aranyhal32 Creative Commons License 2011.02.27 0 0 553

Én a jól kiszárított gyömölcsöket befőttes üvegbe zárva tárolom, így simán eláll egy évig is.

 

Ami pedig a tejtermékeket illeti: valóban nem minden csomagoláson tüntetik fel az összetételt és kalóriatartalmat, de a neten sokmindent megtalálhatsz. Én pl. a pöttyös túrórudit nézegettem, a csomagoláson nem volt semmi írva az energiatartalomról, de a neten, a saját honlapjukon minden termékük részletes összetétele és kalóriatartalma fent van!

A neten szedtem össze kalóriatáblázatokat is, amiket lementettem, kinyomtattam. A sajtoknál tényleg nagy különbségek vannak, a zsírtartalomtól függően. Természetesen a zsírszegényeké a legalacsonyabb kalóriatartalom ( pl. Cottage Cheese ), de viszonylag kevés a feta sajté, és a camamberté is. Ettől függetlenül hasznosak, ezért én kis mennyiségben szinte minden nap eszem ( reggeli szendvicsemre 1-2 dkg-nyi trappsitát, edamit, vagy füstölt sajtot)

A Cottage cheese-t nemrég próbáltam ki, ez egy szemcsés, zsírszegény sajt. Nos, nem volt rossz, de leginkább a túróra hasonlít, savanykás íz nélkül. Ezért én a kenyeret kenem vele, nem a felvágottra rakom:-)) Szoktam ezen kívül sovány túrót is kennyi a kenyérre, margarin vagy vaj helyett, sokkal kevesebb kalória és jó fehérjeforrás.

Előzmény: zsuzsa (551)