a két korábbi autómat sikerült első hónapon belül lekoccantsák (Octáviát piros lámpánál állva hátulról, Vectrát dugóban araszolva a hátsó elbambult). Szerencsére utána semmi. Bízom benne hogy most nem lesz hasonlóban részem :-)

 

Esőérzékelő: még nincs eldöntve, gyűjtöm a véleményeket. Korábban a Vectra előtt az Octáviában volt, és ott tényleg produkált néha furcsaságokat (alagútban beindult a világításra). Az Opelnek viszont egész korrektül működött. Nem egy létszükséglet, de ha már benne van, gondoltam aktiválom. Amugy a kereskedő srác is megerősítette az átadásnál hogy szoftveres megoldás vagyis egyszerüen on/off. 

 

Izzók: végül is a gyári sem volt rossz, de azért a nightbrakernél érezni némi pluszt. Nem a fény színe a lényeg, a xenon-utánzatokat gyülölöm, bentről nem látsz, szemből vakít, de sokan buknak rá mert "dögös". Az igazság az, hogy a Vectra gyári xenonja olyan szar volt, hogy azt a szintet egy jobb halogén is hozza, itt nincs visszalépés. Van valakinek tapasztalata más izzókkal? Elvileg Philips, GE/Tungsram ugyancsak gyárt ilyen növelt fényerejű halogéneket, de forumok alapján legtöbben a Nightbrakert dícsérték, ezért próbáltam ki ezt.

Szili, ha jól emlékszem te cseréltél Ambition-ben halogént utólagos xenonra. Mik a tapasztalatok, lényegi különbség, vagy éppen csak. Tudom, xenon és xenon között is hatalmas különbségek vannak, de sok függ a fényszóró kiképzésétől is . Az Insignia-nak az adaptiv xenonja tényleg szuper, ugy láttam a tompitottal mint a Vectra távolságijával. Elvileg a Superb gyárija is valami hasonló, de azt nem sikerült tesztelni. Viszont ha az utólagos xenon is lényegi különbséget (fényerő és bevilágított távolság) hoz, lehet megkockáztatom. Hivatalos nem lesz, mivel nincs magasságállítás, de legalább mosó van benne. Bár tény hogy ha szivatni akar a rendőr, akkor tud :-(

 

Zamizsa:

Én a megrendelést Okt elején adtam le, de mire átfutott a flotta cégen is minden papír eltelt még kb 1 hét. Vagyis Okt közepe környékén lett véglegesítve a rendelés. Akkoriban 20-28 héttel ijesztgettek, de decemberben már látszott hogy Január közepére meglesz, és ezt tartották is. Összesen kb 3 hónap, ami egész korrekt, ráadásul az üzembe helyezéssel, papirmunkával is nagyon operatívak voltak. Pozitiv csalódás volt a PoHu, az Octavia időkből rosszabb emlékeim voltak velük :-))) Piros pont a kereskedő srácnak ha olvassa :-))))

Amúgy azt mondták normalizálódik a helyzet visszaálltak a standard szállítási határidőkre, egyetlen gond a panoráma tető lehet, az még jelenthet néhány plussz hetet. 

 

 

Előzmény: _Brazil_ (5562)