zsuzsa Creative Commons License 2011.02.24 0 0 549

Köszi, kipróbálom pulykamellel most  a jövő hét elején. Mármint az előtte-utána megmérést. Ki akarom azt is számolni, hány kalória van a túrógombócomban. Végülis csak egyszer kell végigszámolnom a recepteket.

 

Ésszerü keretek közt becsatlakozom a gyerekhez. Szeretek egy csomó mindnet amit neki a dietetikus összeirt ... Elég változatos, de furcsamód kevés benne a hús. vagy mi eszünk túl sokat ( azt hiszem ez az utóbbi... )

Sajnos most nagyon letepert az influenza és ilyenkor létkérdés a mézes tea... de szerencsére max évente egyszer van ilyen.

 

A tojásfehérjés megoldás nálam nem müködik, mert sok tojásfehérjétől kiütéseim lesznek, de meg vagyok nélküle vagy csak ritkán eszem.

 

Ötletszerüen ki szoktam próbálni egészségesebb dolgokat, ha jó akkor rendszeresitjük. Ilyen volt mostanában a sütőben sült cékla, krumpliból szintén a sütőben sült. A kókusztej majdnem jobb mint a tejszin ( na ez erős túlzás, sajnos imádom a tejszint )az ázsiai kajákba sose kell sajt, vaj, tejszin, tejföl.

 

Mewg fogyókúrától függetlenül azt tervezem, nyáron veszek egy aszalógépet. Vagyont költünk aszalt gyümölcsökre :-(   4-600 ft egy zacskó aszalt barack , szilva vagy meggy .