Trendliner Creative Commons License 2011.02.05 0 0 44583

Nah, ha megengeded, akkor idézlek.

 

http://hbweb.hu/blog/blog110204.htm

 

Ő törvényre hivatkozott (hogy melyikre, azt nem árulta el – valószínűleg lövése sem volt arról, amit beszélt) én pedig megkérdeztem, hogy ismeri-e a PTK. „utcakép-részlet” c. fogalmát. Közölte, hogy őt ez nem érdekli. Én pedig megkértem, hogy akkor fáradjon vissza a szolgálati helyére (szó szerint így mondtam!) és hagyjon békén, ha Hazánk törvényeit és rendeleteit nem érzi magára nézve kötelezőnek. Háromszor is „további jó munkát” kívántam neki, udvariasan nyomatékot adva, hogy szálljon le rólam.

 

 

Nézd, van egy olyan fajta, az ember agyára menő stílusod, amivel a legátlagabb sofőröket is ki tudod hozni a sodrukból. Szoktak magyarázni mindenféle jogokat, hagyd rájuk, max mondod neki, h az nem teljesen úgy van s kész. Ő dolguk. Nézd, ha egy sofőr ki van akadva arra hogy fotózzák - mert kilehet, ennyi - akkor ne a törénymagyarázzattal próbáld lenyugtatni. Azzal sose érsz el semmit.

Másodszor pedig, mit utasítgatod? Nem a pályaudvaron vagyunk és nem a főnöke vagy és ez a szolgálati helyezés pedig nem a buszosok körében elterjed és bevált szóhasználat. Ebből naná hogy a legtöbb átlagos sofőr azt szűri le, hogy idejött valami okoskodó kis emberke, elmagyarázza nekem a jogaim és még utasítgat is hogy huzzak vissza a helyemre, mit képzel stb. Te hasonló helyzetben mit éreznél? Egyszer gondolj már bele. Mégha faragatlan is a modoruk, de akkor is nem így jönnek oda - szokszor hozzád.

 

 

Visszatért a buszához, amelyet e közben utasaival !!! simán el is indíthatott volna bárki rossz szándékkal, de még odaszólt a BKV-s kollegájának, hogy: „áh, csak egy hülye kis buzi”.

 

Jó és?  

 

 

=========================================

 

Összegezve történt valami is egyálltalán ebben az esetben? Semmi. Odajött pampogni, magad módján lerendezted, aztán a hátadmögött megnevezett egy jelzővel.

 

Ezért mit kell a panaszosztályt verni? Azt fogod elérni, amit Csabiék a Jászplasztiknál. Néha a buszos társadalom igazan magába szállhatna.