Törölt nick Creative Commons License 2011.02.24 0 0 273

Hello.

 

Sok sok kérdésem lenne. Sajnos nagyobb nagyon gyenge vagyok fizikából (is) viszont kombinációban és kézügyességben jó.

Számomra nem tiszta az áram (A) erőség a feszültség (V) és teljesítmény (W) közötti összefüggés és akkor még a Hz-ről nem beszéltem.

 

Azért érdekel mindez mert egy áram fejlesztőt hoznék létre. Egyenlőre elméletben próbálom összerakni de kevés a tudásom az infóm és bár sok minden fent van a neten gyakorlatilag egy videót láttam ami be is mutat valamit ténylegesen ( ) amit értek és meg is tudom építeni. A többi bemutató amit a nyelv miatt nem is értek és az egész akár egy trükk is lehet. Sajnos 30 éves koromra jól megtanított az élet milyen pitik az emberek és hogyan hazudoznak össze vissza.

Elvem amilyen kicsiben olyan nagyban. Illetve ahogy egy villan motor fogyasztó úgy fordítva is működik áram fejlesztő is. Kisfiam kapott egy játékot egy szélkereket amire egy led lámpa van kötve egy üvegre lehet feltenni úgy van kialakítva egy kismotor hajt a szélkerék (http://nunu.hu/szelmalom-generator ) az áttétel miatt eléggé erős szél kell de nem ez a lényeg.  Amúgy egy ilyet is találtam ( http://www.kopefajatek.hu/bolt/tudomanyos-felfedezo-jatekok/forgho-teteju-generator-keszito-keszlet.html )

A fő problémám az ha csinálok egy szerkezetet ami mondjuk 1000 fordul percenként hogyan tudom az energiát hasznosítani. Legyen egy kis polák generátorra amit rákötök. De állítólag ha már fogyasztót teszek rá akkor belásítja a forgást. Én ugyan nem látom be miért viselkedne így de elképzelhető számomra.

Jó de akkor még csak 12V van mitomén mennyi A és Hz. Hogy lesz nekem ebből háztartásban használatos áram. Olyat is olvastam, hogy 12 vagy 24 v jön létre a V de átalakítva megy a vezetékekben majd a háztartásokban használatos gépek java részénél vissza alakítatják (pl telefon töltő, párologtató, stb) vagyis elvileg nagyon sok dologhoz jó lenne a 12V  de nem tudom mi mindenhez még ami nem működne amúgy az autós szivar gyújtóról. Illetve az sem biztos jó egy az egyben hisz a generátor az aksit tölti (úgy tudom nagyobb erőséggel /de hogy mi a nagyobb azt már ne kérdezd/ V? A? ) nincs nagy kedvem kipróbálgatni pár gép tönkre menése által. Nézegetem én a ráirt adatokat a gépeken a dugónál akár vagy ha van táp ott de teljesen kínai nekem.

Egyébként nem zavarna ha autó izzóval világítanék J a refi aszem 75 Watt. kb 700 az izzó és a tompított lehet kis fény a refi a nagy valamint eléggé strapabírónak gondolom lévén van autóm sokat használom sokat ég az izzó. Na erről ennyit. Ezzel még a bojler nem fog működni…… Néztem invertert ( mondjuk itt: http://www.panelectron.hu/belfoldi_arlista.htm ) 100W árban jó. Da egy hajszárító 1300 W-os a bojler meg ha jól tudom napi 1kW vagy a hűtő annyi….. van 1200W-os de hát….na most böngésztem még. Pajernél van inverter ami 100W de 5000W is lehet (http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert6/HazInverter.html ) de én nem értem ezeket. Transzformátorok, primer izé meg szekunder, mos-fet meg tranzisztorok….kivagyok. És akkor még elkalandozik, Pl: Kétféle típusú vasmag van. A hagyományos szögletes E-I vasmag és a torroid alakú vasmag. Az utóbbi használata előnyösebb, mivel ott a hatásfok eléri a 95 %-ot is, míg az E-I alakú vasmagok hatásfoka jóval 90 % alatt van. Ekkora teljesítményeknél ez már nagyon sokat jelent. A hatásfok a mágneses fluxus akadályoztatása miatt olyan alacsony az E-I alakú vasmagoknál. Ezt a következő ábrán is láthatod. Nyersen fogalmazva NEM érdekel hány fajta van és hogy melyik a nem jó! Torroid kell és kész! Így se értem aki meg igen az gondolom szintén tudja, ha meg nem, se lényeges!

Közben olvasom tovább az oldalt és van kaszkádos inverter is ami még olcsóbb és tukép nekem teljesen jó lenne pl vízmelegítésre felőlem aztán mehet az éjjel nappal ha ingyé van de ha pl lenne konyhám akkor a fritut melegíteném vele amíg kell azt kikapcsolom ha nem. Gondolom ki lehet iktatni a fritu ki bekapcsoló paneljét. De a legjobb vagy egyszerűbb a fűtésre rányomni, mint mondjuk olaj radiátor aszem az 2000W. Had menjen az éjjel nappal! No de hogyan vagy honnan veszek ilyet? Kitől? 2000W 13500 Ft anyag költség megépíteni nem tudom vajon a munka díja mennyi lehet?

Amúgy nem értem miért 48V –al példáz : A következő táblázatban egy 48 V bemeneti feszültséggel rendelkező négykaszkádos feszültségnövelő áramkör kaszkádjainak az áramait és feszültségeit láthatod. Mikor inkább 12V lenne a jó ahogy irja is: A transzformátor arra kell, hogy az alacsony, 12-48V-os bemenő feszültséget 220 V-os hálózati feszültséggé alakíthassuk. De feszültséget növelni nem csak transzformátorral lehet, hanem úgynevezett feszültségkétszerező kaszkádokkal is, melyek diódákból és kondenzátorokból állnak. Most komolyan szívat?

Így is kínai ha meg még találnék embert aki megépíti lehet Ö se tudná ez alapján hogy lenne teljesen jó.

Azt is írja a 100W lehet többet csinálni de én úgy vettem ki nem hozzá épít az ember hanem az alapján csinálni erősebre vagyis ha veszek egy 100W-ast se tudom turbózni azt azért bele is írhatta volna vagy elve hanyagolj a 100 ast

Tudom, hogy kicsit ellenszenvesnek tünök de ez a csucs: (A többi alkatrész rajzát itt nézheted meg) : 注目のキーワード【PR】

 

Na ez már igazán kínai…..bocs nem kínai Japán….. J http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_ckt30_4.htm

Szóval bazira beszélünk valamiről de valójában semmiről.

 

Elmondom én hogy gondolnám ezt:

Kell egy áram termelő : Fogsz egy  (pl) Suzuki generátort. Sok van bontóból olcsón veszed.

Vagy, bármi mást ( napelem, stb) ami áramot termel ami van neked amit be tudsz szerezni.

Vagy esetleg így: olyan áram forrásra van szükséged ami 12V, 5A, stb ilyenek a : G, K, L és a szuzuki generátor J . Itt meg itt, ilyen helyeken juthatsz hozzá megveheted. Vagy ezt kikeresi az ember megnézi hol kap mennyiért,stb

A meghajtásához kell: Szél turbina, mágnes motor, vízturbina, stb. X fordulatszám kell

Megépítési útmutató: itt meg itt: xxxx

 De az én verzióm a mágneses így: X átmérőjű tárcsa (beszerzési hely) , x fajta mágnesek (besz hely), állvány, stb.

Kell egy inverter: ha folyamatos áram használat van X fajta kell, itt meg itt vagy ilyen helyeken készítetheted mert készen venni boltból drága. Ha változó a terhelés akkor Y kell azt meg itt és itt készítetheted el vagy ilyen műhelyeket keres fel. A kapcsolási építési rajzokat nyomtasd ki vidd magaddal. Kb x Forintba fogy kerülni. 200X.-ei adatok alapján. Árat azért jó írni hogy képben legyen az ember, nehogy átvágják vagy még többe jönne ki a végén. És az sem mindegy mikoriak az adatok!

Na ha ez megvan fogod azt összeépíted és használod.

Vagy lehet kompletten egy kipróbáltat beírni. Ami működik, használható. Nem feltétlen ingyen, mindenki pénzből él! De valami kézzel foghatóbb írás kellene ami egyrészt hiteles(ebb) másrészt egy laikus is egyszerűen felfog nem ezer képlet és halott linkek.

Aki ilyet tud az írjon nekem vagy linkelje be az oldalt.

Például ilyesmire gondoltam: http://aeco.hu/napkollektor-hazilag/  Ö nem a levegőbe beszél meg képleteket nyomat hő/liter vagy átfolyási sebesség/hő érték és nem ír az ingadozásokról meg minden másról…..Tisztán világosan érthetően le van irva mi kell, hogyan kell összerakni és mire kell figyelni.